Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks 20 darab elektromos nehézgépjárművet szállít a német Amazon számára

2022.10.05

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo Trucks ez év végéig szállítja le a németországi Amazonnak a tisztán elektromos tehergépjárműveket. A 20 darab elektromos Volvo FH várhatóan több mint évi egymillió kilométert tesz majd meg, dízel helyett elektromos meghajtással.


Az Amazonhoz érkező elektromos tehergépjárművek fontos szerepet töltenek be a cég szállítási láncának villamosítása iránti törekvéseiben.

"A nehézgépjárművek és egyéb haszongépjárművek felelősek Németország belföldi közlekedésből származó kibocsátásának körülbelül 36%-áért*", ezért a közúti közlekedés karbonsemlegesítése napjaink egyik legfontosabb feladata.
 
“Az árutovábbítási piac legnagyobb szereplőié a vezető szerep a környezeti lábnyom csökkentése iránti erőfeszítések terén is. Ezért nagyon büszke vagyok arra, hogy az Amazon a Volvo Trucks-ot választotta partneréül abban, hogy a hosszútávú fuvarfeladataikból származó károsanyag-kibocsátásukat csökkentsék” – mondja Jessica Sandström, a Volvo Trucks Product Management részlegének alelnöke.
 
A Volvo Trucks 2022 szeptemberében kezdte meg az elektromos nehézkategóriás tehergépjárműveinek sorozatgyártását. A városok közötti és regionális árutovábbítási feladatokra szánt elektromos meghajtású nehézgépjárművek piacra dobásával a svéd gyártó fontos lépést tett a közúti áruszállítás karbonsemlegesítése érdekében.
 
“Világszinten immár 6 modellünket kínáljuk tisztán elektromos hajtáslánccal is, és ezzel hatékonyan tudjuk kielégíteni a károsanyagkibocsátás-mentes közúti áruszállítás iránti egyre növekvő igényt.” – teszi hozzá Jessica Sandström.
 
A Volvo Trucks zászlóshajóinak, azaz a Volvo FH, FM és FMX modellek tisztán elektromos változata kulcsfontosságú szerepet tölt be a vállalat ambiciózus környezetvédelmi céljainak elérésében. A Volvo Trucks azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra az eladott új tehergépjárművek 50%-a akkumulátoros elektromos vagy üzemanyagcellás elektromos verzióban gördüljön le a gyártósorokról. A Volvo akkumulátoros elektromos modelljei akár 44 tonnás szerelvényössztömeggel is rendelhetőek. A három fent említett modell dízel változata teszi ki jelenleg a vállalat értékesítéseinek két harmadát.
 
A németországi Amazonhoz érkező elektromos Volvo tehergépjárművek a dízelüzemű megfelelőiket fogják leváltani, és ezzel fontos szerepet töltenek be a cég szállítási láncának villamosítása iránti törekvéseiben.
 
“Az Amazon elkötelezetten dolgozik a járműparkjának karbonsemlegesítéséért, és ebben a középtávú kiszállítások jelentették eddig a legnagyobb akadályt” – magyarázza Andreas Marschner, az Amazon európai szállítási szolgáltatásaiért felelős alelnöke. “Ezért bír ekkora jelentőséggel ezeknek a Volvo elektromos tehergépjárműveknek az érkezése. Az Amazon kereskedelmi áruszállítás villamosítására irányuló projektje jelenleg az egyik leggyorsabban fejlődő az iparágban, és továbbra is folytatni fogjuk a beruházásokat a nulla károsanyag-kibocsátású csomagkiszállítások érdekében.”

Adatok az elektromos Volvo FH-ról:

• Akkumulátor-kapacitás: 540 kWh
• Teljesítmény: 490 kW folyamatos teljesítmény
• Hatótáv akár 300 kilométer, de ez az érték akár 500 kilométer is lehet, ha például a pihenőidőben töltik a járművet.
     
Adatok a Volvo Trucks elektromos járműpalettájáról:

• A Volvo Trucks kínálatában hat tisztán elektromos modell érhető el, amelyekkel a fuvarfeladatok széles skálája lefedhető.
• Az immár sorozatban gyártott elektromos Volvo FH, FM és FMX modellek akár 44 tonnás szerelvényössztömeggel is rendelhetőek.
• A Volvo Trucks a középkategóriás elektromos modelljeit, az FL és FE modelleket 2019 óta gyártja sorozatban, és azokat olyan feladatok ellátására kínálja, mint például a város áruterítés és a hulladékgyűjtés.
• Az észak-amerikai piacra szánt elektromos Volvo VNR sorozatgyártása 2020-ban kezdődött meg.

*Bundesministerium für Umwelt und Verkehr, Klimaschutz in Zahlen - Fakten, Trends und Impulse deutscher Klimapolitik, Ausgabe 2021 (bmuv.de), 36. oldal

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: