Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A BMW Motorrad bemutatja az Automatizált váltóasszisztenst (ASA)

2024.05.02

Forrás: BMW Sajtóközlemény
Teljes egészében automatizált tengelykapcsoló manuális vagy automatikus váltásnál – a még nagyobb motorozási élmény érdekében.


Az új Automatizált váltóasszisztens (Automated Shift Assistant, ASA)
formájában a BMW Motorrad egy olyan innovatív műszaki megoldással állt elő, amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a motorozást. A „Motorozz egyszerűbben” mottó szellemében a tengelykapcsoló és a váltás automatizálása fokozza az élményt, hiszen a motorosnak nem kell lemondania arról a lelkesítő, intenzív érzetről, hogy saját maga kontrollálja a váltásokat.

Az intelligens, funkcionális kialakítású Automatizált váltóasszisztens a részét képező két elektromechanikus aktuátorral automatizálja a hatfokozatú sebességváltó kapcsolásait. Ez a legjelentősebb tényező, amelyben különbözik a hagyományos váltóasszisztenstől. Az újdonság jóvoltából elhagyható a kormányról a kuplungkar. Az Automatizált váltóasszisztens gyakorlati előnyei közé tartozik, hogy egyszerűsödik az elindulás, a megállás és a manőverezés.

Az Automatizált váltóasszisztens hozzájárul a motorozás élvezetesebbé tételéhez is a fordulatszámhoz és a terheléshez igazodó gyors kapcsolási ciklusaival, amelyek még precízebbé teszik a váltásokat. Végső soron tehát kevesebb dolga van a motorosnak, ami még élvezhetőbbé teszi a nyeregben töltött időt. Nem mellesleg pedig az Automatizált váltóasszisztens közvetlenebb kapcsolatot teremt az erőtől duzzadó boxermotorral, hiszen az élmény intenzitása patikamérlegen adagolható a gázmarkolattal és a sebességváltó karral.

Az „M” váltási módban a sebességváltások a korábbiakhoz hasonlóan a váltókarral lábbal is kezdeményezhetők, így érvényesülhet a motoros autonóm szándéka.

Az új váltási asszisztens szerepe a „D” váltási módban teljesedik ki igazán. A váltási pontokat automatikusan határozza meg a motorvezérlő egység. A motoros mind az „M”, mind a „D” módban élvezheti a tökéletesen végrehajtott, a vonóerő alig-alig észrevehető megszakadásával járó sebességváltások előnyeit. Az eredmény a simább és hatékonyabb gyorsulásban, valamint a fokozott stabilitásban nyilvánul meg.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: