Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Continental PremiumContact 7 modellje nyerte az *Auto Club Europe* nyári gumiabroncs tesztjét

2024.04.23

Forrás: Influence Media, Continental Sajtóközlemény
• Az Auto Club Europe (ACE) a Continental nyári gumiabroncsát "erősen ajánlottnak" minősítette
• A PremiumContact 7 rendelkezik a tíz versenyző abroncs között a legrövidebb féktávolsággal száraz és vizes úton egyaránt


•  A nyertes 225/45 R 17 méretű gumiabroncs kompakt és középkategóriás autókra alkalmas 

Budapest, 2024. április 23. – Az Auto Club Europe (ACE) ma közzétette legújabb nyári gumiabroncstesztjét, melynek győztese a Continental PremiumContact 7 modellje lett. A szakértők az Osztrák Autó-, Motoros és Kerékpáros Szövetséggel (ARBÖ) és a német Műszaki Ellenőrzési Hivatallal (GTÜ) közösen tíz 225/45 R 17 méretű abroncsmodellt teszteltek egy Opel Astra Sportstoureren és egy Golf VII Varianton. A szerkesztőség szerint „osztályelsőként” a Continental autógumi rendelkezett a legrövidebb féktávval száraz és vizes utakon egyaránt, kezelhetőségét tekintve pedig „jó tapadást és igazán jó, kiegyensúlyozott kormányzási magatartást” mutatott.

A Continental PremiumContact 7 számos méretben kapható 16 és 21 coll átmérő között, 205 és 285 milliméter szélességben, 60 és 35 százalékos szövetbetéttel. Alkalmas elektromos autókhoz, hibridekhez, valamint belsőégésű motorral hajtott személygépkocsikhoz és terepjárókhoz is. Az oldalfalon speciális EV-kompatibilis logójelzéssel van ellátva.

A Continental AG-ról
A Continental úttörő technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy- és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental együttes forgalma 2023-ban elérte a 41,4 milliárd eurót, jelenleg a cégcsoport több mint 200.000 alkalmazottat foglalkoztat 56 országban.

A Gumiabroncs-divízió megoldásai biztonságosabbá, intelligensebbé és fenntarthatóbbá teszik a mobilitást. Prémium portfóliója személygépkocsi, teherautó, busz, kétkerekű és speciális abroncsokat, valamint intelligens megoldásokat és szolgáltatásokat kínál flották és gumiabroncs-kereskedők számára. A Continental több mint 150 éve nyújt csúcsteljesítményt a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártójaként. 2023-ban a Gumiabroncs-divízió 14 milliárd eurós forgalmat ért. A Continental gumiabroncs-részlege 56.000 embert foglalkoztat világszerte, valamint 20 gyártó és 16 fejlesztő telephellyel rendelkezik.

A Continental Magyarországon
A Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligencia fejlesztési központtal, egy alkalmazásfejlesztési központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs-kereskedelmi központtal van jelen Magyarországon. Hazánkban a vállalat mintegy 8.000 munkatársat foglalkoztat.

A Continental nagymértékben hozzájárul a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futóműkomponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer termékek, vezetéstámogató és automatizált járművezetéshez kapcsolódó technológiák fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével.

Magyarországon a Continental csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van, úgymint az autóipari szektor, a gumiabroncs-értékesítés, valamint az ipari megoldásokat szállító ContiTech. Hazai vállalataink tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Debrecenben, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.
 
www.continental.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Opel ; - Volkswagen ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Continental

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: