Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Innováció az élet jobbá tételére

2021.07.13

Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
- A SEAT S.A. és a fiatal feltaláló, David Aguilar közös célja, hogy új megoldásokat tervezni a mindennapi élethez


- David Aguilar még gyermekként fejlesztette ki első protézisét, és azóta sem hagyta abba az új dolgok kipróbálását
- A Hand Solo néven ismert David Guiness rekorder, biomérnöki tanulmányokat folytat, hogy más gyerekek életét is jobbá tegye.

David Aguilar, aki Poland-szindrómával született, mindössze kilenc éves volt, amikor egy építőkészlet darabjaiból jobb karjára megtervezte első protézist. Mostanra már az ötödik modelljénél tart, amelyet 19 évesen a NASA-nak is bemutatott az Iparágközi innováció csúcson (Cross Industry Innovation Summit).  Aguilar, aki Hand Solo-nak nevezi magát, Guiness-rekorder az "Első működő LEGO® protéziskarral”, és biomérnöki tanulmányokat folytat, hogy tovább javíthassa mások életét.

A SEAT S.A. Spanyolország vezető ipari befektetőjeként a kutatás-fejlesztésben az innováció felé tekint, hogy mobilitási megoldásokat hozzon létre a jelenlegi és jövőbeni projektekhez. "Számomra a vállalatnál tett látogatás lehetőséget adott arra, hogy egyik innovátor beszélgethessen egy  másik innovátorral" - mondja David.
 
Az ötlettől a valóságig. David meglátogatta a SEAT S.A. Műszaki Központját, amely a kutatási és fejlesztési (K+F) tevékenységekhez a legfejlettebb technológiával rendelkezik. Oriol Mas, a vezetést támogató rendszerek részlegének vezetője és Teresa Forradelles, a futómű elektronika fejlesztő csoport munkatársa üdvözölték és számos kérdést tettek fel neki protézisével kapcsolatban. "Ezt digitálisan terveztem. Azt követően pedig apránként építettem meg az otthon lévő alkatrészekből. Egy kis nyomásérzékelő segítségével egyszerre tudom mozgatni a karomat, nyitni  és csukni a kezemet" – mondja David.

“Az új projektjeink szintén 3D-s tervezéssel kezdődnek" - magyarázza Teresa, miközben megmutatja neki a tervet, majd azt a  részt, ahova beillesztik a modell elülső radarját. "Akárcsak a protézisében, mi is egy érzékelőt használtunk, amely segít nekünk a menet-asszisztens és az adaptív sebességtartó automatika (ACC) funkcióinál az akadályok, más járművek vagy akár a gyalogosok észlelésénél, hogy növeljük autóink biztonságát" - teszi hozzá Teresa.

Mindig meg kell tenni minden tőlünk telhetőt. A Közjó Egyetemes Ligája (Universal Ligue of Public Good) által ezüstéremmel kitüntetett David célja, hogy másokat is inspiráljon a jelenlegi helyzet megváltoztatására. "Az a fontos, hogy minden nehézség ellenére küzdj az ötletedért," - mondja. "Ez olyan, mintha valaki azt mondaná neked, hogy a jövő autója nem tud repülni" - mondja. Oriol Mas nevet: "Az biztos, hogy azok számára, akik ma vezetést támogató rendszereket fejlesztenek, az innováció azt jelenti, hogy az önvezető autó felé való elmozduláson gondolkodunk" - válaszolja, és Aguilarnak megmutatja a járművön használt kamerák és ultrahangos érzékelők kis robot replikációját, amelyek mindent érzékelnek, ami a gépkocsi körül történik.
 
Két újító, egy szenvedély és egy cél. "Közös bennünk, hogy nem elégszünk meg a mai valósággal, és folyamatosan új megoldásokat keresünk" - mondja Oriol Mas. "A te szenvedélyed az építőkészlet volt, és ezt használtad fel a protéziseid megalkotásához. A miénk a mobilitás tervezése, és ehhez az innovációt alkalmazzuk minden területen" - teszi hozzá. "Öt különböző protézist készítettél,  és folyamatosan fejleszted a funkcióikat. Mi is ugyanezt tesszük, intenzíven dolgozunk minden egyes projekten, hogy folyamatosan haladjunk előre" - jegyzi meg Teresa. David egyetért, és hozzáteszi: "A SEAT S.A. és én ugyanazt az innovációs elvet valljuk. Én protéziseket készítek, hogy javítsam az emberek életminőségén,  és itt ők pontosan ugyanezt teszik a járműveikkel" – fejezi be David.
 
A közös alkotás ösztönzése. David Aguilarl mesterkurzust tartott az alkalmazottaknak, melyen keresztül a SEAT S.A. az INNOVA, az emberek, ötletek és projektek összekapcsolására létrehozott új digitális platform elindítását népszerűsíti. Ez egy olyan tér, amely a start-up modellt követve a közös alkotáson alapuló új munkamódszereket támogatja. A tapasztalatok és a tudás ezen új központjától  a vállalat új üzleti lehetőségeket és szinergiákat remél.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2019-ben 574.100 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen több mint 15.000 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza, Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca Csehországban, a Tarraco Németországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii electric, a SEAT első teljesen elektormos autója pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; - Seat ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; D nyomtatás

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: