Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Környezetbarát gumiabroncsok fejlesztéséről írt alá megállapodást a Hankook Tire és a Kumho Petrolkémiai Vállalat

2023.06.19

Forrás: ACG Reklámügynökség Kft., Hankook Tire Sajtóközlemény
• A Hankook elsőbbséget szerzett a környezetbarát gumiabroncsok gyártásához szükséges alapanyagok beszerzésére, így a vállalat a jövőben hatékonyabb termékfejlesztésre lesz képes az eco-gumik gyártása során.


•  A Hankook azt tervezi, hogy 2025-re a gyártás során 55 százalékban fenntartható anyagokat használ. Az újrahasznosított anyagokból készült gumiabroncsok gyártására szolgáló technológia hozzájárul majd ennek a célnak az eléréséhez. 
•  Ez segíti a Hankook gumiabroncsgyártási folyamatainak egészére kiterjedő ESG-menedzsment tevékenységét.

Budapest, 2023. június 19. - A Hankook Tire & Technology globális vezető gumiabroncsgyártó vállalat és a kőolajtermékek átalakítási és feldolgozási lehetőségeivel foglalkozó Kumho Petrochemical Co., Ltd. (KKPC) környezetbarát gumiabroncsok fejlesztéséről szóló együttműködési megállapodást írtak alá. A felek a szándéknyilatkozatot Szöulban, a KKPC székhelyen hitelesítették. Az eseményen Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology elnök-vezérigazgatója, valamint Jong-Hoon Baek, a Kumho Petrochemical elnök-vezérigazgatója vettek részt. A két vállalat újrahasznosított anyagokat felhasználó környezetbarát gumiabroncsok fejlesztésén dolgozik majd, amelyek képesek lesznek kiszolgálni a fenntartható nyersanyagok és termékek iránti növekvő keresletet.

A környezetbarát gumiabrocsok fizikai tulajdonságainak és teljesítményének tesztelését, értékelését a Hankook végzi majd, valamint a vállalat biztosítja a gyártáshoz szükséges szintetikus gumit is, amelyet a környezetbarát anyagok nemzetközi tanúsítási rendszer alapján (ISCC) hitelesítettek. A cég a gumiabroncsiparban elsőként kapta meg 2022 áprilisában a környezetbarát gyártási folyamatok, valamint a nyersanyagok beszerzésének fenntartható beszerzéséért járó minősítést (USCC PLUS). A Hankook Tire ezeket a szabványokat a termelésébe is beépítette, mint például a Kinergy 4S 2 és a Kinergy 4S 2 X négyévszakos gumiabroncsok esetében.

Az RSM-technológia (amely az újrahasznosított sztirol-monomerének alkalmazásán alapul) nagy potenciált rejt magában, ezért a KKPC az ezzel az eljárással előállított Eco-SSBR környezetbarát alapanyagot szeretné az elsők között, már 2026-ban kereskedelmi forgalomba hozni. A két vállalat közti megállapodás lehetővé teszi, hogy a Hankook Tire legyen az első a piacon, aki a gyártás megkezdését követően hozzájuthat ehhez az anyaghoz. Az együttműködés emellett lehetővé teszi a cég számára, hogy 2025-re a gyártási folyamatokban 55 százalékban fenntartható anyagokat használhasson fel, ezzel megszilárdítva a Hankook szerepét a gumiipar vezető ESG-menedzsment-gyakorlójaként.

A fenntarthatóbb működés érdekében a Hankook Tire már korábban is tett, a gumiabroncsgyártás teljes folyamatát érintő, az ESG-menedzsmenttel kapcsolatos lépéseket. A gyártás során alkalmazott fenntartható, természetes gumi használatát támogató Globális Platform a Fenntartható Természetes Gumiért (GPSNR)*1 szervezet alapító tagjaként a vállalat azon dolgozik, hogy javítsa a természetes gumit termesztő kistermelők életkörülményeit, hozzájárulva a termelékenység és minőség fejlesztéséhez.
___
*1  A Globális Platform a Fenntartható Természetes Gumiért (Global Platform for Sustainable Natural Rubber – GPSNR) szervezet keretében vállalatok, illetve civil szervezetek dolgoznak együtt a természetesgumi-szektor fenntarthatóságának javításán.

A Hankook Tire közösségi szerepvállalását és az etikus irányítási ESG-menedzsment tevékenységét a világ legrangosabb fenntarthatósági tőzsdeindexe, a Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) már hét egymást követő évben ismerte el. 

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-k, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (pályaversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, technológiai kiválósága és az általuk nyújtott vezetési élmény tekintetében egyaránt. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan invesztál öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártóegységébe. A Hannoveri Technológiai Központban kifejezetten az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, beleértve a szigorú elvárásokat támasztó európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsait is.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. 2023-tól a Hankook a FIA ABB Formula E világbajnokság 3. generációjának technikai partnere és kizárólagos gumiabroncs-beszállítója. A vállalat globális bevételének mintegy 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban értékesített termékek adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg közel 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-k és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár elérte maximális gyártókapacitását, ami akár évi 19 millió legyártott abroncsot is jelenthet. A rácalmási üzemben készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és magas igényeinek is. A telephely 2022-ben újabb raktárral bővült, amely két csarnoképületből áll, és nagy mennyiségű alapanyag és késztermék tárolását teszi lehetővé, gyorsabbá és hatékonyabbá téve ezzel a logisztikai folyamatokat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin, valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com  

www.hankooktire.com/hu      


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: