Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Sikeres volt a NAK Szántóföldi Napok

2022.06.03

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Sajtóközlemény
Sikeresen lezajlott a 2022. június 1-2-i NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva. Az ország legnagyobb szántóföldi kiállításán számos újszerű programelem várta a látogatókat.


A szervezők a hatékonyság javítása mellett a gazdálkodás fenntarthatóságának erősítésében is segítették a termelőket.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hagyományosan a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ) együttműködésben rendezte meg a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást, e hét szerdán és csütörtökön. Ez az ország legnagyobb területen, 42 hektáron megrendezett szántóföldi rendezvénye, aminek ezúttal is a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldek adtak otthont.

A NAK Szántóföldi Napok most is az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása volt, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg szántóföldi környezetben. Az állógépes kiállításon – megnövelt, 11.000 négyzetméteres területen – a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80 százalékát lefedő 57 cég mutatta be gépeit, eszközeit. A Szántóföldi Gépshow-n mindkét nap munka közben is meg lehetett nézni 29-29 gépkapcsolatot, megtekinteni a legújabb technológiákat és a gépek fajtáinak és típusainak sokszínűségét. Emellett a rendezvényen számos szakmai kiállító, fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók is várták a kilátogatókat. Újdonságként drónbemutatót is szerepelt a programban. Továbbá a NAK Szakmai Színtér 1,6 hektáros területén a fenntartható gazdálkodást segítő, illetve a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaihoz alkalmazkodást célzó megoldások is megismerhetők voltak, a korszerű öntözés, az erdőgazdálkodás is szerepet kapott.

A kamara szakképzési standjánál a duális képzésről, a gyakorlati oktatói és a mesterképzési lehetőségekről is információt kaphattak az érdeklődők, valamint állásbörze is várta őket. A NAK laborvizsgálati, tápanyag-gazdálkodási terv készítési, mezőgazdasági biztosítási, felnőttképzési szolgáltatásai is helyet kaptak. Talaj- és levélminták leadására, ingyenes helyszíni gabona-beltartalmi vizsgálatra is lehetőség volt. A szakmai információs pultnál növénytermesztési, földügyi, generációváltozással, adózással, pályázatokkal kapcsolatos témákban is rendelkezésre álltak a NAK szakértői. A bemutató talajszelvénynél ismertetők várták a látogatókat, illetve az országos jégkármérséklő rendszer, annak talajgenerátorainak működése is megismerhető volt.

A szándékosan hétköznapokra szervezett kiállítás most is megőrizte szakmai jellegét, továbbá a hazai és külhoni agrárszakemberek mellett sok száz agrárdiák is részt vett rajta, számos agrárszakképzési intézményből, ezáltal betekintést kapva a modern gazdálkodásba.

Címkék: kiállítás Mezőfalva, Szántóföldi Napok,  

www.nak.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Agrár ; - NAK ; Élelmiszer ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: