Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Concept CLA Class – elektromos jövő a Mercedes-Benztől

2023.09.05

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóközlemény
• Defining class: az elektromos mobilitás élményének fokozása a Mercedes-Benz moduláris architektúrájára épülő új modellcsaláddal.


•  Az elektromos "hypermiler“ az új "egyliteres autó", amely a VISION EQXX technológiatranszfernek köszönhetően kiemelkedő hatékonysággal bír.
•  Új generációs hajtáslánc több mint 750 kilométeres hatótávolsággal (WLTP)   és 12 kWh/100 km körüli fogyasztással.
•  800 voltos feszültség a nagy elektromos hatékonyságért és a 15 perc alatt akár 400 kilométerre is elegendő gyorstöltésért
•  Energiatakarékos LED-es lámpák animált csillagmintával, nagyméretű üvegtetővel kombinálva
•  Az új Mercedes-Benz operációs rendszer (MB.OS) a szuperszámítógépeket és a mesterséges intelligenciát használja a személyre szabhatóság, a biztonság, a kényelem és az automatizált vezetés új szintjéért
•  Child Presence Detection (CPD): kifinomult biztonsági rendszer, amely csökkenti annak kockázatát, hogy meleg időben véletlenül kisgyermekeket hagyjanak a járműben
•  A Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) több mint 40 százalékkal csökkenti a CO2-kibocsátást az értékláncban

Stuttgart/München.  A müncheni IAA MOBILITY 2023 kiállításon bemutatott Concept CLA Class a Mercedes-Benz márka jövendő járműcsaládjának sorozatgyártáshoz közel álló modellje. Az új, elektromos és digitális korszakba lépve a vállalat elképzelését tükrözi e fontos járműosztály tökéletesítéséről - a hosszú távú portfólióstratégiával összhangban. A készülő Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) platformra koncepcionált külsőt, esztétika ikonikus formatervezés és dinamikus teljesítmény fémjelzi. A belső tér az ügyfélélményre összpontosít, kivételes kényelmet kínálva az elektromos és digitális jövő jegyében.

„A Concept CLA Class egy teljesen új, tisztán elektromos járműszegmens előhírnöke. A Mercedes-Benz világának új belépője négy új modellből áll majd – ezek: egy négyajtós Coupé, egy Shooting Brake és két SUV-, mindegyik magasabb szintre emelt termékjellemzőkkel. Az új modellcsalád elsősorban az ügyfelek azon generációját célozza meg, akik értékelik a semmihez sem fogható Mercedes-Benz-érzést, és fontosnak tartják a széleskörű felszereltséget, a nagyobb kényelmet és biztonságot, a legmodernebb technológiát és a következetesen megvalósított fenntarthatóságot. A Concept CLA több mint 750 kilométeres hatótávval (WLTP) és mindössze 12 kWh/100 km-es fogyasztással rendelkező hypermilerként közel áll ahhoz, hogy az elektromos korszak egyliteres autója legyen. Az MMA platformra épül, és az első teljes elektromos járműcsaládot vetíti előre. 2039-re új járműparkunk mérlegének a teljes értéklánc mentén CO2-semlegessé kell válnia. “
Ola Källenius, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának elnöke 
___
*1  Valós vezetési körülmények között előfordulhatnak eltérések a hitelesített szabványértékektől. A valós értékeket számos egyéni tényező befolyásolja, például a személyes vezetési stílus, a környezeti feltételek és útviszonyok.

A technológiai vezető szerep az MMA platform alapjaiban, például a következő generációs elektromos meghajtásban is megmutatkozik, amelynek célja a 750 kilométeres hatótávolság (WLTP) elérése. A Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) egy elsősorban az elektromos járművekre tervezett platform, amelyet négy különböző karosszériaváltozatú modellcsaládhoz fejlesztettek ki. A rendkívül rugalmas platform kiemelkedő energiahatékonyságával a Mercedes-Benz következő lépését jelenti az elektromos jövő felé. Mint ilyen, fontos szerepet játszik majd a Mercedes-Benz elektromos flottájának gyorsított bővítésében. Az MMA platformra épülő összes járművet a Mercedes-Benz "Real Life Safety" filozófiája szerint fejlesztik ki. A Mercedes-Benz évtizedek óta biztonsági normákat állít fel, és a balesetmentes vezetést tűzi zászlajára. 

Ezzel egyidejűleg az új "MB.OS" operációs rendszer az MBUX Superscreen segítségével alapot nyújt a páratlan felhasználói felülethez és kivételes felhasználói élményhez (UI/UX). Ez a VISION EQXX innovatív kijelzőjéből származik, a legmodernebb valós idejű grafikával. A Concept CLA Class szerkezetében és belső terében is mindenütt fenntartható anyagokat használ. A spektrum a szinte CO2-mentes acéltól és a CO2-csökkentett alumíniumtól a fenntartható módon előállított és feldolgozott bőrkárpitozáson át a papírból készült díszítőelemekig terjed. Összességében a bemutatóautó a vágyott luxus megközelíthető értelmezését jelenti egy fiatal és dinamikus globális piaci szegmens számára.

„A Concept CLA Class alapjául szolgáló technológia teljesen új megközelítést képvisel a Mercedes-Benz számára, és úttörő VISION EQXX technológiai programunk számos felismerésén alapul. Mérnökeink például a 800 voltos elektromos hajtásrendszer veszteségeinek minimalizálásával maximalizálták a hatékonyságot. Ezt egészíti ki az innovatív akkumulátorcella és az akkumulátorcsomag magas szintű integrációja, amely kiemelkedő energiasűrűséget tesz lehetővé. Biztos vagyok benne, hogy az MMA platformunkkal ebben a piaci szegmensben a teljesítmény, a fenntarthatóság, a biztonság és a kényelem új osztályát megteremtő kombinációt kínálhatunk ügyfeleinknek, amely kiemelkedő digitális élménnyel párosul.“
Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Group AG elnökségi tagja, technológiai igazgató

Concept CLA Class – a legfontosabbak, röviden

#DefiningClass: A Mercedes-Benz neve a rendkívüli dizájnnal és innovatív technológiával már 1886 óta egyet jelent a technikai haladás mérföldköveivel.

#MercedesModularArchitecture: A rendkívül rugalmas, haladó szellemű platform kijelöli a Mercedes-Benz elektromos jövőjének következő lépését.

#NextGenerationDrivetrain: A hatékonyságot növelő elemek, mint például a szilícium-karbid inverterek és a szilícium-oxid anóddal ellátott akkumulátorcella kiemelkedő energiasűrűséget biztosítanak. A Mercedes-Benz által kifejlesztett hajtás a hosszú menetszakaszok során akár 93 százalékos energiahatékonyságot ér el az akkumulátortól a kerekekig.

#750km: A hatékonyság következő szintje, a méretkategória legjobb hatótávolságával.

#Efficiency: Az elektromos hypermiler az új egyliteres autó, amelynek fogyasztása 12 kWh/100 km körül mozog.

#Charging: A 800 voltos konfiguráció akár 400 km-re elegendő gyorstöltést is lehetővé tesz mindössze 15 perc alatt.

#IconicElements: Az érzelmes, ikonikus motívumok progresszív újra értelmezése határozza meg a Mercedes-Benz világába vezető út új arculatát.

#Enlightening: A LED-világítás kreatív alkalmazása és animációk használata, mint az elektromobilitás és digitalizáció fémjelzése.

#VISIONEQXX: Az úttörő technológiai program új felismerései számos innovációt egy lépéssel közelebb hoznak a sorozatgyártáshoz.

#MB.OS: A saját chip-to-cloud (chip-felhő) architektúra a személyre szabhatóság, a biztonság, a kényelem és az automatizált vezetés új dimenziója révén fokozza a vásárlói élményt.

#MBUXSuperscreen: A Unity Game Engine által készített valós idejű grafika magával ragadó világokkal kelti életre a képernyőt. Ezeket először a VISION EQXX-ban használták.

#ChildPresenceDetection: Az MB.OS-alapú hálózat több mint 20 rendszerinterfésszel kifinomult biztonsági rendszert kínál a tragikus balesetek megelőzésére.

#Personalisation: Az UI/UX a művészet, a szórakoztatás és a legmodernebb, magával ragadó grafika segítségével nyújt az ügyfelek igényeihez igazodó, luxusszintű digitális élményt.

#HyperAnalogue: Az analóg és digitális ötvözése újradefiniálja a megszokott ikonikus formákat, hogy zökkenőmentes átmenetet biztosítson az igazi felhasználói élményhez.

#Ambition2039: A Mercedes-Benz első, teljesen új tervezésű járműcsaládja, amely az utakra viszi az Ambition 2039-et, és a CO2-kibocsátást a hagyományos járműfelépítéshez képest a teljes értékteremtési láncban több, mint 40 százalékkal csökkenti.

#SustainableMaterials: a papírtól a bambuszig – a Concept CLA Class belső tere úttörő az innovatív új anyagok felhasználása terén.

#Decarbonise: Az acél- és alumíniumellátási láncban elért előrelépesek, beleértve az újrahasznosított anyagok és a megújuló energia felhasználását, együttesen mintegy 400 kilogramm CO2-megtakarítást eredményeznek járművenként.

www.mercedes-benz.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Mercedes ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Fa, bútor, papír, nyomdaipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: