Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Előrehozott válságkezelés

Forrás: IpariCégek.hu, Cégből kiszállás
Előrehozott válságkezelés a válsághelyzet megelőzésére. Amikor a cég elkezd gyengébben működni, pedig jobban is működhetne, akkor a remény és a majd helyett az előrehozott válságkezelés a reális megoldást jelentheti a cég fejlesztése érdekében.


Azért jelenthet jó megoldást a válság nélküli előrehozott válságkezelés, mert leegyszerüsítve:
megelőzhető lehet a válsághelyzetbe jutás. 

A jelen olvasatban pontosítások:

1.) Elkezd gyengébben működni: 
Amikor a cég az adottságaihoz képes elkezd gyengébben működni. 

2.) Elkezd: 
Ezen értendő lehet a több hónap, a félév, az egy év, kettő év, de akár a három év is, helyzettől függően. 

2.1.) Elkezd = az amikor még időben vagyunk fogalmát is érthetjük.
De semmiképpen sem olyan időszakot értünk, amikor pl. az *Üzemi eredmény* 150 M Ft nyereségről folyamatosan minden évben csökkent és a tárgyév utáni 5. évben már -80 M Ft veszteséget termelt, pedig a körülmények azt egyáltalán nem indokolták. 

3.) Jobban is működhetne: 
Amikor a cég iparága, a piaci környezet, a cég adottságai lehetővé tennék a valóban jó működést. 

4.) Jó működés: 
Az adott cégnek az adottságai, piaci környezete, iparági helyzete szerint elvárható működés. 
Ez egyedi, speciális, eltérő is lehet, mert vannak területek ahol például a 30% árrés kevés, valahol az 5% feletti már sok. 

Amikor egy cég adottságai, fejlettsége meghaladja a tulajdonos szakmai tudását, ismereteinek a szintjét, akkor sok esetben az előrehozott válságkezelés és azután a cégből kiszállás, cégeladás jelentheti a megoldást. 
De sajnos komoly gond, hogy az ilyen esetekben a tulajdonos már nem látja be a szükséges lépéseket és nem kezdményezi a független áttekintés megoldási lehetőséget. Sőt elzárkózik, sokszor még okoskodik és a megoldási lehetőséget is lenézi, ami szinte mindig jelentős vagyonvesztését jelenti. 
Az ilyen cégek általában évekig is kínlódnak, aztán valamelyik irányban eldől a cég sorsa. A tulajdonos pedig éveket veszít, kínlódik és a problémát még mindig nem adta el.

Az előrehozott válságkezelés átfogó áttekintést tud adni a cég felfejlesztéséhez. 
Nemcsak a cég működéséből adódó, hanem a környezet, a piaci helyzet várható jelentősebb változása előtt is jó felkészítést jelenthet a cég jobb jövője érdekében.
Ki minek nevezi, de nagyon hasznos lehet, amikor még van elegendő idő a felkészítésre, megoldásra.

Kapcsolat:
Gál József
, IpariCégek.hu Tanácsadó Kft.
Tel.: 30/9542 958
Cégügyletekben e-mail: eladoipari@gmail.com
.
© Copyright Gál József, IpariCégek.hu
Az IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu oldalain minden szöveges oldal - az idézetek, a hírforrástól származó hírek kivételével - saját készítésű, minden jogot fenntartunk.
.


Válságmegoldás ; Cégből kiszállás ; Ipari cégek eladása ; Ipari cég eladása ; Értéket fejlesztünk ; Cégfejlesztés ; Örökösöknek ; Cégeladás ; Cégek eladása ; Működő cég eladása ; A cégeladás ; Eladási, vételi tanácsadás ; Cégérték növelés ; Hatékonyságnövelés ; Kockázatkezelés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: