Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Keretmegállapodás a Railpollal 250 mozdony szállítására

2024.02.20

Forrás: Siemens Mobility Hírek
• Az első lehívás 70 mozdonyra szól
• Határokon átnyúló szállítás mozdonycsere nélkül
• Szerviz szolgáltatás akár 16 országban


Európa egyik vezető vasúti járműkölcsönző vállalata, a Raipool és Siemens Mobility keretmegállapodást kötött 250 mozdony szállítására. A szerződés aláírásával 70 Vectron mozdonyt azonnal meg is rendeltek. Az első lehívás 46 db AC mozdonyra és 24 db többáramnemű mozdonyra szól, amelyeket AC és DC hálózatokon is használhatnak majd. Ezzel a megrendeléssel a Railpool Vectron flottája összesen 228 mozdonyra bővül. A keretmegállapodás olyan Vectron változatokat tartalmaz, amelyek akár 16 országban és különböző európai vasúti folyosók át közlekedhetnek (észak-déli és kelet-nyugati).  

"Modern flottánk közelmúltbeli bővítését azért hajtjuk végre, hogy ügyfeleink számára a lehető legnagyobb működési rugalmasságot tudjuk biztosítani. A kelet-nyugati forgalomra szánt többáramnemű  mozdonyok mellett további AC mozdonyokkal bővítjük kínálatunkat, elsősorban a skandináv folyosó és a DACH régió számára. Az MS mozdonyokhoz hasonlóan az AC mozdonyok is tökéletesen felkészültek az ETCS közelgő európai kiterjesztésére" - mondta Torsten Lehnert, a Railpool vezérigazgatója.

"Különösen örülünk, hogy folytathatjuk a Railpoollal való sikeres együttműködésünket. Az ehhez hasonló megrendelések azt mutatják, hogy mozdonyaink minőségükkel és kiemelkedő üzembiztonságukkal bizonyítottak ügyfeleinknek. A Vectron univerzális használhatóságának köszönhetően ügyfelünk gyorsan és rugalmasan reagálhat a változó piaci igényekre, és egész Európában biztosíthatja a klímabarát, határokon átnyúló vasúti közlekedést" - mondta Albrecht Neumann, a Siemens Mobility Rolling Stock üzletágának vezetője.

A Railpool mozdonyainak teljesítménye 6,4 megawatt, és a változattól függően akár 230 km/h végsebességet is elérhetnek. A mozdonyok a szükséges nemzeti vasúti védelmi rendszerekkel, valamint ETCS rendszerrel is felszereltek. 

Ezzel az első lehívással együtt a Siemens Mobility már több mint 2.400 Vectron mozdonyt értékesített 96 ügyfél számára, 16 országban. A mozdonyok eddig összesen több mint 900 millió kilométert tettek meg. A Vectron mozdonyok eddig 20 országban szereztek működési engedélyt Európában. 

A cikk angol változata itt érhető el: 
https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/siemens-mobility-signs-framework-agreement-railpool-delivery-250-locomotives  

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: