Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Mercedes-Benz Magyarországon: kiemelkedő személyautó értékesítési eredmények az elektromobilitás terén

2024.01.16

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóinformáció
Elektromobilitás és luxus: folytatja globális stratégiája megvalósítását a Mercedes-Benz Magyarországon is


Összhangban a vállalat globális stratégiájának megvalósulásával, az elmúlt év mérföldkövet jelentett a Mercedes-Benz Hungária Kft. számára az elektromobilitás területén. A Mercedes-Benz megőrizte az országos plug-in hibrid piacon elért vezető pozícióját, 20%-os piaci részesedéssel. Az elektromobilitás térnyerését mutatja, hogy minden harmadik regisztrált Mercedes-Benz személyautó EQ vagy plug-in hibrid modell volt. 

Mercedes-Benz Hungária Kft. 
2023-ban összesen 4.419 darab* Mercedes-Benz személyautót** regisztráltak Magyarországon. Az elektromos (EQ) és plug-in hibrid (PHEV) modellek népszerűsége nőtt - összesen 1.463 darab talált gazdára -, így minden harmadik regisztrált Mercedes-Benz személyautó EQ vagy PHEV modell volt. A PHEV szegmensben 1068 darab Mercedes-Benz modell értékesítésével a vállalat megőrizte előkelő első helyét az országos PHEV piacon, 20%-os részesedéssel. Az EQ tisztán elektromos modellek 395 darabos értékesítésével a hazai elektromos autó piacon a vállalat 6,9%-os részesedést ért el.

A vállalat a Top End Vehicle (TEV) szegmensben*1 is kiemelkedő értékesítési eredménnyel zárta az évet. A regisztrált modellek több, mint 22%-a (956 darab) ebből a kategóriából került ki, mutatva a luxus modellek további térnyerését hazánkban is. A luxuslimuzin kategóriában a vállalat kiemelkedően teljesített, maga mögé utasítva a versenytársakat. 236 darab regisztrált járművel az 
S-osztály és a Mercedes-Maybach S-osztály modellek egyeduralkodóak ebben a kategóriában. Az AMG modellek népszerűsége töretlen, a regisztrált Mercedes-Benz személyautók közel 11%-a AMG modell volt (464 darab).
___
*1  Top-End szegmensbe tartozó modellek: Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, G-osztály, S-osztály, GLS, EQS és EQS SUV
A közleményben feltüntetett regisztrációs adatok forrása a Datahouse.
**  A fenti értékesítési számok tartalmazzák a V-osztály és EQV modellek eladásait is. 

A legkedveltebb Mercedes-Benz modell hazánkban az értékesítési eredmények alapján a GLC volt. 898 darab GLC talált gazdára 2023-ban, ez 20%-os növekedést jelent az elmúlt évhez képest. A GLC modellváltozatok a prémium SUV kategória egyértelmű favoritjai, 595 darab GLC SUV, továbbá 303 darab regisztrált GLC Coupé modellel. A GLE is megőrizte népszerűségét a prémium SUV kategóriában, 551 darab regisztrált modellel.

A kecskeméti gyártású modellek, mint a CLA (314 darab), az A-osztály (280 darab) és az EQB (45 darab) továbbra is jelentős szerepet töltöttek be a hazai értékesítésben, összesen 639 darab regisztrált kecskeméti gyártású járművel. Azaz 2023-ban minden negyedik eladott modell a kecskeméti gyártósorokról gördült le.

Mercedes-Benz Csoport 
A Mercedes-Benz Group AG 2024. január 11-én ismertette a 2023-es évre vonatkozó értékesítési adatait. 
A Mercedes-Benz Cars 2023-ban 2.043.800 járművet értékesített. 
A Mercedes-Benz tisztán elektromos járműveinek (BEV) eladásai 2023-ban 73%-kal emelkedtek; a BEV és hibrid eladások a teljes személyautó értékesítés 19%-át tették ki. A Mercedes-Benz Passenger Cars minden idők legjobb eladási eredményét érte el 2023-ban a Top-End szegmensben; többek között a Mercedes-Maybach (+19%), a G-osztály (+11%), illetve a Mercedes-AMG (+4%) kategóriákban, így 328.200 Top-End modell talált gazdára a tavalyi év során. 

A Mercedes-Benz 2023-as globális értékesítési eredményeiről a Mercedes-Benz média oldalán olvashat: 
https://media.mercedes-benz.com/article/15b394a7-7623-47b2-805f-534a293ef3fb  

www.mercedes-benz.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: