Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Már megrendelhető a csúcsteljesítményű hibrid Mercedes-AMG GLC SUV

2023.09.01

Forrás: Mercedes-Benz, Sajtóközlemény
• Már 46.432.000 Ft bruttó alapártól elérhető a modell
• A belső égésű és az elektromotor kombinációja 680 lóerős (500 kW) rendszerteljesítményt tesz lehetővé


•  Gazdag alapfelszereltség aktív hátsótengely-kormányzással és aktív karosszériadőlés-szabályzás funkcióval
•  Exkluzív „Edition 1” kiadás, amely csak egyetlen éven át elérhető

Affalterbach. A Mercedes-AMG bemutatta első nagyteljesítményű hibrid SUV modelljét, az E PERFORMANCE hajtáslánccal felszerelt GLC 63 S-t (súlyozott, kombinált üzemanyag-fogyasztás: 7,5 l/100 km; súlyozott, kombinált CO2-kibocsátás: 170 g/km; súlyozott, kombinált áramfogyasztás: 12,7 kWh/100 km)*1. A modell 46.432.000 Ft*2 alapártól indulva már elérhető a magyarországi márkakereskedésekben és online.

A GLC 63 S E PERFORMANCE exkluzív Mercedes-AMG hibrid meghajtását a maximális teljesítményre tervezték. A kivitelezés az AMG 2,0 literes turbómotorját kombinálja egy, a hátsó tengelyen elhelyezett elektromos meghajtással (EDU), amely nagy teljesítményt és inspiráló vezetési élményt tesz lehetővé. A tolóerő egyértelműen érezhető, emellett pedig az egyedi hibrid elrendezés ideális súlyelosztást biztosít, amely jobb menetdinamikát és a vezethetőséget biztosít. A menetprogramtól és körülményektől függően az elektromotor a vezetési helyzetnek megfelelően növeli a teljesítményt és a nyomatékot, ezzel biztosítva akár a teljesen kényelmes, akár az egészen sportos vezetési élményt.  A meghajtás ugyanakkor a tisztán elektromos közlekedést is lehetővé teszi.

Az elektromos meghajtás és a nagy teljesítményű, 400 voltos akkumulátor az AMG saját, exkluzív saját fejlesztése. A Formula 1™-hez hasonlóan a cellák innovatív, közvetlen hűtésével ellátott akkumulátort kifejezetten a gyors teljesítményleadás és -felvétel érdekében tervezték. A kombinált rendszerteljesítmény 680 lóerő (500 kW), a kombinált maximális rendszernyomaték pedig 1.020 Nm.

A teljeskörűen változtatható 4MATIC+ összkerékhajtás, az adaptív lengéscsillapítással rendelkező AMG RIDE CONTROL futómű, az aktív hátsótengely-kormányzás és a villámgyors váltó mind az AMG modellekre jellemző intenzív vezetési élményt erősítik. Az AMG-specifikus, páratlan menetdinamikát célzó finom hangolásához nagyban hozzájárul az AMG ACTIVE RIDE CONTROL aktív karosszériadőlés-szabályzó rendszer, amely ugyancsak alapfelszereltség a GLC 63 S E PERFORMANCE esetében. A rendszer a hagyományos, merev stabilizátorok helyett elektromechanikusan, ezáltal sokkal kifinomultabban kompenzálja a karosszéria mozgásait.

Egyéni testre szabási lehetőségek széles választéka
Az új modell számos olyan opciót biztosít, amellyel még inkább személyre szabható a jármű, az egyedi vásárlói igények kiszolgálása érdekében:
•  AMG Night csomag: 370.840 Ft
•  AMG Night csomag II: 271.780 Ft
•  AMG karbon csomag I: 1.460.500 Ft
•  AMG aerodinamikai csomag: 866.140 Ft
•  MANUFAKTUR High-tech ezüst magnó fényezés: 1.633.220 Ft
•  AMG Performance Advanced ülés csomag: 1.064.260 Ft
•  AMG Performance High-End ülés csomag: 2.296.160 Ft
•  AMG Real Performance Sound: 271.780 Ft 
___
*1  A dokumentumban szereplő minden érték az EU 2017/1153 2/3-as számú szabályzatában előírt ciklus szerint mért „WLTP CO₂-értékek”. Az üzemanyag-fogyasztási adatok ezek alapján számított értékek. Az elektromos áramfogyasztás meghatározása a 2017/1151/EU rendelet alapján történik.
*2  Németországi ajánlott fogyasztási ár, 19 százalékos áfával.

Az Edition 1 speciális kiadás már a modell piacbevezetésekor is elérhető
A GLC 63 S E PERFORMANCE egy éven keresztül az exkluzív, Edition 1 kiadásban is elérhető.  A grafit-szürke magno vagy a high-tech ezüst magno külső fényezést e modellnél sportos szénfekete matt fóliázással kombinálja a gyártó. A különleges felszereltség 7 672 070 Ft-ba kerül és számos egyedi opciót tartalmaz (itt csak rövid kivonatot ismertetünk). A 21 colos, AMG keresztküllős, kovácsolt keréktárcsák matt feketében, magasfényű szegélyekkel mintegy hangsúlyozzák a modell dinamikáját. Az AMG aerodinamikai csomag a modell vizuális hatását erősiti. A különkiadás opciói között megtalálható a külső AMG Night csomag és a külső AMG Night csomag II is.

A belső teret a fekete és a sárga színek kontrasztja jellemzi. Az AMG Performance ülések fekete nappabőr borítással és sárga kontrasztvarrással készülnek, az első fejtámlákon pedig hímzett „Edition 1” logó látható. A nappabőr/MICROCUT mikroszálas borítású AMG Performance kormánykerék is sárga kontrasztvarrást kapott, amelyekhez tökéletes illeszkedik az AMG ajtóküszöbök sárga megvilágítású AMG felirata is.

www.mercedes-benz.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: