Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A forró aszfalt uralkodói - Mire figyeljünk a nyári abroncsok kiválasztásakor, és merre érdemes indulni a hőségben?

2023.08.04

Forrás: Hankook Tire Sajtóinformáció
A nyárnak még távolról sincs vége, és ilyenkor jellemzően szívesebben ülünk volán mögé, még sincs mindenki tisztában azzal, hogy a forró aszfalt és a vezetési szokások mennyiben befolyásolják a vezetés és az utazás élményét.


Nem csak az eső, hó és jég, de a megnövekedett külső hőmérséklet is jelenthet kihívást a nyári vezetőknek. 

Éppen ezért a nyárigumiknak speciális igényeknek szükséges megfelelniük: egyrészt jól kell bírniuk a forróságot, hiszen, a Magyar Közút munkatársainak mérése alapján egy 34 fokos nyári napon az aszfalt hőmérséklete akár az 52 fokot is elérheti.*1 Másrészt az abroncsoknak ugyanolyan megfelelő tapadást kell biztosítaniuk a nyaranta gyakori záporok, zivatarok esetén is, mint amilyen jó menetstabilitást és teljesítményt garantálnak egy kánikulai napon is a száraz utakon. És még az sem mindegy, hogy mire használjuk az autónkat – te melyik típusban ismersz magadra nyári utazásaid során? A következőkben a vezetési stílusodnak megfelelően olvashatsz tippeket arra, hogy merre érdemes elindulni egy nyári kaland során. 

A nagy utazó

Azoknak az autósoknak, akik szinte az egész nyarat a kocsiban töltik, és úgy ismerik az országutakat és autópályákat, mint a tenyerüket, egy olyan abroncscsalád a tökéletes választás, amelyre minden körülmény között számíthatnak. Ha szeretsz szép helyeken autózni, és nem ijedsz meg a hosszabb távoktól, tökéletes nyári autós kirándulás lehet Lillafüred felkeresése, de a Káli-medence, a Nagvázsony-Pula-Vígántpetend-Kapolcs-Monostorapáti útvonal is lenyűgöző látványt és kellemesen kanyargó utakat kínál. Egészen más jellegű, de legalább olyan lenyűgöző tájat szel át a 33-as út, amely Tiszafüred és Debrecen között fut végig az Alföldön, érintve a Hortobágyi Nemzet Parkot is. Aki szívesen elautózik a határon túlra is, annak izgalmas programot kínál Szlovénia legmagasabban fekvő hegyi útja, a Mangart-nyereg csúcsához vezető 902-es is, amely hatalmas szakadékok mellett visz végig, és a hegy tetején egy hurokban ér véget.

A környezettudatos

Az elektromos járművet vezetők körében különösen fontos, hogy az autóhoz vásárolt gumiabroncsok is minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. Számukra tökéletes választás lehet egy kimondottan elektromos autókra tervezett nyárigumi, ami figyelembe veszi az akkumulátorok miatt megnövekedett össztömeget, és a mximális hatótáv érdekében minimalizálja a gördülési ellenállást. 

Ha valamivel, hát ilyen autóval érdemes felkeresni például az Agostyáni Ökofalut, amely több mint 25 éve várja az idelátogatókat, hogy a fenntartható életmód több mint ezeréves tudását adja át. Hasonlóan páratlan élményt kínál a slow life szerelmeseinek Szentantalfa is, a Balaton-felvidék páratlan panorámájú ökogazdasága, ahol a Nemzeti Park igazgatósága a régió őshonos állatfajaival alakított ki Majorságot. Meseszép tájaival és hagyományőrző programjaival az Őrség felkeresése is jó választás lehet.
___
*1    https://www.instagram.com/p/CfZZUCxoKFo/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f13c0a27-0e71-4b3f-89d1-81dcde85f378   

A városi cirkáló 

Mindegy, hogy a gyerekeket viszed az úszótáborba, vagy munka után intézed még gyorsan a bevásárlást, ha elsősorban a városban vezetsz, elengedhetetlen, hogy abroncsaid a felforrósodott aszfalton is tökéletes tapadást biztosítsanak, valamint a gyakori fékezések és a sokszor megtett kisebb távolságok mellett is optimális fogyasztást tegyenek lehetővé. Ha nem szívesen hagyod el a város kényelmét, vagy nincs időd egy hosszabb utazásra, de szívesen kiszakadnál kicsit a mindennapok zsongásából, keresd fel a Piczinke Póniudvart a Normafán, ahol mini pónit, nyuszit és törpe kecskét is simogathattok, de a természet közelségét élvezhetitek a Kiscelli kastély környékén is, vagy hűsölhettek egyet a zuglói japánkertben. 

Válassz a vezetési stílusodnak megfelelő nyárigumikat!

Bármi legyen is az úti célod, és bárhogyan utazol is, a Hankook nyári gumiabroncsai segítenek eljutni úticélodhoz!. A különböző típusok között pedig mindenki megtalálhatja a saját vezetési szokásaihoz legjobban passzoló abroncsot. A Hankook kifejezetten elektromos járművekhez tervezett prémium gumiabroncsa, az iON evo a legjobbnak bizonyult az Auto Bild 2023-as gumiabroncs-tesztjén*2, melyben azt vizsgálták, hogy vajon a csúcsteljesítmény és a kiváló biztonsági tulajdonságok összeegyeztethetők-e a lehetséges legalacsonyabb gördülési ellenállással maximális hatótávolság mellett. A teszt eredményei alapján az iON evo abroncsok használatakor nem szükséges választani a biztonság és a vezetési élmény, valamint a hatótávolság és a környezet között, mert ezek a nyárigumik a különböző követelmények mindegyikében kiegyensúlyozottan teljesítenek.

A gyakran és hosszú távokon utazók értékelni fogják majd a Ventus Prime 4 nyújtotta optimális kezelhetőséget és kényelmet, míg a Kinergy Eco 2 a stabilitás mellett az üzemanyagtakarékos vezetést is elősegíti.

Amennyiben nyáron kelünk útra, érdemes a vezetési szokásainknak és a körülményeknek megfelelő úticélt és az ehhez megfelelő abroncsot választani annak érdekében, hogy felhőtlen legyen a vakáció. 
___
*2   forrás: https://www.hankooktire-mediacenter.com/hu/sajtokozlemeny/news/a-hankook-ion-evo-gumiabroncsa-nyerte-az-auto-bild-tesztjet/?flt=1&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=b0f4d6c893f88115f11490b6df733fcd (Hankook sajtóközlemény) 

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin, valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com    
  
www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: