Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A PlanRadar adatvezérelt megoldásokkal forradalmasítja az építési projektmenedzsmentet

2024.05.09

Forrás: FleishmanHillard Café Kft., PlanRadar Sajtóközlemény
A gyorsan változó üzleti környezetben az építőiparban is felerősödött az adatvezérelt megoldások szerepe a megalapozott döntéshozatalban, a hatékony stratégiai tervezésben.


Azok a vállalatok, amelyek megfelelően kezelik a projektek megvalósítása során keletkező, komoly értéket képviselő óriási adatmennyiséget, lépéselőnybe kerülnek versenytársaikkal szemben, gördülékenyebbé teszik a folyamatok irányítását, menedzselését. A digitális platformok pedig a mellett, hogy rengeteg információhoz biztosítanak hozzáférést, egyszerűsítik is ezek rendszerezését.

Az építőipari szakemberek ma már rengeteg adathoz férhetnek hozzá akadálytalanul a digitális platformoknak köszönhetően, beleértve a projektek megvalósítása szempontjából kiemelten fontos valamennyi részletet, legyen szó a munkák vagy az alapanyagok megrendeléséről, a minőségellenőrzésről vagy éppen a dokumentáció áttekintéséről. A központosított adatkezelés révén így átfogó képet kaphatnak a beruházások aktuális készültségi állapotáról, azonosíthatják a szűk keresztmetszeteket, optimalizálhatják a rendelkezésükre álló erőforrások elosztását és falhasználását, mérsékelhetik a kockázatokat. Mindez valamennyi érdekelt számára lehetővé teszi, hogy megalapozott, adatvezérelt döntésekkel támogassa a projektek hatékony, az üzleti eredményekben is lecsapódó megvalósítását.

„A PlanRadarban tárolt adatok, azon túlmenően, hogy valós idejű információkkal szolgálnak a projektekről, igazi kincsesbányaként is hasznosíthatóak a hosszú távú tervezésben. A beruházások adatainak összegyűjtésével a platform olyan eszközt ad a vállalatok döntéshozóinak kezébe, amelynek segítségével megalapozott, a hatékonyságot növelő stratégiai kezdeményezéseket indíthatnak el. Az adatok folyamatos elemzése megkönnyíti a piaci változások előrejelzését, a fejlődés várható irányainak meghatározását, a sikeres működés fenntartását ebben a dinamikusan változó ágazatban” – mondja Simon Szilárd, a PlanRadar magyarországi csapatának képviselője.

Az adatok és teljesítménymutatók elemzésével az érdekeltek azonosíthatják az iparági trendeket, a követendő mintákat, valamint a fejlesztésre szoruló területeket, a legjobb gyakorlatok átvételével folyamatosan optimalizálhatják működésüket. Az adatvezérelt megoldásoknak köszönhetően az ügyfelek, a megrendelők is pontos információkat kapjanak az anyagfelhasználásról, a költségek alakulásáról vagy éppen az alvállalkozók teljesítményéről. Ha például az utóbbiak megcsúsznak a teljesítéssel, ez az információ azonnal láthatóvá válik, és a vállalat megteheti a megfelelő lépéseket a probléma megoldására.

A PlanRadar szakértői a saját tapasztalataik alapján arra hívják fel a figyelmet, hogy az építőipar és az ingatlanszektor még távolról sem használta ki a teljes mértékben a digitális technológiákban rejlő lehetőségeket, azonban ez nem magyar sajátosság, hanem világjelenség.

A PlanRadar egy díjnyertes SaaS (Software as a Service) szolgáltatás, mely folyamatmenedzsment platformként az építési, létesítménygazdálkodási és ingatlanprojektek dokumentációjához, feladatmenedzsmentjéhez és kommunikációjához nyújt támogatást. A platform világszerte használatban van, jelenleg több mint 75 piacon. A PlanRadar digitalizálja az összes napi folyamatot és kommunikációt az adott építkezésen, valamint azon túl is. A platform a projekt összes résztvevőjének összekapcsolásával teszi lehetővé a valós idejű hozzáférést a projektadatokhoz, egyúttal garantálja a költségek csökkentését, a gyorsabb megvalósítást, valamint, amennyiben szükséges, a hatékony és gyors javítási munkálatokat. A minden vállalati mérethez és folyamathoz rugalmasan alkalmazható szoftvert ma már több mint 150.000 szakember használja a helyszíni problémák nyomon követésére és megoldására. A PlanRadar jelenleg 25 nyelven érhető el, és minden IOS, Windows és Android eszközön használható, legyen az webes felület, okostelefon vagy táblagép. A PlanRadar székhelye Bécsben, Ausztriában található, és további 16 irodával rendelkezik világszerte. 

kapcsolat: info@planradar.com   

weboldal: www.planradar.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: