Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megkezdődött az új Mercedes-Benz E-osztály Limuzin és T-Modell értékesítése

2023.09.07

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóközlemény
• Az E 200 Limuzin alapára 25.083.000 forint*1 (WLTP: kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,4 – 7,3 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás: 144-166 g/km)*2.


•  Az őszi piaci bevezetéskor kilenc modell, köztük négy plug-in hibrid változat áll rendelkezésre. 
•  Átfogóan kibővített alapfelszereltség az AVANTGARDE Line kivitellel, metálfényezéssel, KEYLESS-GO funkcióval és süllyesztett ajtókilincsekkel
 
Stuttgart.  Limuzin és T-Modell, hátsó- és összkerékhajtású változatok, benzines, dízel és plug-in hibrid modellek: az E-osztály vásárlói már a piaci bevezetéstől kezdve széles kínálatból választhatnak. Összesen kilenc modell érhető el és hamarosan tovább bővül a kínálat. Az alapár az E 200 Limuzin esetében 25.083.000 forint, illetve az azonos motorral rendelkező E 200 T-modell esetében 26.157.000 forint (WLTP: kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,7 – 7,6 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás: 152-173 g/km)2. A Limuzin és a T-Modell 2023 őszén érkezik meg az európai márkakereskedésekbe.
 
Új kínálati-stratégia: kibővített alapfelszereltség*3 
Az új E-osztály alapfelszereltsége jelentősen kibővült: a metálfényezés és a süllyesztett kilincsek mellett a KEYLESS-GO és a DISTRONIC aktív távolságtartó asszisztens is beletartozik. Emellett a holttér-asszisztens és az AVANTGARDE külső és belső kivitel is az alapfelszereltség része. Az AVANTGARDE külső olyan dizájnelemeket egyesit, mint a könnyűfém keréktárcsák (kialakítása és mérete a motorváltozattól függ), a krómozott kiemelések és a Mercedes-Benz mintázatú hűtőrács. Az AVANTGARDE belső térre (alapfelszereltség) jellemző a digitális és az analóg luxus keveredése. Nagyméretű kijelzők és a nappabőrrel borított multifunkciós kormánykerék jellemzi a modern kezelési és kijelzési koncepciót. Ezzel kontrasztban áll a klasszikus, nyitott pórusú fekete kőrisfából készült díszítőelem. 
 
A többi modellsorozat vásárlóihoz hasonlóan az E-osztály vásárlói is profitálnak az új felszereltségcsomag-struktúrából, ami a gyakran választott felszereltségeket egymásra épülő csomagokba foglalja. Az átfogó AVANTGARDE Advanced csomag*4 az alapfelszereltség része és hasznos extrákkal egészíti ki az E-osztályt. Többek között adaptív távolsági fényszóró asszisztenssel ellátott LED-es fényszórókat tartalmaz, valamint a 12,3 és 14,4 colos vezetői és központi kijelzőket. Szintén a felszereltség része a két első ülés fűtése és a gombnyomásra lehajtható hátsó üléstámlák, így jelentősen megnövelhető a csomagtér. Az okostelefonok átfogóan integrálhatóak az MBUX rendszerbe, és vezetés közben vezeték nélkül tölthetőek. Az MBUX Entertainment Plus előtelepített rendszere lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy az MBUX-on keresztül a Mercedes me Store*5 számos alkalmazásához hozzáférjenek. Az opcionális szelfi- és videókamerának köszönhetően a vezetők a videókonferenciákon saját képükkel vehetnek részt. A forgalomtól függően 5G átvételi technológiával rendelkező kommunikációs modul is rendelkezésre áll. Az 5G-mobiltelefon-szabvány az LTE/UMTS-nél sokkal gyorsabb adatátviteli sebességet tesz lehetővé. A vezetőt parkoláskor a PARKTRONIC aktív parkolóasszisztens és a tolatókamera segíti. 
 
___
*1  Magyarországi bruttó alapár 27 százalékos áfával.
*2  A dokumentumban szereplő minden érték az EU 2017/1153 2/3-as számú szabályzatában előírt ciklus szerint mért „WLTP CO2-értékek”. Az üzemanyag-fogyasztási adatok ezek alapján számított értékek.
*3  A leírt csomagok a németországi piacra érvényesek. A tartalmuk változhat az adott piac függvényében.
*4  Alapfelszereltség a magyar piacon.
*5  A Mercedes me connect szolgáltatások használatához Mercedes me ID létrehozására, valamint a Mercedes me connect szolgáltatások felhasználási feltételeinek elfogadására van szükség. Emellett a járművet össze kell kapcsolni a megfelelő felhasználói fiókal. A kezdeti időszak lejártát követően a szolgáltatások előfizetés ellenében vehetők igénybe, amennyiben azok még elérhetőek az adott időpontban. A szolgáltatások első aktiválása a jármű regisztrációját vagy átvételét (amelyik korábban történik) követő első évben lehetséges.
 
Az opcionális AVANTGARDE Advanced Plus csomag tovább bővíti a felszereltséget: az MBUX támogatja a kiterjesztett valóságot is a navigációhoz az úti célok keresésekor. A navigációs és közlekedési információk a központi kijelzőn megjelenő élő képekbe integrálódnak. A 360°-os madártávlatú, körkörös kilátással rendelkező kamera további segítséget nyújt a vezetőnek parkoláskor. A DIGITAL LIGHT fényszóró folyamatosan a fényviszonyokhoz, a forgalmi helyzethez, az útpálya vonalvezetéséhez és az időjáráshoz igazítja az úttest megvilágítását.
 
Az EXCLUSIVE Line kivitel a motorháztetőn függőlegesen elhelyezett Mercedes-csillaggal klasszikus megjelenést kölcsönöz az E-osztálynak. Ide tartozik a három vízszintes, kettős lamellával ellátott hűtőrács is. A további krómozott díszítőelemek kontrasztot teremtenek a modell megjelenésében. A kifinomult díszítőelemek és az alumínium díszítéses nyitott pórusú fa luxus hangulatot teremtenek az EXCLUSIVE Line belső terében. Ezt fokozza az EXCLUSIVE Premium csomag még több, csúcsminőségű opcionális extrával. A számos vezetéstámogató rendszer mellett az aktív hangulatvilágítás a lejátszott zenét vizuálisan is megjeleníti. A Burmester 4D surround audiorendszer pedig új szintre emeli a E-osztály hangélményét. A zajszigetelő akusztikus üvegezésnek köszönhetően az utasok ezentúl 360 fokos, a külvilág zajától nagyrészt zavartalan hangélményt élvezhetnek. A Premium csomag további elemei a DIGITAL LIGHT adaptív távolsági fényszóró asszisztens és KEYLESS GO kényelmi csomag a Digital Vehicle Key*6 funkció előkészítésével. Ez lehetővé teszi, hogy a vezető egy kompatibilis készülékkel*7 a kezében könnyedén elindítsa és lezárja az E-osztályt. A kulcsmegosztás is lehetséges: családtagok vagy barátok digitális csatornán keresztül meghívhatók az E-osztály használatára.
 
Az opcionális EXCLUSIVE Premium Plus csomag szinte minden, a felszereltséget illető kívánságot teljesít. A Premium csomag tartalmán kívül a következő biztonsági és kényelemi felszereltségeket tartalmazza: DIGITAL LIGHT rendszer projekció funkcióval és Adaptív Távfény Asszisztens Plus funkcióval, megvilágított hűtőrács, panoráma tolótető, head-up display, MBUX Interior Assistant, valamint THERMOTRONIC automata klímaberendezés négy klímazónával és Digital Vent Contorl automatikusa szellőzőkkel.
 
Az AMG Line kivitel jellegzetes stílusa lehetővé teszi, hogy kifejezzük a dinamikus formatervezés iránti szenvedélyünket. A kiemelkedő design-elemek közé tartozik az AMG A-szárny kialakítású első lökhárító és a diffúzoros megjelenésű hátsó lökhárító. Az AMG könnyűfém keréktárcsák hangsúlyozzák a sportos megjelenést. Az AMG Line belső tér (az AMG Line kivitel árában benne van) szintén sportosabbá teszi az E-osztályt. A belső tér dinamikáját hangsúlyozza például a nappabőr borítású multifunkciós sport kormánykerék, amely alul sima, a markolatnál viszont perforált. A sportülések hangsúlyos oldaltámlákkal rendelkeznek a jó oldaltartás érdekében. Az AMG Line felszereltségű E-osztályhoz egymásra épülő felszereltségi csomagok is elérhetők, amelyek kiemelik a jármű egyedi karakterét.
 
Megvilágított hűtőrács, MBUX Superscreen és egyéb felszereltségi jellemzők
A megvilágított hűtőrács (198.120 forint*8,*9) opcionálisan minden kivitelhez rendelhető. Ez az elem kiegészíti a helyzetjelzőket: éjszaka vagy szürkületkor a négy LED-es modul fehér fényt küld száloptikán keresztül. Menet közben a hűtőrács a tompított fényszóróval együtt világít. Álló helyzetben a hűtőrács a Coming Home és Leaving Home forgatókönyvek egy újabb színpadi szintjét adja.
 
___
*6  A Mercedes me connect szolgáltatások használatához Mercedes me ID létrehozására, valamint a Mercedes me connect szolgáltatások felhasználási feltételeinek elfogadására van szükség. Emellett a járművet össze kell kapcsolni a megfelelő felhasználói fiókal. A kezdeti időszak lejártát követően a szolgáltatások előfizetés ellenében vehetők igénybe, amennyiben azok még elérhetőek az adott időpontban. A szolgáltatások első aktiválása a jármű regisztrációját vagy átvételét (amelyik korábban történik) követő első évben lehetséges. A digitális járműkulcs használata az ügyfél saját adatmennyiségének terhére történik.
*7  A piaci bevezetéskor a digitális járműkulcs az iPhone 11-gyel, illetve az azt követő modellekkel (kivéve iPhone SE), valamint az Apple Watch 6-tal és az azt követő modellekkel (kivéve Apple Watch SE) kompatibilis. A szolgáltatás előfeltétele az UWB-képesség. A Mercedes-Benz folyamatosan dolgozik a kompatibilis készülékek körének kibővítésén.
*8  Premium Plus csomag esetén széria.
 
Az új E-osztály Limuzin igény szerint a Technik-csomaggal (1.380.490 forint*9), is rendelhető. Ez tartalmazza az AIRMATIC légrugórendszert ADS+ fokozatmentesen állítható csillapítással és hátsótengely-kormányzással. A T-modell szériafelszereltségként légrugós hátsó tengellyel rendelkezik. Opcióként rendelhető hozzá a teljes AIRMATIC légrugózás ADS+ funkcióval (742.950 forint))
 
A vezetéstámogató Vezetői segédrendszerek Plus csomag (1.202.690 forint*9) szolgáltatásai közé tartozik az aktív kormányzássegítő rendszer, amely segíti a jármű sávtartását. Ahogy már az autópályákon, az E-osztály most már városi forgalomban és országúton is képes hosszabb megállás után automatikusan újraindulni. További újdonság: ha az Aktív Kormányzás asszisztens már nem áll rendelkezésre, mert a sávjelzések nem jól láthatók, akkor ezt a kormánykerék rezgésével jelzi a vezetőnek. 
 
A műszerfal meghatározza a belső tér digitális élményét: a 3D-s vezetői kijelző*10 lenyűgöző mélységgel és árnyékeffekttel azonnal a vezető látóterébe helyezi a vezetéstámogató rendszerek figyelmeztetéseit és funkcióit. Emellett az ATTENTION ASSIST éberség figyelő rendszert egy, a mikroalvásra figyelmeztető funkcióval is kibővíti. Ha az E-osztály az opcionális utasoldali kijelzővel rendelkezik (737.870 forint*9) az MBUX Superscreen nagyméretű üvegfelülete a központi kijelzőre is kiterjed. A szelfi és videókamera is része ennek az opcionális extrának.
 
Személyre szabás a Mercedes me Store-on keresztül
Az új E-osztályban számos területen lehetőség nyílik a jármű további funkcióinak igény szerinti aktiválására is az over-the-air (OTA) technológián keresztül. Ez azt jelenti, hogy a vásárlás és az új autó eredeti konfigurációja után a felszereltség egy része még személyes preferenciáknak megfelelően tovább alakítható. Az on-demand funkciók a Mercedes me Store*11-ban egyszeri vásárlásként vagy előfizetéses formában érhetők el. A kínálat lépésről lépésre bővül. 
 
Ha az E-osztály DIGITAL LIGHT felszereltséggel rendelkezik, a DIGITAL LIGHT projekció funkció*1 OTA*12-n keresztül is aktiválható. Ez lehetővé teszi a segédjelzések és figyelmeztető szimbólumok kivetítését az útfelületre . Amennyiben a jármű vonóhoroggal és 360°-os kamerával van felszerelve, akkor a vontatmányasszisztens utólagosan aktiválható az OTA-n keresztül. Ez megkönnyíti a tolatási manővereket vontatáskor. A rendszer 7 km/h-s sebességig és 15 százalékos emelkedőig automatikusan szabályozza a vontató jármű kormányszögét. 
 
___
*9  Magyarországi bruttó ár 27 százalékos áfával.
*10  Piac függvényében a Premium vagy a Premium Plus csomag része. 
*11  A Mercedes me connect szolgáltatások igénybevételéhez egyéni Mercedes me azonosítóra és a Mercedes me connect szolgáltatások használati feltételeinek elfogadására van szükség. Ezenkívül a járművet össze kell kötni a megfelelő felhasználói fiókkal. A kezdeti futamidő lejárta után a szolgáltatások díj ellenében megújíthatók, feltéve, hogy a megfelelő járműre akkor még elérhetőek azok. Az OTA funkciók használata bizonyos technikai feltételekhez kötött.
*12  Piacbevezetéskor nem elérhető.
 
Európai modellkínálat a piaci bevezetéskor:
 
E-osztály Limuzin 
Belső égésű/mild hibrid modellek ;  ; E 200 ; E 220 d ; E 220 d 4MATIC 
- Hengerűrtartalom: cm3 ; 1999 ; 1993 ; 
- Teljesítmény: kW/lóerő ; 150/204; 145/197; 
- Elektromos rásegítés (boost): kW/lóerő ; 17/23 ; 17/23
- Max. nyomaték: Nm ; 320 ; 440 ; 
- Elektromos rásegítés (boost): Nm ; 205 ; 205 ; 
- Kombinált üzemanyag-fogyasztás (WLTP): l/100 km ; 6,4 – 7,3 ; 4,8 – 5,5 ; 4,9 – 5,7
- Kombinált CO2-kibocsátás (WLTP)*14: g/km ; 144 – 166 ; 125 – 143 ; 130 – 149
- Gyorsulás: 0-100 km/h ; mp ; 7,5 ; 7,6 ; 7,8
- Végsebesség: km/h ; 240 ; 238 ; 234
- Alapár*14: forint ; 25.083.000 ; 26.035.000 ; 27.174.190
 
E-osztály Limuzin 
Plug-in hibrid modellek ;  ; E 300 e; E 300 e 4MATIC ; E 400 e 4MATIC
- Hengerűrtartalom: cm3 ; 1999 ; 1999 ; 
- Teljesítmény, belső égésű motor: kW/lóerő ; 150/204 ; 185/252 ; 
- Max. nyomaték, belső égésű motor: Nm ; 320 ; 400 ; 
- Max. teljesítmény, elektromotor: kW/lóerő ; 95/129 ; 95/129 ; 
- Max. nyomaték, elektromotor: Nm ; 440 ; 440 ; 
- Rendszerteljesítmény: kW ; 230 ; 280 ; 
- Rendszernyomaték: Nm ; 550 ; 650 ; 
- A nagyfeszültségű akkumulátor kapacitása (bruttó): kWh ; 25,4 ; 25,4 ; 
- A nagyfeszültségű akkumulátor kapacitása (nettó): kWh ; 19,5 ; 19,5 ; 
- Gyorsulás 0-100 km/h: mp ; 6,4 ; 6,5 ; 5,3 ; 
- Végsebesség: km/h ; 236 ; 234 ; 250
- Kombinált, súlyozott üzemanyag-fogyasztás (WLTP)*14: l/100 km ; 0,5 – 0,8 ; 0,6 – 0,9 ; 0,6 – 0,9
- Kombinált, súlyozott áramfogyasztás (WLTP)*14: kWh/100 km ; 18,4 – 20,7 ; 19,2 – 21,5 ; 19,2 – 21,5
- Kombinált, súlyozott CO2-kibocsátás (WLTP)*14: g/km ; 12 – 18 ; 14 – 20 ; 14 – 20
- Elektromos hatótáv (EAERCity, WLTP)*14,*16: km ; 97 - 115 ; 95 - 109 ; 95 – 109
- Alapár*15: forint ; 29.194.001 ; 30.332.680 ; 32.676.000
 
___
*13  Előfordulhatnak nemzeti korlátozások.
*14  A dokumentumban szereplő minden érték az EU 2017/1153 2/3-as számú szabályzatában előírt ciklus szerint mért „WLTP CO₂-értékek”. Az üzemanyag-fogyasztási adatok ezek alapján számított értékek.
*15  Magyarországi bruttó ár 27 százalékos áfával.
*16  Az elektromos áramfogyasztás meghatározása a 2017/1151/EU rendelet alapján történik.
 
E-osztály T-Modell ;  ; E 200 ; E 220 d ; E 300 e
- Hengerűrtartalom: cm3 ; 1999 ; 1993 ; 1999
- Teljesítmény, belső égésű motor: kW/lóerő ; 150/204 ; 145/197 ; 150/204
- Elektromos rásegítés (boost)/ 
Max. teljesítmény, elektromotor: kW/lóerő ; 17/23 ; 17/23 ; 95/129
- Max. nyomaték, belső égésű motor: Nm ; 320 ; 440 ; 320
- Elektromos rásegítés (boost)/
Max. nyomaték, elektromotor: Nm ; 205 ; 205 ; 440
- Rendszerteljesítmény: kW ; - ; - ; 230
- Rendszernyomaték: Nm ; - ; - ; 550
- Gyorsulás 0-100 km/h: mp ; 7,8 ; 7,9 ; 6,5
- Végsebesség: km/h ; 231 ; 230 ; 227
- Kombinált, súlyozott üzemanyag-fogyasztás (WLTP)*14: l/100 km ; 6,7 – 7,6 ; 5,0 – 5,7 ; 0,6 – 0,9
 Kombinált, súlyozott áramfogyasztás (WLTP)*14,*16: kWh/100 km ; - ; - ; 19,1 – 21,4
- Kombinált, súlyozott CO2-kibocsátás (WLTP)*14: g/km ; 152 – 173 ; 131 – 149 ; 13 – 20
- Elektromos hatótáv (EAERCity, WLTP)14,16: km - - 95 – 113
- Alapár*15 forint: 26.157.000 ; 27.076.000 ; 30.234.000
 
www.mercedes-benz.hu    

NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: