Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

2024.04.19

Forrás: BMW Sajtóközlemény
Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és


az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját.

A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április 25. és május 4. között nyitva tartó expón a MINI reflektorfénybe gurítja új modellcsaládja következő nemzedékét. Az „Új korszak, új autók” („New Era, New Cars”) mottó alatt megrendezendő autószalonon ráadásul a brit prémiummárka az első MINI Aceman világpremierjét is ünnepli. Független, tisztán elektromos járműkoncepciójával a MINI Aceman a MINI Cooper és a MINI Countryman közötti pozíciót foglalja el.

A kétféle teljesítményszinttel elérhető, tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az intelligens összkerékhajtással szerelt MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a MINI új termékportfóliója teljes palettáját bemutatja Kínában.

Pekingben 1990 óta rendezik meg a nemzetközi autókiállítást, minden második évben. Az expó több mint 200.000 négyzetméternyi területén hétszáznál is több kiállító mutatja be portfólióját az autóipar jelenlegi legnagyobb piacán.

MINI Cooper: maximális vezetési élmény minimális alapterületen

A tisztán elektromos meghajtással szerelt MINI Cooper kétféle teljesítményszinttel érhető el: Cooper E modellként és erősebb, nagyobb hatótávolsággal kecsegtető Cooper SE modellként. A MINI Cooper összetéveszthetetlen frontrészét a nyolcszögletű hűtőrács és a kör alakú első fényszórók párosa határozza meg. A modell – akárcsak a MINI új modellcsaládjának minden tagja – négyféle felszereltségi szinttel (Essential, Classic, Favoured és JCW Trim) rendelhető meg.

A 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon a MINI egy Favoured Trim felszereltségi szinttel felvértezett MINI Cooper E modellt mutat be, amelynek Sunny Side Yellow karosszériafényezése kiváltképp előtérbe helyezi a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív karosszériarészleteit. A Sunny Side Yellow karosszériafényezési árnyalattal fehér tető és külső visszapillantó-házak alkotnak kontrasztot. A MINI Cooper E modell (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 13,8 – 14,3 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km) már álló helyzetből rendelkezésre álló 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítménnyel gyorsítja fel a márka rajongóinak szívverését, miközben 40,7 kWh kapacitású nagyfeszültségű akkumulátora egy feltöltéssel akár 305 kilométer megtételét is lehetővé teszi (a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint). A modellhez elérhető legmagasabb, akár 75 kW töltési kapacitású DC gyorstöltéssel a MINI Cooper E energiatároló egységének töltöttségi szintje 28 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető.

Hálózatról tölthető gokartos vezethetőség megnövelt hatótávolsággal

A MINI Cooper SE modell (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 14,1 – 14,7 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km) azonnal rendelkezésre álló 160 kW / 218 lóerő maximális teljesítménye még vérpezsdítőbb vezetési élményt ígér. 54,2 kWh kapacitású nagyfeszültségű akkumulátora a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egy feltöltéssel akár 402 kilométer megtételét is lehetővé teszi.

A 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon reflektorfénybe gurított MINI Cooper SE modell British Racing Green karosszériafényezése a klasszikus Mini versenysikerei előtt tiszteleg. A Classic Trim felszereltségi szint műszerfalat és ajtókárpitokat borító, fekete/kék árnyalatú, kéttónusú textilfelületei látványos kontrasztot alkotnak a prémium minőségű Vescin üléshuzattal. A MINI Cooper utasterét a brit prémiumgyártó új, „Charismatic Simplicity” formanyelve mentén álmodták meg a készítők. A modell minimalista műszerfalát a kör alakú OLED kijelző, a jellegzetes kapcsolósor és az újratervezett kormánykerék fémjelzi.

A pekingi színpad reflektorfényei közé a MINI a John Cooper Works Trim felszereltségi csomaggal felvértezett MINI Cooper SE modellt is begurítja, amelynek vörösre fényezett kontrasztteteje látványosan harmonizál a karosszéria Legend Grey árnyalatával. A modell sportosságát a JCW Trim felszereltségi szint olyan egyedülálló stílusjegyei nyomatékosítják, mint az első és a hátsó lökhárító légterelői, a hűtőrács és a magasfényű fekete JCW embléma. A modell utasterében többszínű párnázással bélelt, fekete műbőrrel húzott MINI John Cooper Works sportülések kaptak helyet, amelyek piros cérnával tükrözik a műszerfal és az ajtókárpitok színvilágát.

MINI John Cooper Works Countryman ALL4: erőteljes sokoldalúság az épített utakon is túl

A 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon a MINI legnagyobb modellje is bemutatkozik. Alapfelszereltségként kínált ALL4 intelligens összkerékhajtásával és 221 kW / 300 lóerő maximális teljesítményével a MINI John Cooper Works Countryman ALL4 (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,8 – 8,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 177 – 187 gramm / km) 5,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

A MINI John Cooper Works modell hamisítatlan sportosságát a Midnight Black karosszériafényezéssel harmonizáló Chili Red árnyalat hangsúlyozza, amely a külső visszapillantó-házakon, a tetőn és a légbeömlők betétjein is visszaköszön. A sokoldalú modell utastere bőséges helyet kínál, a hátsó üléstámlák ledöntésével akár 1 450 literesre is bővíthető csomagtérben pedig még a legrobosztusabb tárgyak is könnyedén szállíthatók.

A MINI vezetési üzemmódok (MINI Experience Modes) kiváltképp intenzív vezetési élményt garantálnak. A kör alakú OLED kijelző hátoldalán elhelyezett MINI kivetítők a kiválasztott vezetési üzemmódhoz illő színsémákat és mintákat vetítik ki a műszerfalra, amellyel a hangulatvilágítás árnyalatai is harmonizálnak.

Legyen az akár a MINI Cooper, a MINI Aceman vagy a MINI Countryman, a MINI új modellcsaládja a brit prémiummárka legendás vezetési élményét hatékony hajtáslánc-technológiákkal és személyre szabható opciók végtelen tárházával váltja valóra.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB) 

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: