Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Sorozatgyártási mérföldkő Senjangban: a BMW Brilliance Automotive elkészítette a hatmilliomodik autót

2024.05.10

Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ Az elmúlt 15 hónapban 1 millió darab új autó látott napvilágot +++ Milan Nedeljković: „Kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása.” +++ Senjang a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére is folytatja felkészülését +++


Igazi mérföldkő a kínai Senjang város Dadong kerületében működő létesítmény gyártósoráról ma legurult BMW i5 modell: a Frozen Pure Grey karosszériafényezést viselő, tisztán elektromos meghajtású újdonság a közös vállalkozásként működtetett BMW Brilliance Automotive (BBA) sorozatgyártásban napvilágot látott hatmilliomodik autója. A legutóbbi 1 millió darab új autó elkészítéséhez mindössze 15 hónapra volt szükség, hiszen a senjangi üzem tavaly februárban ünnepelte a sorozatgyártásban legyártott ötmilliomodik autót. Az új mérföldkő a létesítmény kimagasló dinamizmusának és versenyképességének ékes bizonyítéka, amely attól függetlenül is folytatódik, hogy a BBA gyárai mindeközben a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére is készülnek.

„A hatmilliomodik autó a senjangi kimagasló teljesítmény szimbóluma” – fogalmazott Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja. „Ahogyan a világ többi pontján működő gyárunk esetében, úgy itt is kulcsfontosságú a versenyképesség és az innovációs erősség megtartása” – tette hozzá.

A minőségbiztosítást mesterséges intelligencia támogatja

A mérföldkőnek számító újdonság éppúgy átesett a senjangi gyárban bevezetett szigorú minőségellenőrzési folyamaton, ahogyan a sorozatgyártásban napvilágot látó összes többi modell is. A folyamatnak a karosszériafényező műhelyben működő automatikus felületellenőrzés is része, amely során a technológia minden egyes új autót 100.000 alkalommal fényképez le, a festékszennyeződések, szálak, karcolások vagy más kisebb hibák azonosítását pedig mesterséges intelligencia végzi – megbízhatóan és milliméteres pontossággal. Az esetleges eltéréseket lézerrel jelölik meg, majd javítják.

Felkészülés a Neue Klasse modellgeneráció érkezésére

Mindeközben Senjang a Neue Klasse modellgeneráció sorozatgyártásának beindítására is készül. A BMW Group a nagyfeszültségű akkumulátor-technológia hatodik generációja számára három kontinensen öt gyártási létesítményt épít fel. Ezek egyike Senjang, amelybe a müncheni központú vállalatcsoport 10 milliárd kínai jüant invesztált. Az üzemcsarnok tavaly novemberben épült fel, az installáció és a gyártó berendezések telepítése idén márciusban vette kezdetét. A tervek szerint az első előszériás akkumulátorok már év végén napvilágot látnak. A helyi kutatás-fejlesztési központban eközben az átfogó tesztelések és a honosítási minősítések is megkezdődtek.

A Neue Klasse modellgeneráció 2025-ben ünnepli világpremierjét. Kínában az első modellek 2026-ban készülnek el. A BMW Brilliance Automotive (BBA) mindhárom gyára – Dadong, Tiexi és Lydia – képes tisztán elektromos meghajtású modellek sorozatgyártására.  

A BMW Group

A BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is kínál. A BMW Group világszerte több mint 30 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2023-ban a BMW Group több mint 2,55 millió darab gépkocsit és több mint 209.000 darab motorkerékpárt értékesített világszerte. 155,5 milliárd eurós összbevételével a vállalat a 2023-as pénzügyi évben 17,1 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2023. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 154.950 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu   

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup   
X: http://twitter.com/BMWGroup   
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView    
Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup   
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: