Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.18.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


A Deutsche Bahn és a Siemens belép a hidrogénkorba
2020.11.30
Forrás: Siemens Mobility Hírek
· Közös projekt egy új regionális vonat és egy különleges üzemanyagtöltő állomás kifejlesztésére
· Egy évig tesztelik a teljes körű, éghajlatbarát mobilitási rendszert

A Deutsche Bahn (DB) és a Siemens Mobility sokat tesz a közlekedésben az éghajlatbarát megoldásokra való átállásért, és a két vállalat első ízben teszteli a hidrogén vasúti használatát. A cél egy teljesen új, mindenre kiterjedő rendszer tesztelése, amely egy újonnan kifejlesztett vonatot és egy új tervezésű töltőállomást foglal magában. A DB felkészíti majd az egyik karbantartóműhelyét a hidrogénhajtású vonat szervizelésére.

A két vállalat egy teljes körű, éghajlatbarát rendszert tesztel majd, amely a vonatot és annak különleges fejlesztésű infrastruktúráját foglalja magában.

A vonatokat és az infrastruktúrát magában foglaló rendszerrel szándékozzák felváltani a regionális vonalakon üzemelő, dízelhajtású vonat-összeállításokat és tovább csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást. Egy évig tervezik tesztelni a vonatot a régióban Tübingen városa környékén. Baden-Württemberg tartományi kormánya támogatást biztosít a projekthez, valamint a közlekedésért és a digitális infrastruktúráért felelős szövetségi minisztérium (BMVI) bejelentette a projekt finanszírozására irányuló szándékát.

A Mireo Plus regionális vonaton alapuló prototípust a Siemens Mobility építi majd meg. A kétkocsis vonat-összeállítást egy újonnan kifejlesztett hidrogénhajtással szerelik majd fel.  A Mireo Plus H típusjelű vonat ugyanakkora teljesítményű lesz, mint az elektromos megfelelője, hatótávolsága pedig elérheti majd a 600 kilométert is.

A Deutsche Bahn egy újfajta üzemanyagtöltő állomás kifejlesztésén dolgozik, amellyel ugyanannyi idő alatt megtankolható ez a vonat, mint egy dízelhajtású. A hidrogént helyben, Tübingenben állítják majd elő megújuló forrásból származó elektromos áram segítségével.  A DB részben felkészíti majd az Ulm városában működő karbantartóműhelyét az új hidrogénvonat szervizelésére.

A tervek szerint 2024-ben Tübingen, Horb és Pforzheim között végzett próbaüzemeltetés során a vonat egy hagyományos dízelhajtású járművet helyettesít majd a vonalon. Az új hidrogénhajtás egy év alatt körülbelül 330 tonna szén-dioxid kibocsátását takarítja meg. A DB jelenleg mintegy 1300 dízelhajtású vonatot üzemeltet regionális viszonylatban, és a DB 33 ezer kilométeres vasúthálózatának durván 40 százaléka nem villamosított. A rendszer további villamosításának lehetősége mellett a hidrogénhajtású vonatok használata egy további alternatívát kínál ahhoz, hogy a DB éghajlatsemlegessé váljon.

Prof. Sabina Jeschke, a DB igazgatótanácsának digitalizációért és technológiáért felelős tagja: Ez a projekt igazolja, hogy a Deutsche Bahn nem csupán egy közlekedési vállalat, hanem egy technológiai csoport is. Nullára kell csökkentenünk a fosszilis üzemanyagok fogyasztását. Csak így válhat a DB 2050-re éghajlatsemlegessé. Addigra egyetlen dízelhajtású vonat sem üzemel majd a flottánkban.

Michael Peter, a Siemens Mobility elnök-vezérigazgatója:A Siemens Mobility és a Deutsche Bahn közösen fejleszt majd ki egy új generációs hidrogénhajtási rendszert – ez a teljes körű rendszer egy hidrogénhajtású vonatot és annak infrastruktúráját is magában foglalja, ez utóbbinak pedig egy új, innovatív üzemanyagtöltő állomás is a része, amely gyorsan, csupán 15 perc alatt megtankolhatja a vonatot. A vonat 1,7 megawatt hajtási teljesítménye akár 1,1 méter/szekundumnégyzet gyorsulást és 160 kilométer/óra legnagyobb sebességet biztosít. Ezzel az innovatív technikával a hidrogénhajtású vonatok gyorsabban, hatékonyabban és környezetkímélőbben üzemelhetnek.  A hidrogénhajtás a járműhajtások egyik fejlett, károsanyag-kibocsátástól mentes módja, amely segít majd szén-dioxid-semlegessé tenni a vasúti közlekedést, és jelentősen hozzájárul majd az éghajlatvédelmi célkitűzéseink eléréséhez.

Winfried Hermann, közlekedési miniszter, Baden-Württemberg:Nagyszerű dolog, hogy itt, Baden-Württembergben tesztelik majd az első vonatot, amely ezt az új és fenntartható technikát alkalmazza. Különösen a nem villamosított vonalakon a hidrogénnel működő üzemanyagcellás hajtás a dízelhajtás éghajlatbarát alternatívájává válhat. Akár felsővezetékből vett árammal, akár hidrogénnel üzemeltetünk, az a lényeg, hogy az energia megújuló forrásokból származzon. Az ország a korszerű, fenntartható vasúti közlekedés úttörője szeretne lenni. Ez létfontosságú része az átállásnak a közlekedésben.

A projekt részletei

Hivatalosan a közösen finanszírozott projekt neve „H2goesRail”.  A közlekedésért és a digitális infrastruktúráért felelős szövetségi minisztérium (BMVI) bejelentette, hogy a Hidrogén- és Üzemanyagcellás Technika Nemzeti Innovációs Programon (NIP 2) keresztül finanszírozást biztosít. A NIP 2-t a Hidrogén- és Üzemanyagcellás Technika Nemzeti Szervezet (NOW) GmbH koordinálja és a Jülich Projektmenedzsment-szervezet hajtja végre. 

Hidrogénhajtás

A hidrogénhajtási rendszereknél a hidrogén és az oxigén reakciójának eredményeként elektromos energia és „melléktermékként” víz keletkezik. Ezeket a vonatokat úgy tudja szolgálatba állítani a DB, hogy ezáltal éghajlatsemlegessé váljon és alternatív hajtási rendszerekkel váltsa fel a dízelüzemű járműveket. Zöld elektromos áram felhasználásával állítják elő a környezetkímélő zöld hidrogént. A DB Energie felelős ennek a biztosításáért.

Mireo Plus H

A Siemens egy legkorszerűbb színvonalat képviselő hidrogénhajtási rendszerrel ellátott, kétkocsis ingázóvonat kifejlesztésén dolgozik az egy évig tartó próbaüzemeltetéshez. Ez egy üzemanyagcellát és egy lítiumion-akkumulátort tartalmaz. A Mireo Plus H típusjelű vonat ugyanakkora teljesítményű lesz, mint az elektromos, több egységből álló vonatok, hatótávolsága pedig 600 kilométer - az üzemelési körülményektől, például az évszaktól és a vasútvonaltól függően.

A háromkocsis változat hatótávolsága 1.000 kilométer lesz. A jármű meghatározó jellemzői a kis karbantartási és javítási költségeknek köszönhetően alacsony szintű élettartamköltségek, valamint a 160 kilométer/óra legnagyobb sebesség.

Töltőállomás

A hidrogént elektrolízissel állítják elő egy DB Energie mobil töltőállomáson a DB Regio tübingeni üzeménél. Az úgynevezett elektrolizáló berendezésben a vizet elektromos áram segítségével hidrogénre és oxigénre bontják. A kompresszorral összesűrített hidrogént egy mobil tárolóegységben tárolják.  A tankolási folyamat előtt a zöld üzemanyagot feldolgozzák és lehűtik a közeli tartányos pótkocsiban. A mobil szerkezet távolabbi tesztprojekteket is lehetővé tesz. A DB Energie fejleszti, teszteli és optimalizálja a szükséges hidrogéntöltő infrastruktúrát.

Gyors megtankolás

A vonatot egy újszerű eljárással tankolják meg hidrogénnel: most először ez csak 15 perc, vagyis nem tart tovább, mint egy dízelüzemű, több egységből álló szerelvény megtankolása. Ez fontos szempont tekintettel a regionális forgalomban közlekedő DB vonatok szoros menetrendjére. Ez azt jelenti, hogy a hidrogénhajtási technika versenyképes a mindennapos üzemeltetésben jelenleg is használt dízelhajtással szemben.

Szervizinfrastruktúra

A DB Regio felkészíti majd az ulmi műhelyét a hidrogénhajtású vonatok karbantartására. Így a DB Regio megfelelően továbbképzett és a Siemens Mobility által is támogatott személyzete ott végezheti majd a hidrogénvonat karbantartását.

Próbaüzemeltetés

A Tübingen, Horb és Pforzheim közötti próbaüzemeltetés 2024-ben kezdődik el, és egy évig tart majd. A vonat a tervek szerint körülbelül 120 ezer kilométert fut majd menetrend szerinti forgalomban. A vonal különösen megfelelő a menetrend időközei és a domborzat alapján. A Siemens Mireo Plus H típusa egy ezen a vonalon használt dízelüzemű motorkocsit helyettesít majd, körülbelül 330 tonna szén-dioxid kibocsátását megtakarítva.

www.siemens.hu    


* NEWS * ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Siemens


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7365
Ipari cégek2332
Ipari hírek7348
Business4654
Autó, jármű, közlekedés5731
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1107
Rába112
Scania445
Robot, automatika1072
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő230
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika890
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1394
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika308
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1384
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre