Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hétköznapi csúcstechnológia: Lézeres mérőműszerek ipari felhasználásra a Bosch-nál

2009.05.06

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A Bosch a méréstechnikában is az első


Legyen szó üzlethelyiségről, lakóingatlanról vagy városépítésről, a kivitelezőknek, építészeknek, építési- és ingatlan-szakembereknek hajszálpontos adatokra van szükségük. A Bosch új méréstechnológiai fejlesztéseinek köszönhetően az ő korábbi nehézkes munkájukat most felváltja a gyors és precíz, lézerrel támogatott mérés. Egy gombnyomás és az adat megjelenik a kijelzőn. Mindez nemcsak gyorsabb, de pontosabb mérést is lehetővé tesz az eddigi „mechanikus kézi” megoldások helyett.

A Bosch hagyományosan nagy hangsúlyt fektet az innovációra, az új és élenjáró technológiák kifejlesztésére. Korábban például a vállalat által kifejlesztett speciális gyorsulásmérővel – Bosch Arma D4E – végzett méréseket a NASA a Holdra szállás előtt, a leszállási terület geológiájának megismerése és pontosabb mérése érdekében. A vállalat most a mindennapi méréstechnológiába is átültette az űrtechnikát és lézer sugárral mérő termékeivel debütál. A CST/berger műszereket 2009. május 6-án, a 4-es metró építkezésén mutatták be a szaksajtónak.

Az új termékcsoport a CST/berger márka

A termékkínálat a geodéziai termékektől az automatikus szintező eszközökön keresztül egészen a komplett állomásokig terjed. E széles kínálat összesen mintegy 300 mérőeszközt és 700 rendszerterméket foglal magában, melyek szigorúan a felhasználók igényeit hivatottak szem előtt tartani.

Piaci perspektívák

A saját tulajdonú professzionális, digitális mérőeszközökkel dolgozó szakemberek és ezermesterek száma manapság még elenyésző. A Bosch széles termékskáláján keresztül a profi és a félprofi ezermestereknek is kínál ár/érték arányban is megfelelő terméket. A Bosch csoport ezért a nehéz gazdasági környezetben is ígéretes növekedéssel számol, szegmentált termékskálájával. A vállalat olyan innovatív megoldásokat tesz elérhetővé, amelyek forradalmasíthatják a méréstechnika piacát. Folyamatosan vonzó eszközkínálata, széles körű lefedettsége és gazdag szolgáltatásai révén a méréstechnológiát önálló termékkategóriává fejleszti elsősorban az építőipari szakáruházakon keresztül.

A Bosch csoport a nagy múltú, Egyesült Államokban bejegyzett CST/berger méréstechnikai vállalat 2008-as akvizíciójával az iparág piacvezető helyét célozza meg. A két vállalat piaci pozíciója és tevékenysége optimálisan kiegészíti egymást. Egyaránt aktívak a kéziszerszámok tervezésében és a gyártásában, ám a CST/berger főleg az északamerikai kontinensen vezet a lézeres méréstechnikai eszközök piacán, míg a Bosch csoport Európában kiemelkedő a távolságmérés terén. A CST/berger felvásárlásával igen komoly tapasztalatra tett szert a vállalat a szintező eszközök ágazatában.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén mintegy 280.000 munkatárssal a vállalatcsoport a 2008-as üzleti évben 45,1 milliárd eurós forgalmat ért el. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy hatvan országban működő több mint 300 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch évente árbevételének 8 százalékát, vagyis több mint 3,5 milliárd eurót költ kutatásra és fejlesztésre, és világszerte több mint 3000 szabadalmi kérelmet nyújt be. A Bosch valamennyi termékével és szolgáltatásával úgy javítja az élet minőségét, hogy innovatív és hasznos megoldásokat kínál.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92%-a a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

Forgólézer:

ALHV
Elektronikus önszintező forgólézer mérősugárral. Két tengely mentén dönthető,vízszintesen és függőlegesen. Alkalmazható magas és mélyépítési, kert- és parképítési, továbbá beltéri munkákhoz pl. álmennyezetek kialakítása, szárazépítészeti falak létesítése, csempézés. Forgási sebessége változtatható, forgási sebesség 600 ford/perc, szintezési átmérő 850 m-ig vevővel, 3 év garanciával.

Vonal lézerek:

GizmoLite 3
Önszintező vonallézer beltéri és kültéri használatra. Vízszintes szintezősugár, 2 függőleges vonal 90°-ban. Szög, lézerkereszt és manuális mód a dőlésekhez. A 90°-os vonal miatt különösen alkalmas padló- és falicsempék lerakásakor, mennyezeti konstrukciók, szekrények, polcok, állványok felállításánál nagyon hasznos segítség.

iLMXT
Nagy teljesítményű vonallézer bel- és kültéri alkalmazásra. Kézi vevővel kedvezőtlen fényviszonyok között is használható. Egy gomb segítségével használható a négy funkció: vízszintes szintezősugár, függőleges vonal, lézerkereszt és manuális mód a dőléshez.

LM2
Két szintező- és szöglézer. 90°-os szöget vetít a padlóra. Nagyon egyszerű a kezelhetősége, alkalmazható padló és fali csempézésnél, burkolásnál és szárazépítészeti falak beépítésénél.

Optikai szintezők:

SAL - sorozat
Optikai szintezőkészülékek 32-szeres, vagy 24-szeres nagyítással. A műszerek tartós, gumibevonatú fémházzal, fröccsenő víz elleni védelemmel rendelkeznek. Az optikai szintező műszerekeket útépítéseknél, földkiméréseknél, házak, épületek alapozásánál használják szakemberek.

Tartozékok:

Állványok
Állványaink gyorszárral vannak felszerelve, nagyon stabilak, masszívak és kiváló áron. Más alumínium-állványoktól a könnyű, de vastag alumínium és a kettős megerősítésű, kihúzható lábak nyújtotta extra-stabilitás alapján különböztethetők meg.

Mérőlécek:

Állítható magasságú alumínium mérőléc lézeres szintező készülékekhez. Magasságok és magasságkülönbségek közlésére és mérésére. Ideális födémek és padlók beállításakor, valamint magassági profilok felvételére.

Néhány Bosch újdonság rövid bemutatója

Bosch GRL 150 HV Professional lézerszintező

GRL 150 HV Professional önszabályozó lézerszintezőnk 2009. január óta kapható a piacon. Ez a profi iparosoknak készített eszköz függőleges és vízszintes vonalvezetéshez és magasságok átvezetéséhez is ideális megoldásként szolgál. Legfőbb előnye a könnyű kezelhetőségében rejlik. Minden funkcióhoz egy külön gomb és könnyen érthető szimbólumok tartoznak. A LED kijelzők a lézersugárról és az akkumulátor állapotáról adnak tájékoztatást. A mérések rendkívül pontosak és a lézersugárnak az ideális vonaltól való eltérése csupán 0,1 mm/m. Az LR 1 Professional vevő használatával a lézerszintező tartománya 150 m.

45°-os vezetővonalat vetítő Bosch GTL 3 Professional lézerszintező csempékhez és burkolólapokhoz

A csempékhez és burkolólapokhoz kifejlesztett GTL 3 Professional lézerszintező a csempézést és padlóburkolást segítő ideális eszköz. Ez a szakkereskedésekben kapható egyetlen olyan, csempézést/padlóburkolást segítő lézerszintező, amely a két standard derékszögű lézersugárnyaláb mellett 45°-os irányban egy harmadik vonalat is kivetít. Ezzel a lapok lerakása nem csupán párhuzamosan de átlósan nézve is kifejezetten egyszerű és gyors. A GTL 3 Professional a tapétázásnál, parkettázásnál illetve kőrakásnál is nagyon hasznos lehet. A csempézést megkönnyítő új lézerszintező lézersugár-vonalai az erősen fókuszált optikai komponenseknek köszönhetően könnyen láthatók. A céllemez használatával a lefedett tartomány 20 méter. A méterenként vett 0,2 mm-es vonalpontosság a legjobb eredmény ebben az eszköz osztályban. Az eszköz könnyű súlya, praktikus kialakítása és egy-gombos működtetése a kényelmesebb munkavégzést szolgálja.

Bosch PCL 20 keresztvonalas lézerszintező ezermestereknek

A Bosch új, PCL 20 keresztvonalas lézerszintezője az ezermesterek sokoldalú segítője. Öt különböző üzemmódban használható: vízszintes, függőleges illetve dőlt vonalak, valamint keresztvonalak és nadírpont áthelyezés. A felhasználó a kezelőpult gyenge érintésével tudja beállítani a kívánt üzemmódot. Feladatok egész sora hajtható végre kényelmesen a PCL 20 segítségével: akár képeket akarunk felakasztani, polcokat felrakni, csempéket/padlóburkolókat kívánunk lerakni vagy a belső falakat szeretnénk festeni, a lézervonalak – olyan térbeli tárgyak, mint pl. vonalzó nélkül is – pontos vonalvezetést biztosítanak. A lézervonalak maximális kitérése 0,5 mm/m. A kiváló minőségű, 635 nanométeres lézer átlagosan 4 másodperc alatt állítja be önmagát és max. 10 m-en belül kifejezetten élesen látható lézervonalakat vetít.

www.bosch.hu             


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - NASA ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: