Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Solutranson debütáló, új generációs DAF XB

2023.11.13

Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
A DAF XB Electric bemutatása, az XD Electric, XDC és X
Az új generációs DAF XB sorozat a franciaországi Lyonban, november 21–25. között megrendezésre kerülő Solutrans kiállításon tekinthető meg először.


A figyelem középpontjában a 12 tonnás XB Electric lesz – Európa első 12 tonnás, városi elektromos áruterítő tehergépkocsija. Az 5-ös csarnok DAF-standján megtekinthető majd a nulla károsanyag-kibocsátású regionális áruterítésre szánt DAF XD Electric, az építőipari alkalmazások számára készült XDC és a hosszú távú fuvarozáshoz készült „felsőkategóriás” XG+ modell is, ami ismét megerősíti, hogy a DAF minden szállítási feladathoz tökéletes tehergépkocsit kínál. 

A DAF Trucks büszkén mutatja be új városi áruterítő járműveit a 7,5–19 tonnás kategóriában: az új generációs DAF XB tehergépkocsikat. Ezek a járművek tökéletesen ötvözik az ökotudatosságot a páratlan hatékonysággal, biztonsággal és kényelemmel, és tovább öregbítik a DAF széles és díjnyertes termékkínálatának jó hírnevét.

A DAF XB sorozat, amelynek az építőipari XBC tehergépkocsi is a tagja, rendkívül hatékony, nulla kibocsátású elektromos járművek átfogó választékát kínálja, amelyek 12, 16 és 19 tonnás változatban kaphatók. Ezek a tehergépkocsik a fenntartható városi áruterítés etalonjának számítanak, mivel elősegítik, hogy a szállítmányozók még inkább környezetbarátabb, kevesebb káros anyagot kibocsátó eszközöket használjanak a városi szállításhoz.

DAF XB Electric

A DAF volt az első európai tehergépkocsi-gyártó, amely akkumulátoros elektromos tehergépkocsikat vezetett be a piacon. A zéró károsanyag-kibocsátású XB elektromos modellek teljes választéka ismét előtérbe helyezi a DAF környezetvédelmi szempontból vezető szerepét.

A Solutranson bemutatkozó kompakt, 12 tonnás, egylépcsős fellépővel ellátott, elektromos meghajtású XB modell ideális a nulla kibocsátású városi áruterítéshez. 4,2 métertől kezdve számos tengelytáv-opcióval rendelhető. Ahol nagyobb rakománysúllyal kell kalkulálni, az XB Electric 16 és 19 tonnás konfigurációban is kapható.

Az új DAF XB Electric e-motorja 120 vagy 190 kW névleges teljesítményt biztosít a specifikációktól függően, és 950 és 1,850 Nm névleges nyomatékot biztosít (2600 és 3500 Nm csúcs). A kobalt- és magnéziummentes lítium-ferrofoszfát (LFP) nagy energiasűrűségű akkumulátor 141–282 kWh energiát biztosít, így akár 350 rendkívül csendes és nulla kibocsátású kilométer is elérhető ezekkel a tehergépkocsikkal.

DAF XD Electric: nulla károsanyag-kibocsátású, kiváló áruterítés

A Lyonban megrendezésre kerülő Solutrans kiállításon bemutatott XD Electric a legjobb tehergépkocsi a regionális és országos zéró károsanyag-kibocsátású áruterítéshez, beleértve a szupermarketek kiszolgálását és a szemétgyűjtést is. Hatékony és megbízható, állandó mágneses PACCAR EX-D1 vagy PACCAR EX-D2 e-motor hajtja, amely 170 kW/230 LE és 350 kW/480 LE közötti teljesítményt ad le. Az elektromos járműveknek az ügyfél igényeihez való tökéletes igazodásához 2–5 egységből álló akkumulátorcsomagok teljes választéka áll rendelkezésre, ami több mint 500.000 kilométer nulla károsanyag-kibocsátású megtett kilométert jelent. Az XD Electric intelligens járműkezelésének és töltéskezelésének köszönhetően napi 1.000 kilométert képes megtenni, ami igazán lenyűgöző eredmény.

DAF XDC a kihívást jelentő körülményekhez

A Solutranson megtekinthető járművek közül a harmadik DAF-modell egy DAF XDC az építőipari és egyéb alkalmazásokhoz. Az XDC szimpla vagy dupla meghajtással is kapható, és a legnehezebb körülmények között is megállja a helyét. 10,8 literes PACCAR MX-11 motorral van felszerelve, és kis menetkész tömegének köszönhetően nehéz rakományokat is tud szállítani. Ez a sokoldalú, robusztus tehergépkocsi nagy terepszöggel és nagy hasmagassággal rendelkezik, külső dizájnját robusztus lökhárító, hűtőrács, valamint acél hűtővédő lemez teszi tényleg egyedivé. A DAF XDC 4x2, 6x4 és 8x4 kerékképletű változatban kapható.

A zászlóshajó: DAF XG+

A DAF XG+ vitathatatlanul az új generációs DAF-tehergépkocsi-sorozat zászlóshajója. A hosszú távú szállításra szolgáló tehergépkocsik jövőjének képviselője, teljes mértékben kihasználja az új európai tömeg- és méretszabályozás adta lehetőségeket. Az esztétikus és rendkívül aerodinamikus kialakítás a lehető legjobb üzemanyag-fogyasztást eredményezi, az alacsony ablakokon keresztül nagyon jó a kilátás. Az XG+ belső tere 12,5 m3, ami bőségesen elegendő a kényelmes munkavégzéshez és pihenéshez.

Szolgáltatások széles választéka

A Solutrans kiállításon a DAF széles körű szolgáltatásokat vonultat fel, a rendkívül versenyképes PACCAR Financial Services szolgáltatástól a testre szabott DAF MultiSupport javítási és karbantartási szerződéseken át. A zéró károsanyag-kibocsátású közúti szállításra való átállás támogatása érdekében a DAF töltési megoldások széles választékát kínálja a PACCAR Parts-on keresztül, az útvonalak megtervezésével és a díjakkal kapcsolatos tanácsadás mellett, valamint célzott képzést biztosít a járművezetők számára, hogy a lehető leghatékonyabban tudják vezetni a tehergépkocsikat.

„Meggyőző teljesítmény”

Renaud Dehillotte, a DAF Trucks France ügyvezető igazgatója: „Franciaország a második legnagyobb tehergépkocsi-piac Európában, ahol a DAF a többszörösen díjnyertes, új generációs XD, XF, XG és XG+ tehergépkocsi-sorozatoknak és iparágvezető szolgáltatásainak köszönhetően kiemelkedően teljesít. Az új generációs DAF XB sorozat Solutrans-világpremierje révén a sikersorozat tovább folytatódik. Ami a nehézgépjárművek piacát illeti, 2022-ben a DAF Franciaországban rekordméretű, 15,4%-os részesedést ért el. Professzionális márkakereskedői hálózatunkkal együtt teljes mértékben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az elkövetkező években tovább erősítsük piaci pozíciónkat Franciaországban, mind a vontatók, mind pedig a speciális tehergépkocsik szegmensében.”

www.daftrucks.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - DAF Trucks ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: