Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.02.28.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Magyar mérnökökre figyel a világ
2019.05.02
Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
Mi a közös a karburátorban, az áramvonalas autókban vagy éppen a bolygóműves sebességváltóban? Valamennyi, az autógyártást jelentős mértékben előmozdító találmányt magyar mérnököknek köszönheti a világ.

Az egykori úttörők mai követői pedig már a károsanyagkibocsátás csökkentésén, illetve az önvezető okosjárművek fejlesztésén dolgoznak, többek között a Knorr-Bremse hazai Kutatási és Fejlesztési Központjában.

Mi köti össze a Zeppelint és a Volkswagen Bogarat? – egy kvízműsor nehezebb feladványai között is elhangozhatna ez a kérdés, amire a válasz egy olyan magyar származású mérnök neve, akinek meghatározó szerepe volt abban, hogyan néznek ki napjaink autói. Majdnem pontosan 130 évvel ezelőtt, 1889. március 11-én született Járay Pál, akit az áramvonalas autók atyjának tekintenek. A nemzetközileg Paul Jarayként ismert mérnök Bécsben és Prágában végezte tanulmányait, majd az I. világháború előtt a Zeppelin léghajók áramlástani vizsgálatával bízták meg és a háborút követően elkészítette a világ addigi legnagyobb szélcsatornáját. 1920-ban szabadalmaztatta a legkisebb légellenállású léghajóalakot, aminek eredményeként a léghajók gazdaságossága megduplázódott.

Ő rakta le az autók aerodinamikájának tudományos alapjait. Az áramvonalas autó karosszériakialakítására vonatkozó szabadalmát Németországban 1926-ban, az Egyesült Államokban 1927-ben fogadták el és többek között az Audi, a Mercedes és a Bugatti is az ő elveit alkalmazta a tervezés során, illetve az ő szabadalma alapján készültek a Volkswagen Bogár prototípusai is. Az általa tervezett autók aerodinamikai tulajdonságai 25 százalékkal javultak, fogyasztásuk pedig nagyjából harmadával csökkent.

Egy magyar mérnök játszott meghatározó szerepet abban is, ahogyan az autók gyártása fejlődött. A híres Ford T-modell alkatrészeinek tervét Galamb József készítette el a szintén magyar Farkas Jenővel és az amerikai Childe Willsszel közösen. Galamb a szerkezeti tervek elkészítése során jelentős műszaki újításokat alkalmazott: az ő találmánya volt a bolygóműves sebességváltó és a levehető hengerfejű motor. Az ő irányításával váltottak át 2013-ban a Fordnál a mozgó összeszerelő szalagon történő sorozatgyártásra.

Bánki Donát és Csonka János neve is széles körben ismert lehet, hiszen a magyar mérnökök a porlasztó feltalálói. Ráadásul Csonka János meghatározó szerepet játszott a magyar motor- és gépjárműgyártás beindításában.

De nem csak a régmúltban születtek az autóiparra komoly hatást gyakorló magyar mérnöki teljesítmények. A Knorr-Bremse hazai Kutatási és Fejlesztési Központjából az 1995-ös indulás óta több, a közúti fuvarozásban ma fontos szerepet játszó innováció indult útjára. Ezek közül az egyik első a haszonjárművekre optimalizált járműdinamikai stabilizáló megoldás (ESP – electronic stability program), ami bár személyautókra már létezett az 1990-es évek közepén, de jelentős újításnak számított a teherautókban történő alkalmazása. „Az első prototípus ebből a megoldásból itt készült Magyarországon 1995-1997 között, majd szabadalmak is és ma már a közúti haszonjárművek szabványos felszerelésének számít és a járműszekrény becsuklásának megakadályozására szolgál” - mondta el Frank Péter, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. kutatás-fejlesztési igazgatója.

Szintén magyar szabadalom az a megoldás, ami megakadályozza, hogy a magas súlypontú vontatmánnyal közlekedő teherautók esetleg felboruljanak egy éles kanyarban. A Roll Stability Program napjainkra szintén nemzetközileg elterjedt technológiává vált, az európai utakon futó pótkocsiknak már része, de az Egyesült Államokban is bevett gyakorlat az alkalmazása.

A Knorr-Bremse jövőbeli termékekkel foglalkozó részlege, az Advanced Engineering is Magyarországon működik. „Ez egy olyan osztály, ami azokkal a termékötletekkel foglalkozik, amelyek várhatóan csak jó néhány év múlva kerülnek gyártásba és egyelőre még azt sem lehet pontosan tudni, hogy kik lesznek az elsődleges felhasználói. A mi feladatunk, hogy teszteljük ezek megvalósíthatóságát, piacképességét, a folyamat végére pedig eldől, hogy van-e esély arra, hogy piacképes terméket hozzunk létre az ötletekből” – tette hozzá Frank Péter.

A szakember szerint a teherjárművekkel kapcsolatos fejlesztéseket alapvetően befolyásolja, hogy a következő évtizedekben jelentős mértékben nő majd a forgalom sűrűsége Európa útjain. A becslések szerint ugyanis 25 év alatt 40 százalékkal bővül majd a közúti árufuvarozás. A számottevő mértékben megugró forgalom környezeti hatásainak enyhítése érdekében az egyik fontos célkitűzés a károsanyagkibocsátás csökkentése, amelynek érdekében az elektromos meghajtás további fejlesztésére fordítanak kiemelt figyelmet.

Egy másik kiemelt fejlesztési terület a közlekedésbiztonság javítása. Már most is használnak számos, a járművezetőket támogató rendszert a közúti teherjárművekben is, mint például az automatikus vészfékezés, ami az Európai Unióban újonnan forgalomba helyezett teherautók és kamionok esetében 2016 óta kötelező felszerelésnek számít. A mérnökök pedig már most is azon dolgoznak, hogy további feladatokat vegyenek át az okos járművek a sofőröktől.

„Az autonóm járművek fejlesztésében a következő lépés a kormányzást támogató, a kikerülési manőverekben segítő rendszerek megvalósítása lehet. A vezetést segítő megoldások elterjedése jelentős mértékben növelheti a közlekedésbiztonságot, de emellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a járművek hatékonyabb kihasználása, illetve a hatékonyabb üzemanyagfelhasználás miatt az üzembentartó vállalkozásoknak is komoly üzleti előnyük származhat az új rendszerek bevezetéséből” - fűzte hozzá Frank Péter.

Azt, hogy hol tart most a sofőröket támogató megoldások fejlesztésével a kutatás-fejlesztési központ, május 11-én Budapesten bárki megnézheti a Knorr-Bremse Okos Kamionok – Okos Mérnökök program keretében a Lágymányosi Kampuszon felvonuló okoskamionoknak köszönhetően.

www.knorr-bremse.hu  


* NEWS * ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika ; Knorr-Bremse


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek28
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek4
Fémipari cég eladó5
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás3
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok25
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás72
* NEWS *7058
Ipari cégek2038
Ipari hírek7038
Business4420
Autó, jármű, közlekedés5437
BUD322
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 201
e-sport11
Audi514
Mercedes875
Opel305
Suzuki264
BMW72
Das WeltAuto51
Seat287
Škoda287
VW384
Tesla6
Munkagép, haszongép1080
Rába112
Scania444
Robot, automatika1048
ABB424
FANUC146
igm111
KUKA 68
Universal Robots39
Mesterséges intelligencia124
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)39
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő223
Lézer76
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika836
Internet514
YouTube94
D nyomtatás66
Fém, gépipar1359
Hegesztés118
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar18
Agrár197
Élelmiszer211
FMCG, kereskedelem36
Logisztika300
Ingatlan, építőipar363
Energia, közmű, akkumulátor1303
Solar74
Bosch786
Siemens433
Knorr-Bremse113
Apollo Tyres2
Bridgestone34
Continental134
Hankook Tire219
Michelin112
Kiállítás882
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport26
Múzeum, ipartörténet11
Ipari Blog79
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A Bosch a Microsofttal közösen fejleszt szoftveralapú járműplatformot
igm hegesztőrobot Ausztriában a Liebherr nenzingi üzemében
Az ABB új generációs kobotokat dob piacra, hogy újabb ágazatok és felhasználók számára tegye hozzáférhetővé az automatizálás lehetőségét
Kampányt indít a japán gyártásautomatizálási óriás, hogy megtalálja Magyarország leghosszabb ideje szolgáló FANUC berendezését
Az ABB bemutatja *A robot podcast* sorozatát, mellyel a robotika és az automatizálás izgalmas világát fedezhetjük fel
A Teradyne bejelentette a Universal Robots új elnökét
igm 25 tonnás forgató-billentő manipulátor – egy erős manipulátor nagyméretű munkadarabokhoz
Az ABB innovatív, mágneses alapú lebegő szállító rendszerrel bővíti a rugalmas gyártási portfólióját
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei a műanyag- és polimerfeldolgozásban
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az elektronikai iparban
Robotok programozása egy szempillantás alatt: kézi vezérlés a KUKA ready2_pilot segítségével
A Bosch 2020-ban a vártnál jobban teljesített
ABB: Negyedik negyedévi és 2020-as egész évi eredmények
Jövőképünk 2030-ig: A KUKA mindenki számára elérhetővé teszi az automatizálást
Új bemutató berendezés az igm wiener neudorfi központjában
Az ABB korszerűsíti Helsinki egyik legjelentősebb turistalátványosságát
Alkalmazkodás, üzleti folytonosság és kobotok: összeszerelés
A jövő piaca – Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire
100 éve robotok
UR kobotok problémamentes távvezérlése a Covid-19 idején
Új tesztjármű- és prototípuskészítő központot nyitott Mladá Boleslavban a Škoda Auto
Budapest Airport: két év alatt 167 millió euró repülőtér-fejlesztésre
Robot link
ABB robotpincérek szolgálnak fel a Lego kockák otthonában
Intelligens navigáció és vezeték nélküli töltés mini-holdrobotok számára
A Hankook csoport tagvállalata, a Model Solution a Consumer Electronics Show 2021-en mutatja be high-tech termékeit
Hálózatba kapcsolt kerékpáros megoldás nyert Innovációs Díjat a CES®-en
CES 2021 – A Bosch a mesterséges intelligenciával és a hálózatba kapcsolt megoldásokkal az ember és a környezet védelmében
Az ABB ipari robotjai megkapják a Wizard Easy Programming szoftvert
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre