Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Cégfejlesztés
Előrehozott válságkezelés, Válságmegoldás: hirtelen, rendkívül helyzet megoldása a cég megmentése érdekében.
Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Igényei szerinti ipartelepet, magas csarnokot bérelhet, vásárolhat. Akár pályázat és cég vásárlása is megoldható lehet.
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI ajánlatok:  KERESÜNK eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

A cégeladás
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.08.03.
Kereső

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


Pénzügyi eredmények 2020-ban
2021.05.27
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A globális kihívások ellenére is stabil a magyarországi Bosch csoport teljesítménye
¤ A globális piaci kihívások ellenére is stabil maradt a Bosch teljesítménye Magyarországon

¤  2020-ban 2 százalékkal nőtt a magyarországi Bosch csoport éves árbevétele, míg a konszolidált, a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 238 milliárd forint volt
¤  A K+F tevékenység fókuszában az elektromobilitás és a mesterséges intelligencia áll
¤  Újabb beruházásokat és új termékek gyártását tervezi a Bosch Magyarországon

Budapest – A Bosch, a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója gyorsan reagált a koronavírus-válság és nemzetközi piaci folyamatok kihívásaira 2020-ban. Sokrétű magyarországi tevékenységének és széles termékportfóliójának köszönhetően továbbra is stabil a vállalat hazai teljesítménye. A teljes magyarországi nettó árbevétel – beleértve a nem konszolidált vállalatok árbevételét és a saját vállalatok közötti kereskedelmi tevékenységeket is – 2020-ban elérte a 1497 milliárd forintot, amely 2 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A vállalat konszolidált magyarországi árbevétele – a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele – 238 milliárd forint volt, amely 8 százalékos csökkenést jelent az előző évhez viszonyítva.
A magyarországi Bosch csoport a kihívások közepette is folytatta beruházásait és aktív kutatás-fejlesztési, valamint gyártási tevékenységét az olyan jövőt formáló szakterületeken, mint az elektromobilitás, az autonóm járművek, a mesterséges intelligencia és az Ipar 4.0. „A nehézségek ellenére a magyarországi Bosch csoport jól zárta a 2020-as évet. Sikerült megtalálni a módját annak, hogy miként tudjuk azt az érzékeny egyensúlyt megőrizni, amely a munkatársaink egészségének védelmét, a munkahelyek megőrzését és a vevői igények változásait kiszolgáló termelés kiegyensúlyozott fenntartását szolgálja”– mondta Daniel Korioth a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetője.

A Bosch bizakodó az idei magyarországi kilátásait illetően, ugyanakkor újabb kihívásokkal teli időszakra számít, többek között a félvezetők iránti nagy piaci kereslet miatt. „A jelen kihívásaira jövőálló válaszokat adunk. Folytatjuk a korábbi beruházásainkat és technológiai fejlesztéseinket, mert ez a stabilitásunk záloga. A Magyarországon zajló gyártási és kutatás-fejlesztési tevékenység, valamint a mérnöki szaktudás továbbra is stratégiai fontossággal bír a Bosch számára” – hangsúlyozta Dr. Szászi István, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője, aki 2021. július 1-től veszi át a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői tisztségét.

A Bosch több magyarországi beruházásának ütemét is lassította a koronavírus-járvány, de minden tervezett beruházást tovább folytatott a vállalat, amelyek így valamivel később fejeződnek be. A beruházásokra fordított összeg 2020-ban 73 milliárd forint volt.

A Bosch csoport 2020. december 31-én 15.500 főt foglalkoztatott Magyarországon. Ez 250 fős bővülést mutat az előző évi adatokhoz képest, az év második felében tapasztalható megnövekedett megrendelés-állománynak köszönhetően.

Egyedi és gyors válaszok a globális kihívásokra
A magyarországi Bosch csoport gyorsan reagált a kihívásokra, saját fejlesztésű diagnosztikai eszközét is felhasználta a telephelyeire belépő munkavállalók tesztelésére. A Bosch Vivalytic tesztkészülék kevesebb mint 30 perc alatt kimutatja a COVID-19 betegséget okozó vírust, valamint további kilenc légúti betegség kórokozóját is képes azonosítani. Az eszközzel végzett tesztek érdemben hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalat gyártási kapacitása a járvány ellenére is kiegyensúlyozott maradt. A vállalat emellett saját orvosi központot is működtet, a Bosch Medical Centert, amely a koronavírus-járvány idején kiemelten fontos szerepet játszik a munkavállalók egészségének megőrzésében és a hiteles tájékoztatásban.

A 2020 második negyedévében tapasztalt általános gazdasági visszaesés a Bosch magyarországi telephelyeit is érintette, ugyanakkor az év második felében a vártnál sokkal nagyobb volumenben – egyes telephelyeken rekord mértékben – érkeztek megrendelések. A vállalat hazai telephelyei gyorsan reagáltak a hirtelen jött élénk keresletre, a megrendelések teljesítése érdekében folyamatos, szoros kapcsolatban vannak a beszállítókkal és ügyfelekkel egyaránt.

Új beruházások és termékek Magyarországon
A nemzetközi Bosch csoport stratégiailag kiemelt helyszíne Magyarország, ahol jelentős befektetések zajlanak és világszinten is kimagasló innovációk valósulnak meg. Idén áprilisban újabb beruházással erősítette jelenlétét a vállalat Magyarországon – a Bosch Vecsésen nyitotta meg regionális szolgáltatóközpontját, amely öt ország munkavállalóinak HR adminisztrációját látja el és teszi egyszerűbbé innovatív, digitalizált megoldásokkal.

A vállalat több hazai telephelye is gyártási kapacitásának bővítésére, illetve új termékek gyártására készül a közeljövőben. Miskolcon a kéziszerszámokat gyártó Robert Bosch Power Tool Kft. új, 20 ezer négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült, ahol a barkácsolóknak és kertbarátoknak készülő vezeték nélküli elektromos szerszámokat, valamint a hozzájuk tartozó, továbbá az ipari felhasználásra készített akkumulátorokat gyártják. 2021-ben további új gyártósorokat üzembe helyezését tervezik. A járműipari alkatrészekkel, valamint elektromos hajtásokkal és motorokkal foglalkozó, szintén miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2020-ban kezdte meg az elektromos kerékpárok (eBike) hajtóművének negyedik generációjának gyártását. 2021-ben számos termék esetében, többek között az elektromos kerékpárok, babakocsik és elektromos vezérlőrendszerek – a termelés növelésére készülnek. A vállalat 2021-ben a felújított gyártócsarnokba költözteti több eBike gyártósorát, valamint az elektromos hajtáshoz kapcsolódó alkatrészeinek gyártását. Emellett Makláron a Robert Bosch Automotive Steering Kft. is megkezdte egy új csarnok építését, ahol a haszongépjárművek számára készített kormányrendszerek új termékcsaládjának gyártása valósul majd meg.

A Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani telephelye is új, az elektromobilitás és az önvezetés területéhez kapcsolódó alkatrészek gyártását tervezi. A hatvani gyár – amely nemzetközi szinten is élen jár a digitalizáció és Ipar 4.0 megoldások alkalmazásában, papírmentes gyártással és anyagáramlással lép a hatékonyságnövelés következő szintjére. A tervek szerint 2021-ben indítják el a helyi 5G-hálózatot, amely a digitális transzformáció újabb meghatározó mérföldköve.

A kormányoszlopokat gyártó egri Automotive Steering Column Kft. 2020-ban új gyártócsarnokkal és raktárbázissal bővült. Ennek eredményeként a gyár termelési volumene és munkatársainak száma is a kétszeresére nőtt tavaly.
A magyarországi Bosch csoport kiemelt beruházása, a Robert Bosch Kft. budapesti telephelyének bővítése a terveknek megfelelően halad, az új campus várhatóan 2022 második negyedévében nyitja meg kapuit, fontos helyszínként szolgálva az elektromobilitáshoz és az autonóm járművekhez köthető kutatás-fejlesztéshez. A világjárvány a munka világát is alapjaiban változtatta meg, így a 90 ezer négyzetméteres épület tereit és közösségi funkcióit már ezeket a tapasztalatokat felhasználva alakítják ki.

Mindezek mellett a Bosch gépjármű-felszerelések üzletága világszerte konszolidálja elektronikai feljavítási tevékenységét. Ennek a globális folyamatnak a részeként, 2021 év végéig a kecskeméti elektronikai feljavító telephely befejezi működését.

Jövőt formáló innovációk Magyarországról
A Bosch csoport a válság ellenére is folytatta aktív kutatás-fejlesztési tevékenységét. Magyarországon 2020-ban 86 milliárd forintot fordított a Bosch kutatás-fejlesztésre. A Bosch kutatás-fejlesztési tevékenysége olyan, a jövőt formáló technológiákra – elektromobilitás, hidrogén, mesterséges intelligencia – fókuszál, amelyek nemcsak új piaci lehetőségeket teremtenek, hanem hozzájárulnak a károsanyag-kibocsátás drasztikus csökkentéséhez és a klímavédelmi célok eléréséhez is. A vállalat Magyarországon is az ipari és az akadémiai szféra aktív együttműködésére építve képzeli el ezeknek a technológiáknak a fejlesztését, szorosan összekapcsolva az egyetemi alkalmazott kutatást és az ipari fejlesztéseket. Ennek egyik fontos mérföldköveként 2020-ban alakult meg a Bosch és az ELTE Informatikai Karának Mesterséges Intelligencia Ipari Tanszéke, valamint a vállalat további együttműködési központokat tervez kialakítani a Budapesti Műszaki Egyetemmel és az Óbudai Egyetemmel is. A Bosch egyes telephelyei évek óta stratégiai partnerséget ápolnak magyarországi egyetemekkel, összesen több mint 10 felsőoktatási intézménnyel működnek együtt. Továbbá folyamatosan támogatják a Magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalíció és a kapcsolódó laboratóriumok, kutatóközpontok munkáját.

A Bosch jövőt formáló fejlesztéseinek egyre fontosabb, meghatározó helyszíne a Budapesti Fejlesztési Központ, ahol a világon egyedül itt képviselteti magát a vállalat mind a hat autóipari divíziója. A központ kitüntetett szerepet játszik az autonóm járművek fejlesztése – köztük a 2-es és 4-es szintű önvezetőautó-technológiák – terén, amellyel Magyarországon több mint ezer mérnök foglalkozik. A Budapesti Fejlesztési Központban számos, a mesterséges intelligenciához és az önvezető járművekhez köthető innováció készül. Többek között itt fejlesztik a Bosch életmentő autós, a kamerákra és mesterséges intelligenciára alapozott új beltéri monitoringrendszerét. A központ az elektromobilitáshoz kapcsolódóan is egyre több technológiai területen képviselteti magát, immár részt vesz az üzemanyag-cellás rendszerek komponenseinek fejlesztésében, emellett a vállalat aktív részese a magyarországi hidrogén platformnak, ezzel alakítója a magyar hidrogén stratégiának is. Egyre hangsúlyosabb szerepet kap az elektromobilitáshoz és az autonóm járművekhez köthető termékek gyártása a Bosch hatvani telephelyén is.

Egyedi szabadalom alapján, immár sorozatgyártásban készülnek a haszongépjárművek számára az új generációs kormánytengelyek a vállalat maklári gyárában. Az új technológia, amely olyan funkciókat tesz lehetővé, mint a kézi érzékelés vagy a sávtartás, fontos lépés a haszongépjárművek autonóm vezetése felé vezető úton.

A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. a vállalatcsoport kéziszerszám-üzletágának európai akkumulátor kompetenciaközpontja a Big Data és az Ipar 4.0 kombinálásával fejlesztette tovább gyártási technológiáját. Új tesztközpontot és fejlesztési részleget hozott létre tavaly az eBike elektromos hajtóművek számára a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., amely az elektromos kerékpárok negyedik generációjának jelentős felfutására számít idén. A vállalat digitalizálta és automatizálta logisztikai folyamatait és az Ipar 4.0 megoldásoknak köszönhetően, a raktárak munkáját már önvezető járművek és az automatizált áruátvétel is segíti.

Bosch csoport: kilátások és stratégiai tervek 2021-re
A koronavírus-világjárvány ellenére is pozitív eredménnyel zárta a Bosch csoport a 2020-as évet, és 2021 első negyedéve is sikeresen kezdődött a vállalat számára. „A Bosch sikeresen jutott túl a koronavírus-világjárvány első évén” – mondta Dr. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke. Ugyanakkor a vállalat kihívásokkal teli évre számít idén is, elsősorban a járvány okozta kockázatok miatt. A Bosch a jelenleg zajló, jelentős technológiai és környezeti változásokra reagálva új üzleti lehetőségek kialakításán dolgozik, ehhez a dolgok internetét (Internet of Things, IoT) a mesterséges intelligenciával (Artificial Intelligence, AI) ötvözi, és az elektromobilitásra fókuszál. „Az elektromobilitás felé való átmenet nyertesei közé tartozunk, és a mesterséges intelligencia bekapcsolásával jelentősen bővítjük szoftverfejlesztéssel foglalkozó üzletágunkat” – fogalmazott Dr. Denner.

Az éghajlatváltozás elleni világszintű törekvések hatására egyre fontosabbá válik az elektromosítás és a zöld hidrogén. Az elektromosítás több üzleti területen is új lehetőségeket kínál a Bosch számára, hiszen nemcsak elektromos meghajtású autókhoz, hanem az épületek elektromos fűtéséhez is szükség van különböző megoldásokra. Az erőátviteli technológiák terén az elektromobilitás egyre inkább a Bosch meghatározó üzleti területévé válik. Az üzemanyagcellákban a hidrogén átalakításával jön létre elektromos energia, a Bosch pedig mobil és helyhez kötött üzemanyagcellás megoldásokon is dolgozik. A tervek szerint a Bosch 2021 és 2024 között egymilliárd eurót fordít üzemanyagcellás technológia fejlesztésére.

A vállalat saját klímavédelmi célkitűzéseinek megvalósítása a tervek szerint halad: fontos mérföldkő volt, amikor világszerte több mint 400 telephelye 2020 tavaszán elérte a klímasemlegességet, ahogy azt a független vizsgálatok is megerősítették. Ez azt jelenti, hogy a Bosch az első globális ipari vállalat, amelynek saját telephelyei – így a magyarországiak is – nem hagynak szénlábnyomot maguk után. A Bosch a szén-dioxid-kibocsátását is csökkenteni kívánja a teljes értékláncban, a beszállítóktól az ügyfelekig: 2030-ra a 2018-as értéknél 15%-kal, azaz 67 millió tonnával alacsonyabb kibocsátás elérése a cél.

Címkék: Bosch, eredmény, árbevétel, forgalom, munkavállaló, munkahely, stabilitás, kutatás-fejlesztés, beruházás, új technológia, koronavírus járvány

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2020-as pénzügyi évben 1497 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15.500 munkatársat foglalkoztat (2020. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 395.000 munkatársat foglalkoztat (2020. december 31-én) és 71,5 milliárd euró árbevételt ért el 2020-ban. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 129 telephelyen 73.000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 34.000 szoftvermérnököt.

További információ elérhető a világhálón a következő oldalakon: www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; Mesterséges intelligencia ; IT, informatika ; Internet ; Energia, közmű, akkumulátor ; Bosch


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

Videóinkról ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra


KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Odaltérkép   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Robot, automatika   Kiállítás   Cégfelvásárlás hírek   Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK91
Hirdetések14
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek25
Eladó működő cégeket keresünk23
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok21
Riport27
Videos13
Ipari Blog91
Cégfelvásárlás78
NEWS 8485
Ipari cégek3206
Ipari hírek8472
Business5528
Múzeum, ipartörténet271
Autó, jármű, közlekedés6794
Önvezető 234
Munkagép, haszongép1211
Robot, automatika1159
Mesterséges intelligencia153
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)61
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő262
Lézer80
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika1135
Internet742
YouTube116
D nyomtatás74
Fém, gépipar1785
Hegesztés128
CNC98
Műanyag61
Agrár210
Élelmiszer242
Logisztika335
Ingatlan, építőipar407
Energia, közmű, akkumulátor1751
Solar98
Kiállítás1011
A legutóbbi *Robot, automatika* hírek:
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Fenntarthatósági terve 30%-os energiamegtakarítást hoz az ABB gyárnak
KUKA KR Delta Hygienic robot a tisztasági igényekre
Mindenre kiterjedő intelligencia az automatizált vezetés szolgálatában
Az élelmiszeriparban is megbízható partner
Az ABB felvásárolja az ASTI Mobile Robotics Group-ot
Business Superbrands díjat kapott a Siemens
ABB: 2021 második negyedévének eredményei
Audi Hungaria a fenntartható jövőért
Új beruházások a Műszaki Fejlesztés területén
A Bosch három új beruházást indít Makláron
Építés fenntartható módon: a KR QUANTEC 3D-homlokzatokat nyomtat a belga építőipari konszern részére
A debreceni villamosvonalon tesztelik a Bosch innovatív ütközéselkerülő rendszerét - IpariCégek.hu
A Huawei intelligens I-V görbe-diagnosztikájával percek alatt észlelhetők a napelemek meghibásodásai
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
- Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig) - Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés,
és Videók készítése (csak közzététellel)
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre