Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Ingatlan, építőipar

Ingatlan, építőipari, okos otthon hírek, információk.

*Energiánkkal a fenntarthatóbb holnapért* - Elkészült az E.ON Hungária Csoport legfrissebb fenntarthatósági jelentése

2023.12.01.
Forrás: Uniomedia, E.ON Sajtóközlemény
• Második alkalommal készített önálló fenntarthatósági jelentést az E.ON Hungária Csoport
• Változatlanul központi stratégiai céljuk a fenntarthatóság, 2022-ben a csoport teljes beruházásainak 85 százalékát fordította a fenntartható jövőt szolgáló tevékenységre

Szigetelés, nyílászárók cseréje, megújuló energia – így reagálnak az energiakrízisre a hazai cégek

2023.11.30.
Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
A gyorsan változó energiaárak és a fenntarthatóság előtérbe kerülése lépésre ösztönzik a hazai vállalkozásokat is. A Schneider Electric friss felméréséből többek között kiderül, hogy a válaszadók túlnyomó többsége már megvalósított ilyen irányú fejlesztést,

Tovább erősíti képzési együttműködését a Bosch kéziszerszámgyára és a Miskolci Egyetem

2023.11.30.
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
Kreditpontokat érő tantárgy lesz a Bosch gyakornoki programjában való részvétel
• Közösen képezi a jövő szakembereit a Bosch és a Miskolci Egyetem

Már a nyergesújfalui Lucart üzem is tanúsított

2023.11.28.
Forrás: Próbakő Kommunikáció, Lucart Sajtóközlemény
Az idén 70. születésnapját ünneplő Lucart két újabb gyára, köztük a hazánkban Nyergesújfalun 75 munkavállalót foglalkoztató is ISO 45001:2018 tanúsítványt kapott. A cégcsoportnak így egy kivételével az összes üzeme tanúsított és várhatóan már jövőre eléri az eredetileg 2030-ra kitűzött célját,

Így készül az FM piac a 2024-es évre

2023.11.27.
Forrás: Próbakő Kommunikáció, Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO FM) Sajtóközlemény
Az épületkarbantartó szerszámkészletének ma már éppúgy része a mobileszköz és a laptop, mint a csavarhúzó és a villáskulcs

Az ABB bemutatja *Kőbe zárt zene* sorozatának legújabb részét, a szingapúri Guoco Towert

2023.11.27.
Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• Az ABB „Kőbe zárt zene” (Frozen Music) című építészeti videósorozatának következő része a szingapúri Guoco Towerbe (https://www.youtube.com/watch?v=vKuHKB6CwOc) kalauzol.

Újabb áruházat nyitott az ALDI Budapesten

2023.11.23.
Forrás: Aldi Közlemények
Biatorbágy, 2023.11.23. – Az ALDI Magyarország a mai napon megnyitotta 170. hazai áruházát Budapesten, a Táncsics Mihály út 49. szám alatt, így a fővárosban már 45 üzlettel van jelen.

Teherautó- és autóbuszabroncs gyártással bővül a Hankook rácalmási üzeme

2023.11.23.
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
• A vállalat igazgatótanácsa november 23-án jóváhagyta egy új teherautó- és autóbuszabroncs-gyártó üzemcsarnok felépítését Rácalmáson.

Hárommilliárd forintos beruházással nyílt meg Debrecenben a második INTERSPAR hipermarket

2023.11.23.
Forrás: SPAR Sajtóközlemény
Sajtóközlemény - Bicske, 2023. november 23. Debrecen dinamikusan fejlődő déli vállalkozási övezetétől karnyújtásnyira, egy hárommilliárd forintos beruházás révén új, 2.600 négyzetméter alapterületű INTERSPAR áruház nyílt a Mikepércsi úton, modern, családias övezetben.

A kínai PERIC hidrogéngyár az ABB egyenirányító rendszerét választotta texasi kísérleti üzemébe

2023.11.20.
Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
Az ABB UNIREC H2 vízhűtéses hálózati egyenirányítója intelligens szabályozással és alacsony karbantartási költségekkel optimalizálja a hidrogéngyártást.

Magyarországon kirívóan nagy az ellenállás az új technológiákkal szemben - A PlanRadar nemzetközi kutatása az építőipar digitalizációjáról

2023.11.20.
Forrás: FleishmanHillard Café Kft., PlanRadar Sajtóközlemény
Az építőipari szoftverét Magyarországon is forgalmazó, bécsi székhelyű PlanRadar 15 országban, 1.300 szakember bevonásával elvégzett kutatásában arra kereste a választ, hogy hol tart, és a következő 3 évben hogyan alakul az ágazat digitalizációja.

Új SPAR üzlet nyitott egy régi békéscsabai élelmiszerbolt helyén

2023.11.16.
Forrás: SPAR Sajtóközlemény
Sajtóközlemény - Bicske, 2023. november 16. Egy régi kereskedelmi létesítménybe lehelt új életet a SPAR Magyarország, miután megnyitotta a 120 millió forintos beruházással felújított, 16 dolgozónak munkát adó Lencsési úti szupermarketjét.

Újabb területen nyert bizalmat az ICON Real Estate Management

2023.11.16.
Forrás: FleishmanHillard Café Kft., ICON Real Estate Management Sajtóközlemény
Bővült az ICON Real Estate Management ügyfélköre és kezelt ingatlanjainak mennyisége. A property és facility management területeken jeleskedő cég újabb jelentős projektekben bizonyít, immáron frissült tevékenységi körrel.

KÖVET Egyesület: közösen nyert fenntarthatósági díjat az Audi Hungaria és a Büchl Hungaria

2023.11.15.
Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Győr, 2023. november 15. – A tegnapi napon a KÖVET Konferencia és díjátadó keretében az AUDI HUNGARIA Zrt. a BÜCHL HUNGARIA Kft.-vel közösen vehette át az „Környezeti Megtakarítás” díjat „A legnagyobb magasan csüngő gyümölcs: három éven túl megtérülő beruházások” kategóriában.

A Solutranson debütáló, új generációs DAF XB

2023.11.13.
Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
A DAF XB Electric bemutatása, az XD Electric, XDC és X
Az új generációs DAF XB sorozat a franciaországi Lyonban, november 21–25. között megrendezésre kerülő Solutrans kiállításon tekinthető meg először.

A Samsung C&T és az ABB megállapodást köt az okosépületet szolgáló megoldások bővítéséről

2023.11.13.
Forrás: ABB, Hírek
• A Samsung C&T épületfelügyeleti rendszerét integrálják az ABB otthonautomatizálással, hogy kiterjesszék az intelligens csatlakoztathatóságot az egyes lakásoktól a teljes épületig.

5,7 százalékos növekedéssel zárta a 2023-as pénzügyi évet az IKEA

2023.11.12.
Forrás: IKEA Vállalati hírek
Ma az Ingka Csoport 41,7 milliárd eurós IKEA kiskereskedelmi forgalomról adott hírt a 2023-as üzleti évre vonatkozóan, ami 5,7 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest (39,5 milliárd euró a 2022-es pénzügyi évben).

Az ALDI megnyitotta legújabb üzletét Békéscsabán

2023.11.09.
Forrás: Aldi Közlemények
Biatorbágy, 2023.11.09. – Az ALDI Magyarország újabb áruházat nyitott Békéscsabán, a Corvin utca 39. szám alatt. A Békés vármegyei üzletet a legújabb ALDI-standardok szerint alakították ki,

A következő generációs intelligens település az energiahatékony életmód korszakát hozza el

2023.11.09.
Forrás: ABB, Hírek
Stockholm közelében egy, a világon a legokosabbak között számontartott lakókomplexum energia termelése, megosztása és optimalizálása révén csökkenti a számlákat, és fenntartható, modern életvitelt biztosít.

E-autó-kisokos: melyik töltő mit tud?

2023.11.09.
Forrás: MorphoCom - ALD Automotive, LeasePlan Sajtóinformáció
A Magyar Elektromobilitás Egyesület adatai alapján a magyar utakon már csaknem 80.000 zöld rendszámos autó közlekedik. Hazánkban is egyre nagyobb teret nyer tehát az elektromos autózás, mellyel kapcsolatban ugyanakkor még mindig gyakran felmerül a hatótávolság és a töltési lehetőségek kérdése.

Októberben hivatalosan is megalakult a Budapest Airport létesítményi tűzoltósága

2023.11.07.
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Október 1-től új tevékenységgel bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének feladatköre; a Budapest Airport saját létesítményi tűzoltóságot alapított, közel száz fő, saját állományban tevékenykedő tűzoltóval és Európa egyik legjobban felszerelt repülőtéri tűzoltóbázisával.

A Konstrukt360 tapasztalatai a PlanRadar-ral

2023.11.07.
Forrás: FleishmanHillard Café Kft., PlanRadar Sajtóközlemény
„Az elmúlt egy év közös munkájának eredményei felülmúlták az előzetes várakozásainkat” A teljeskörű építőipari szolgáltatásokat nyújtó Konstrukt360 Kft. tulajdonos -ügyvezetője, Rajnai Richárd az Y-generáció képviselőjeként a kezdetektől fogva online megoldásokra alapozta vállalkozásai működését.

Megkezdődött az új BMW X2 sorozatgyártása

2023.11.07.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ Regensburgban új fokozatba kapcsolt az elektromos mobilitás térnyerése +++ A gyártókapacitás növelésével párhuzamosan az üzemben a harmadik, éjszakai műszak is beindult +++

Megerősítették a bécsi reptér biztonsági rendszerét

2023.11.06.
Forrás: Siemens, Hírek
Korszerűsítették a bécsi repülőtér biztonsági rendszerét. Ennek keretében új felügyeleti rendszert kapott a biztonsági zónákat kezelő irányítóközpont. Ez a központ több mint 40 épület 1.800-nál is több hozzáférési pontját (például ajtókat vagy zárakat)

Napenergia és fejlett AI segítségével készül a vadonatúj Ford Transit Custom a Ford Otosan üzemében, *a jövő gyárában*

2023.11.06.
Forrás: Ford Sajtóközlemény
• A Ford Otosan felavatta a forradalmian megújult Yeniköy összeszerelő üzemet, amely egy rekordméretű, 2 milliárd eurós beruházás részeként az autógyártás új dimenzióját nyitja meg Törökországban

Schneider Electric megoldásokkal lesz még energiahatékonyabb a Decathlon Horvátországban

2023.11.03.
Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Közel harmadával is csökkenthető az épületek szén-dioxid-kibocsátása azokkal a technológiákkal, amelyeket a Schneider Electric biztosított a Decathlon horvátországi áruházai számára a két vállalat között létrejött megállapodás eredményeként.

Novemberben indul a zajvédelmi program harmadik üteme

2023.11.02.
Forrás: Budapest Airport, Hírek
2023. November 2-ától a harmadik ütemmel folytatódik a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány 2022-ben elindított zajvédelmi programja, amelynek keretében Budapest X., XVII. és a XVIII. kerület, illetve Vecsés és Üllő meghatározott területeinek lakói kérhetik az ingatlanok

Kétmillió új munkahelyet teremthet a tiszta energia alkalmazása az épületeinknél

2023.11.02.
Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Kétmillió új munkahelyet hozhat létre Európában és az Egyesült Államokban, ha tiszta energiával kapcsolatos technológiákat alkalmazunk az új épületeinknél, illetve a meglévők felújításánál – derül ki a Schneider Electric Fenntarthatósági Kutatóintézete (SRI) és a Boston Egyetem közös tanulmányából.

Újabb mérföldkő a BMW Group Gyár Debrecen életében: megnyílt a Képzési Központ

2023.10.31.
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A Képzési Központ megnyitása meghatározó mérföldkövet jelent azon az úton, amely a BMW Group-ot az új korszakába vezeti. A vállalatcsoport Debrecenben nyitja meg a személyes mobilitás új dimenzióját a NEUE KLASSE modellgeneráció bevezetésével.

Így alszunk mi: 10-ből 6-an küszködnek éjszakánként, kevesen ébrednek kipihenten

2023.10.30.
Forrás: JYSK Hírek
Egyre rosszabb a helyzet, pedig lenne megoldás
Az óraátállítás kihívás elé állítja a szervezetet is és befolyásolja az alvás minőségét is.

       ...      
Eladó ipari cégek ajánlatainkból: