Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.19.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps


Íme az ABB FIA Formula E új biztonsági autója, a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter
2021.03.31
Forrás: BMW Sajtóközlemény
Mostantól a MINI első tisztán elektromos meghajtású modellje teljesít szolgálatot a Formula E versenysorozat hivatalos biztonsági autójaként.

Az ABB FIA Formula E megmérettetéseinek hivatalos biztonsági autója mostantól a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter, amely a MINI John Cooper Works modellek több évtizedes motorsport-hagyományait a brit prémiummárka hálózatról tölthető jövőképével egyesíti. A biztonsági autó műszaki alapját a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE tisztán elektromos modell adja, megszületése pedig a MINI tervezőrészlege, a BMW Motorsport, az FIA és a Formula E közötti együttműködés gyümölcse.

A tisztán elektromos meghajtás és a MINI John Cooper Works találkozása

„A MINI Cooper SE modellel korábban már megmutattuk, hogy a vezetési élmény és az elektromos mobilitás mennyire jól passzol egymáshoz, a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter azonban ennél még tovább megy, hiszen az elektromos mobilitás adottságait a MINI John Cooper Works modellek menetteljesítményével egyesíti” – fogalmazott Bernd Körber, a MINI márka vezetője. „A MINI Cooper SE eme extrém változatát a Formula E biztonsági autójaként fejlesztettük ki, kifejezetten a zárt versenypályákra. Ugyanakkor megmutatja azon jövőbeni irányaink egyikét, amelyeken a JCW márka villamosítása felé indulhatunk el. Számomra egyértelmű a modell üzenete: az elektromos mobilitás és a MINI John Cooper Works tökéletes párost alkot” – tette hozzá Bernd Körber.

Maximális menetdinamika: a frontrész

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter biztonsági autót kifejezetten versenypályás használat szerint fejlesztették ki a mérnökök, a valaha készült legdinamikusabb tisztán elektromos meghajtású MINI modellként. „A végeredmény a technológiai precizitás és az érzelmi telítettség magával ragadó szimbiózisa, ahol a formai megoldásokat a funkcióknak rendeltük alá, számos stílusjegyet pedig technikai okokból fejlesztettünk ki” – nyilatkozta Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője. „Szorosan együttműködtünk kollégáinkkal a BMW Motorsporttól, például a kerékjárati ívek, illetve az első és a hátsó lökhárító kialakításánál, vagy a súlycsökkentő intézkedések optimalizálásánál. A modell látványos, technológiailag kifinomult formanyelve az érzelmi telítettség és a pezsgő izgatottság átfogó élményét hirdeti” – tette hozzá Oliver Heilmer.

A biztonsági autó frontrészén a MINI klasszikus stílusjegyei, így a kör alakú első fényszórók és a hatszögletű hűtőrács teszik azonnal felismerhetővé a modellt. A jellegzetes MINI John Cooper Works kiegészítők – a modell megnövelt nyomtávjaihoz igazított kerékjárati ívek és a koptatókkal megnövelt, mélyre húzott első lökhárító – eközben a frontrész sportosságát nyomatékosítják. A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter tisztán elektromos meghajtását a zárt hűtőrács és a MINI Electric embléma jelzi. Előbbit aerodinamikai okokból szinte teljes egészében lezárták a tervezők, hiszen a modell hálózatról tölthető hajtásláncában gyakorlatilag nincs szükség hűtőrendszerre. A mérnökök ugyanakkor nyitva hagyták a hűtőrács alatti frontrészt és az első lökhárító két oldalába vágott, szinte szögletes alakú légbevezető nyílásokat, amelyek az első kerekek fékrendszereihez szállítják a hűtőlevegőt. A biztonsági autó fehér jelzőfényeit harmonikusan a motorháztetőbe integrálták, a klasszikus MINI versenycsíkok pedig egészen az autó hátuljáig nyúlnak.

Előtérben a MINI motorsportos génjei: oldalnézetből

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter oldalnézetből is kiváltképp dinamikus megjelenést sugall. A geometriailag kihangsúlyozott ívtoldások (gondosan kidolgozott aerodinamikai élekkel) és a sportos küszöbtoldatok már álló helyzetben is a sportos haladást éltetik. A megnövelt átmérőjű keréktárcsák eközben szinte teljesen kitöltik a kerékjárati íveket. Az ívtoldások és a légterelők Oxfordban, újrahasznosított szénszálból, háromdimenziós nyomtatással készültek. A biztonsági autó egyedi aerodinamikai megoldásainak sárga színnel kihangsúlyozott vonalai és felületei (így az ívtoldások, a küszöbtoldatok és a hátsó légterelő szárny is) nem csupán a dinamikus megjelenést erősítik, de a modell körüli légáramlatot is optimalizálják. A négyküllős, 18” méretű, kovácsolt könnyűfém keréktárcsák Black-Neon / Orange kéttónusú árnyalatban díszelegnek, a MINI John Cooper Works GP hamisítatlan örökségeként.

A MINI Electric és a MINI John Cooper Works színvilágai a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter biztonsági autóban olvadnak össze. A karosszéria leginkább meghatározó árnyalata a matt ezüst, amelyet az autó második feléig vittek fel a készítők. A modell hátsó felén a Highspeed Orange és a Curbside Red magasfényű árnyalatok kettős színátmenete találkozik. A fényes és a matt felületek kontrasztja még inkább kiemeli a jármű-sziluett könnyedségét, az egyes színek határozott, átlós elválasztása pedig a modell menetdinamikai kvalitásait erősíti. Oldalnézetből a versenyzászló-motívum és a nagyméretű MINI Electric embléma sem kerülheti el a figyelmet, utóbbi ráadásul a hűtőrácson, a tetőn és a modell hátsó részén is visszaköszön. A biztonsági autó versenyszabályozás-specifikus és szponzor-feliratokkal tűzdelt matricázást is visel, amely még tovább nyomatékosítja a modell motorsportos karakterét.

Széles és látványos: a hátsó kialakítás

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter hátsó kialakításánál a Black és a Curbside Red árnyalatok találkoznak, és miként a frontrészen és oldalnézetből, úgy a formanyelv leglátványosabb elemeit itt is sárga szín hangsúlyozza. Az extrém modern, rendkívül dinamikus megoldások közül kiemelkedik a tetőre szerelt légterelő szárny, amelyet háromdimenziós nyomtatással, Oxfordban készítettek és fehér jelzőfénnyel látták el. A kerékjárati ívek kiszélesítései a biztonsági autó széles nyomtávjait erősítik, a hátsó lökhárító széleit pedig a kerekek mögött légkivezető nyílásokkal látták el. A kerekek között egy nagyméretű diffúzor kapott helyet Energetic Yellow színkiemeléssel és kipufogóvégek nélkül, amely egyértelműen jelzi a modell tisztán elektromos meghajtását.

Maximális súlycsökkentés: az utastér

A biztonsági autó utasterében minden a lényegre összpontosít, hiszen jóformán csak az első üléseket hagyták bent a tervezők. A hatpontos biztonsági övvel felszerelt versenyülés zárt versenypályákon és közutakon is használható, a minimalista szénszál-betéttel ellátott sportkormány mögött pedig szénszálból készült házba épített, digitális műszeregység dolgozik. Az autó saját tömegének következetes csökkentése érdekében a középkonzol elemei, így a váltókar, a kézifékkar és a jelzőfények vezérlőelemei is szénszálból készültek, ahogyan az ajtók belső borításai is. Mindkét ajtót egy-egy szövetcsíkkal lehet behúzni. Az első ülések mögé a mérnökök típus-specifikus bukókeretet hegesztettek, funkcionális okokból pedig az utastér összes többi belső részét fehérre fényezték.

Egyedi, háromdimenziós nyomtatással készült alkatrészek az utastérben

A sportkormány minimalista betétje és jobb oldali markolata prémium minőségben, egyedi gyártással készült, ahogyan a középkonzol és a vezetőoldali ajtó belső borítása is. Fontos kiegészítő még a két sportülés háromdimenziós nyomtatással előállított párnázása is, az innovatív elemek kényelmi funkciói, tartási erősségei és méretei ugyanis a benne ülő adottságai szerint változtathatók. A háromdimenziós nyomtatásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a sportülés párnáinak vastagságát, keménységét és színét a vezető testi felépítéséhez, súlyához és ízléséhez igazítsák.

Bevetésre készen, a BMW Motorsport közreműködésével

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter formai megoldásai mögött a BMW Motorsport több évtizedes szaktudása húzódik. A könnyűszerkezetes járműépítés alapelveinek szigorú és következetes alkalmazásával a mérnökök 1 230 kilogrammra csökkentették a biztonsági autó saját tömegét, amely mintegy 130 kilogrammal alacsonyabb a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE önsúlyánál. A hajtáslánc maximális teljesítménye eközben 135 kW és 280 Nm – ahogyan a MINI Cooper SE esetében is -, amelyekkel a biztonsági autó 6,7 másodperc alatt (a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE 7,3 másodperc alatt) gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, a 60 km/órás tempót pedig 3,6 másodperc (MINI Cooper SE: 3,9 másodperc) alatt éri el. Egy biztonsági autónál azonban nem annyira a nulla-százas gyorsulás, sokkal inkább a közepes tempóról jelentkező menetdinamikai rugalmasság a meghatározó: forgatónyomatékban gazdag hajtásláncának és fokozatmentes váltójának köszönhetően a JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter 4,3 másodperc alatt ugrik fel 80 km/órás sebességről 120 km/órás tempóra – 0,3 másodperccel gyorsabban, mint a sorozatgyártásban kínált MINI Cooper SE.

A maximális gokart-élmény érdekében a hajtáslánc körül motorsport-specifikus kerékfelfüggesztés dolgozik, három állásban hangolható ellenállással, rugózással, magassággal és mozgástartománnyal. Ehhez versenysport-specifikus lengőkar-bekötési pontok, 10 milliméterrel megnövelt nyomtávok és négydugattyús féknyergek társulnak, a MINI John Cooper Works GP keréktárcsáival és Michelin Pilot Sport gumiabroncsokkal (245/40 R18 méretben). Az ABB FIA Formula E formaautóinak első tengelyén ugyanilyen gumiabroncsok feszülnek.

Versenysport-premier április 10-én, Rómában

A JCW-ihlette MINI Electric Pacesetter 2021. április 10-én, Rómában, az ABB FIA Formula E 2021-es versenyszezonjának második hétvégéjén gurul ki először a nagyközönség elé. Volánja mögött a sorozat hivatalos biztonságiautó-pilótája, Bruno Correia foglal majd helyet, miközben a BMW i Andretti Motorsport pilótái, a német Maximilian Guenther és a brit Jake Dennis a BMW iFE.21 formaautókban harcolnak az első helyért. „Agilitás, teljesítmény, menő kisugárzás: az ABB FIA Formula E biztonsági autójaként megtervezett MINI Electric Pacesetter mindent tud, amit tudnia kell” – mondta Bruno Correia. „Hatalmas élmény vezetni. Olyan, mintha gokartoznék” – tette hozzá.

www.bmw.hu  


Cégfelvásárlás ; * NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; e-sport ; BMW ; Energia, közmű, akkumulátor


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7365
Ipari cégek2332
Ipari hírek7348
Business4654
Autó, jármű, közlekedés5731
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1107
Rába112
Scania445
Robot, automatika1072
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő230
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika890
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1394
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika308
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1384
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre