Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Új raktárakkal bővül a Hankook Tire rácalmási telephelye

2021.11.15

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook abroncsgyártó vállalat magyarországi üzemében hamarosan egy új, több mint 32 millió euró értékű projektet valósít meg a szolgáltatások javítása érdekében.


Az alapanyagok és a kész gumiabroncsok tárolására szolgáló raktárak építése idén ősszel megkezdődött, és várhatóan egy év múlva az üzmeltetés is elindul. A Hankook a rácalmási gyár építésének kezdete óta már mintegy 880 millió eurót fektetett be Magyarországon.

Rácalmás, 2021.11.15. – A Hankook prémium abroncsgyártó rácalmási gyárában belső raktárbázis épül a szolgáltatások javítása és a költségek optimalizálása céljából. A vállalat arra számít, hogy a beruházás tovább javítja az alapanyag-ellátást, növeli annak biztonságát és gazdaságosabbá teszi a folyamatot.

Jelenleg a kész gumiabroncsok 88%-át a gyár helyszíni raktárában tárolják, a fennmaradó részt, valamint a bejövő nyersanyagok jelentős hányadát pedig külső raktárakban helyezik el. Az egyik tervezett új egység mintegy 13 ezer m2 alapterülete nyersanyagok (vegyszerek, textil és acélhuzalok, korom és silica, tömbösített gumi alapanyagok) raktározására szolgál majd, míg a másik épület a maga 20 ezer m2 alapterületével 1,5 millió gumiabroncsra bővíti a rácalmás üzem késztermék-tároló kapacitását. A fejlesztések lehetővé teszik a Hankook számára, hogy jelenlegi tárolási igényeit házon belül oldja meg, kiszervezett szolgáltatások igénybevétele nélkül. Ez egyben jelentős fuvarozási terhet is levesz a cég válláról, ugyanakkor csökkenti a közúti szállítmányozási folyamatok negatív környezeti hatásait is.

Ez a beruházás emeli a szolgáltatások színvonalát, miközben leegyszerűsíti a munkafolyamatokat. A gyártáshoz szükséges nyersanyagok helyben történő tárolásának megoldása nagy lépés lesz a rácalmási üzem számára, és megkönnyíti alkalmazottaink munkáját. Ráadásul a szállítások is praktikusabbá válnak a kész abroncsok tárolásának kiszervezése nélkül. Erősen hiszek ebben az új raktárprojektben, és tudom, hogy mint minden eddigi beruházás, ez is segíti versenyképességünket és növeli hatékonyságunkat. ”- mondta Kim Hyung Yun, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az építkezés az eredeti terveknek megfelelően idén ősszel indult, és az új raktárbázis 2022 őszén kezdi működését. 2006-os alapítása óta a gyár folyamatosan bővül Magyarországon. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően a rácalmási gyár kapacitása a kezdeti időszakhoz képest 3,5-szeresére nőtt, és mintegy 900 méretben és modellváltozatban készülnek gumiabroncsok személygépkocsik, SUV-k és kisteherautók számára. A  magyar gyár olyan népszerű autómárkáknak szállít magas minőségű termékeket, mint az Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda és VW.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; - Audi ; - Mercedes ; - Opel ; - BMW ; - Seat ; - Škoda ; - VW ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás ; Ingatlan, építőipar ; - Hankook Tire

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 9.000 ipari hírből: