Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Az új KUKA robottechnológia a legmagasabb szintű higiéniát garantálja

2022.01.13

Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
Az élelmiszer-, a gyógyszer- és a kozmetikai iparban használt robotikának speciális követelményeknek kell megfelelnie.


A KUKA új „Hygienic Oil“ (HO - higiénikus olaj) portfólióját és „Hygienic Machine“ (HM - higiénikus gép) kivitelezésű robotját úgy tervezték, hogy taszítsák az esetleges szennyeződéseket, és megfeleljenek a legmagasabb higiéniai követelményeknek.

Az automatizálás új útjai az élelmiszergyártásban – és azon túl

Legyen szó mozgatásról, csomagolásról, raklapozásról vagy egymásra helyezésről: az új Hygienic Oil (HO) portfólió és a Hygienic Machine (HM) kivitelű robotika meggyőzően teljesít minden olyan alkalmazási területen, ahol különösen fontos a higiénia. A robottechnológia minden tengelyen élelmiszerbarát kenőanyagokkal van felszerelve, és sima felületének köszönhetően problémamentes tisztítást tesz lehetővé. Ezek a tulajdonságok szigorú higiéniai mértéket biztosítanak és a higiénikus robotokat igen vonzóvá teszik más területeken történő használat esetén is:

¤ Élelmiszer
Az élelmiszerekkel való garantált összeférhetőséghez, nehéz gyártási körülmények között is
További információ: 
https://www.kuka.com/hu-hu/ipar%C3%A1gak/fogyaszt%C3%A1si-cikkek-ipara/automatiz%C3%A1l%C3%A1s-%C3%A9lelmiszeripar  

¤ Gyógyszeripar
Alkalmas a gyógyszeripar igényes alkalmazásaihoz – közvetlen kapcsolatban a gyógyszerekkel
További információ:
https://www.kuka.com/hu-hu/v%C3%A1llalat/sajt%C3%B3/news/2021/10/higi%C3%A9nikus-kialak%C3%ADt%C3%A1s%C3%BA-robottechnika-h1-ken%C5%91anyagok  

¤ Kozmetikai ipar
A higiénikus robotok a kozmetikai iparág minden alkalmazásánál biztonságot és hatékonyságot kínálnak
További információ: 
https://www.kuka.com/hu-hu/v%C3%A1llalat/sajt%C3%B3/news/2021/10/higi%C3%A9nikus-kialak%C3%ADt%C3%A1s%C3%BA-robottechnika-h1-ken%C5%91anyagok  

FA-kompatibilis NSF H1-kenőanyagok minden tengelyen

A HO-robotok széleskörű kínálata a másodlagos terület sokféle alkalmazásában használható.

Az új KUKA HO-portfóliója az év eleje óta kapható. „A HO ipari robotok megfelelnek a gépekről szóló 2006/42/EK irányelv vagy a DIN ISO 14159 szerinti higiéniai követelményeknek” - magyarázza Dieter Rothenfußer, a KUKA portfóliómenedzsere. „Minden tengelyen tanúsított NSF H1-kenőanyaggal vannak felszerelve, beleértve az energiaellátást is. A karbantartási időközök megegyeznek a standard robotjainkéval.

A portfólió világos, modern, világosszürke színű kialakítása különösen könnyűvé teszi a szennyeződések felismerését a gépen. Ezekkel az intézkedésekkel a KUKA megfelel a másodlagos területre vonatkozó fokozott biztonsági előírásoknak és ezzel a széles portfólióval az egyetlen szolgáltató az egész világon. A HO-robotok az élelmiszerek feldolgozásán és csomagolásán túl is kínálnak alkalmazási lehetőségeket, például olyan darabos vagy száraz termékek feldolgozásában, mint a csokoládé vagy a pékáru.

Fedezze fel a HO-robotok változatos portfólióját

A H1-kenőanyagokkal felszerelt higiénikus robottechnológia 6 – 240 kg-os vagy 900 – 3200 mm-es terhelést és elérést biztosít a teljes folyamatlánc mentén történő használatra. Ez magában foglalja az összes robotcsaládot: a KR AGILUS-tól a KR QUANTEC PA-ig – még gyorsabb ciklusidőkkel. Az alaptengelyek IP65 védelmi osztályúak por és víz ellen, a kéztengelyek pedig IP67 védelmi osztályúak. 
...

Könnyen tisztítható a higiénikus kialakításnak köszönhetően

A HM-gépek könnyedén megfelelnek az elsődleges terület valamennyi higiéniai szabványának

Az elsődleges terület igényeinek kielégítéséhez a KUKA HM robotikát („Hygienic Machine“) is kínál. A „higiénikus tervezésű” gépeknél a tisztaság első helyen áll. A tervezés és az alapanyagok az EHEDG tervezési irányelveihez igazodnak és lehetővé teszik a robot használatát az élelmiszerekkel és gyógyszerészeti anyagokkal közvetlenül érintkező alkalmazásokban. „A holtsarkok nélküli korrózióálló házak, az élelmiszerbarát kenőanyagok és a rozsdamentes acél alkatrészek alkalmazása garantálja a legmagasabb szintű higiéniát” - mondja Dieter Rothenfußer. A robotok különösen ellenállóak a fertőtlenítőszerekkel és vegyszeres tisztítószerekkel szemben, és a robusztus vízálló felépítésüknek köszönhetően nagy nyomású berendezésekkel is gond nélkül tisztíthatók. A tisztítás esetén kritikus elektromos interfész nem az elsődleges érintkezési területen található, hanem a gép alatt. 

Találja meg az alkalmazásához legmegfelelőbb HM-robotot

Az FA-kompatibilis alkatrészekkel és H1-kenőanyagokkal szerelt HM-robotok 3 – 10 kg hasznos teherbírással és max. 1200 mm hatótávolsággal tűnnek ki. A rozsdamentes acélból készült delta robot az év eleje óta bővíti a KUKA elsődleges területhez tartozó portfólióját. 
...

"Szeretnénk tovább bővíteni a KR DELTA kínálatot a gyors pick & place feladatokhoz, különösen a csomagolási szektorban. Ez a KR SCARA robot megfelelő változataira is vonatkozik."
Dieter Rothenfußer, portfóliómenedzser

www.kuka-robotics.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Fém, gépipar ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: