Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

6 szempont, ami miatt érdemes frissíteni a technológiai eszközöket a jelenlegi gazdasági környezetben

2023.11.09

Forrás: MorphoCom - Kingston Sajtóközlemény
Budapest – 2023. november 9. – A Covid-járvány kitörésekor a hardverbeszerzések meglehetősen vegyesen alakultak a vállalatoknál a szerverek, asztali gépek és laptopok esetében.


Azok a cégek, amelyek időben léptek, még válogathattak a hardverek között, a többieknek azonban szembe kellett nézniük a készlethiánnyal és a megnövekedett szállítási időkkel, így a megszokottnál gyengébb eszközökkel kellett beérniük. A Kingston Technology partner szakértője, Rob May szerint gyakran előfordult, hogy a szervezetek nem egységes hardvereszközöket adtak a munkatársaiknak, köztük több olyannal, amely frissítésre, bővítésre szorult volna. Sok vállalat még az év vége előtt tervezi lecserélni a pandémia idején beszerzett IT-eszközeit, ám kérdés, hogy valóban szükséges-e teljesen új eszközök beszerzése, vagy elegendő-e a meglévők frissítése, bővítése. Ezeket a szempontokat összegezték a Kingston Technology szakértői.
 
Miért lehet előnyös a vállalatok számára az IT-infrastruktúra frissítése?
A vállalatok többségére jellemző, hogy rendszeresen lecserélik technológiai eszközeiket, legyenek azok számítógépek, szerverek, okostelefonok vagy egyéb eszközök. Egyes szakemberek szerint a folyamatosan növekvő üzleti és megélhetési költségek miatt minden eszközt és rendszert cserélni kell, hogy a lehető legnaprakészebbek legyenek teljesítmény és biztonsági szempontból is. Ám ennek eldöntéséhez először fel kell mérni az adott vállalat teljesítmény- és technológiai igényeit, beleértve a használt alkalmazásokat. Teljes rendszercsere helyett ugyanis a cégek az eszközök frissítésével, illetve bővítésével is számtalan előnyre tehetnek szert, költséghatékony módon. 
 
A vállalatokat többek között ezek a szempontok ösztönzhetik a frissítésre/bővítésre:
 
•  Megnövekedett teljesítményigény: Ugyan a régebbi hardverek visszafoghatják a teljesítményt és a gyártói támogatás is kihívást jelenthet, ám ez sok esetben bővítéssel orvosolható, illetve a hardver- és szoftverfejlesztéseknek köszönhetően sok eszköz a régebbi technológia ellenére is képes fejlett funkciókat támogatni.  
•  Költségmegtakarítás és -optimalizálás, üzleti növekedés: Az eszközök frissítésével, illetve bővítésével a cégek a teljesítménynövelés mellett a költségeiket is csökkenthetik a meglévő eszközeik élettartamának meghosszabbításával, ezáltal potenciálisan 3-ról 5 évre meghosszabbítva a technológiafrissítési ciklusukat. Ez pedig az üzleti növekedés lehetőségét is támogatja, például azzal, hogy a vállalatok nagyobb beruházás nélkül megtervezhetik a jövőbeni növekedést és skálázhatóságot.
•  Megbízhatóság: A frissítéssel a szervezetek minimálisra csökkenthetik a leállásokat, és növelhetik a teljes IT-rendszer megbízhatóságát.
•  Kiberbiztonság és megfelelés: A szabályozás és a fejlődő biztonsági szabványok miatt egyre nagyobb szükség van a kiberképességekre, és ebből eredően az IT-infrastruktúra jobb teljesítményére. Az új hardverkomponensek fokozhatják a biztonságot, ezért az egyre fejlettebb kibertámadások megnövekedett száma miatt ez is érv lehet a frissítés mellett. A Kingston tapasztalatai szerint a magyar cégek között is számos olyan van, amelyek eszközfejlesztéssel kívánnak felzárkózni ez ellen. Emellett az operációs rendszerek változásai és a „támogatható élettartam végét” elérő eszközverziók is alkalmazkodást tesznek szükségessé.
•  A technológia avulása, digitális átalakulás: A meglévő hardverek frissítése és a hibajavítás a biztonsági okokon túl az új technológiai követelmények, például dolgok internete (IoT) a mesterséges intelligencia, az automatizálás, az edge számítástechnika és más fejlesztések miatt is elengedhetetlen. Az aktuális technológiai trendeknek való megfelelés a magyar vállalatoknál is egyre nagyobb motivációs tényezőt jelent. A hardverek frissítésével, pl. NVMe SSD-k használatával, a cégek képessé válhatnak az új technológiák alkalmazására és a bennük rejlő lehetőségek kiaknázására, ezáltal versenyképesek tudnak maradni a digitális környezetben. A frissítés az új technológiák esetében azonban nem mindig elegendő, ezért, ha valami nem fut a régi platformokon, a megnövekedett munkaterhelés és adatmennyiség kezelésére képes új hardverekre vagy skálázható felhőmegoldásokra lehet szükség.
•  Fenntarthatóság: A frissítés a fenntarthatóság miatt is előnyös, mivel hasznosítja a meglévő rendszereket és tehermentesíti a költségvetést. Ezek a szempontok a hazai szervezetek számára is egyre fontosabbak, különösen a megnövekedett energiaárak óta. A cégek egyre inkább felismerik a teljes rendszercsere ökológiai hatását is, ezért szükség esetén beérik egyes komponensek, például a DRAM bővítésével vagy az SSD cseréjével.
 
„A Kingston termékeivel és szakértelmével is támogatja a szervezeteket a jövőbiztos infrastruktúra kialakításában. Nagy teljesítményű memóriáink és tárolómegoldásaink segítenek növelni a meglévő technológiai eszközök teljesítményét, hatékonyságát és meghosszabbítani az élettartamukat a feldolgozási sebesség növelésével és a betöltési idő lerövidítésével. Emellett Ask an Expert szakértői konzultációs szolgáltatásunk keretében is segítünk a vállalatoknak kiválasztani az igényeikre szabott legjobb megoldást, amit bármikor igénybe vehetnek. Nem feltétlenül a legdrágább megoldás a legjobb, ezért kell minden esetben egyedileg megvizsgálni, hogy pontosan milyen feladatokat szánunk egy szervernek vagy munkaállomásnak, és alkalmazási, illetve felhasználási területtől függően kiválasztani a megfelelő frissítést” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.
 
„A szempontok kiválasztása és aktualizálása mellett lényeges, hogy a szervezetek megtervezzék infrastruktúrájuk rendszeres frissítését. A folyamatos értékeléssel azonosíthatják a fejlesztésre szoruló területeket, az új technológiák kiaknázásával pedig javíthatják a hatékonyságukat, a teljesítményüket, továbbá támogathatják és méretezhetik a biztonsági követelményeket” – emelte ki Rob May.
 
Amennyiben mégis a régebbi rendszerek lecserélése mellett dönt egy vállalat, a rendelkezésre álló költségkeret vagy egyéb prioritások mentén ez szakaszos frissítéssel is megvalósítható:
1.  A biztonság, a megfelelőség vagy a teljesítmény szempontjából kritikus komponensek cseréje
2. Szakaszos áttérés az új platformokra, kiválasztott rendszerekkel vagy funkciókkal indulva
3. Frissítés a meglévő rendszerekkel kompatibilitást biztosító technológiákra
4. 3-5 éves ütemterv kidolgozása az infrastruktúra és a szoftverek teljes megújítására.
 
„Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a korszerűsítés költségei és előnyei között. A rendszerfrissítésnek és a cserének is megvannak a maga előnyei, ezért a döntéshez minden szervezet esetében kulcsfontosságú a jelenlegi technológiai képességek és a jövőbeni igények átfogó értékelése” – hangsúlyozta Kaszál Norbert.
 
#KingstonIsWithYou
 
Keresse fel a Kingstont az alábbi helyeken: 
YouTube, Instagramb, Facebook, LinkedIn, Twitter, Kingston Is With You
 
A #KingstonCognate bemutatja Rob Mayt 
Rob May a ramsac alapítója és ügyvezető igazgatója, több mint 100 tanácsadóból álló csapat dolgozik vele, akik technológiai és kiberbiztonsági szolgáltatásokat és támogatást nyújtanak már több mint 30 éve. Rob az Institute of Directors kiberbiztonságért felelős brit nagykövete, valamint az 5. legnépszerűbb globális kiberbiztonsági véleményvezér. A Délkeleti Kiberrezisztencia Központ tanácsadó testületének tagja, ahol az ipar, a tudomány és a bűnüldözés képviselőivel működik együtt. Emellett író és díjnyertes nemzetközi előadó is.
 
A Kingston Technology Europe Co LLP-ről
A Kingston Technology Europe Co LLP és a Kingston Technology Company, Inc. ugyanannak a vállalatcsoportnak („Kingston”) a tagjai. A Kingston a világ legnagyobb független memóriatermék-gyártóinak egyike. A big data megoldásoktól a laptopokon és a PC-ken át az IoT-alapú (pl. hordható és okostechnológiai) eszközökig, a „design-in” és a szerződéses gyártásig, a Kingston számos területen segíti a mindennapi élethez, munkavégzéshez és játékhoz szükséges megoldások létrehozását. A világ legnagyobb PC-gyártói és felhőszolgáltatói veszik igénybe a Kingstont gyártási szükségleteik kielégítésére, és lelkesedésünkkel hozzájárulunk a világszerte napi szinten használt technológia működéséhez. Termékeinken túlmutatva a teljes képre fókuszálunk, hogy hatékonyan kielégíthessük ügyfeleink igényeit, és olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek pozitív változást hoznak a világba.  Ha szeretne többet megtudni arról, milyen támogatásra számíthat a Kingstontól a „Kingston Is With You” szlogen jegyében, keresse fel a Kingston.com oldalt.
 
Szerkesztők figyelmébe: További tájékoztatásért, valamint a teszttermékek igénylésével és vezetői interjúk készítésével kapcsolatos részletekért keresd Cser Fannit. Sajtófotók a Kingston sajtószobájában találhatók itt.
 
A Kingston és a Kingston logó a Kingston Technology Corporation bejegyzett védjegye. Az IronKey a Kingston Digital, Inc. bejegyzett védjegye. A Kingston FURY és a Kingston FURY logó a Kingston Technology Corporation védjegye. Minden jog fenntartva. A többi védjegy a megfelelő jogtulajdonos vállalatokhoz tartozik.

NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: