Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler AG sikeresen helyezett ki 850 millió euró értékű kötvényt

2024.03.22

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
A kibocsátás 850 millió euró összegű eurókötvényből áll, melyek évi 4,50 százalékot kamatoznak, futamidejük pedig 2030-ig tart.


A kötvények kihelyezése a Schaeffler AG jelenlegi adósság-kibocsátási (debt-issuance) programja keretében történt, és a Vitesco Technologies Group AG részvényeinek megvásárlásának refinanszírozására, valamint a Schaeffler AG finanszírozási struktúrájának további optimalizálására szolgál.

Claus Bauer, a Schaeffler AG Pénzügyekért és IT-ért felelős vezérigazgatója úgy fogalmazott: „A legutóbbi kötvénykibocsátással sikerült tovább optimalizálni a Schaeffler finanszírozási struktúráját. A Vitesco-részvények megvásárlásának finanszírozása ily módon hosszú távon megoldódott. Ezzel a tranzakció újabb mérföldköve teljesült sikeresen."

Az új kötvények a tervek szerint 2024. március 28-án kerülnek kiadásra. A kötvények jegyzése a luxemburgi értékpapír tőzsde szabályozott piacán történik. A kötvények kihelyezésében a BNP Paribas, a BofA Securities, a Citigroup és a Deutsche Bank pénzintézetek működtek közre aktív közös könyvvezetőként, mely pénzintézetek már az áthidaló finanszírozásra vonatkozó szindikálási folyamatot, valamint a Vitesco részvények nyilvános vételi ajánlat keretében történő megvásárlásának finanszírozására végrehajtott 2024. januári kötvénykibocsátást is segítették.

Sajtófotók: www.schaeffler.com/en/executive-board   

Jövőre vonatkozó kijelentések és előrejelzések
Jelen sajtóközleményben bizonyos kijelentések esetében jövőre vonatkozó kijelentésekről van szó. A jövőre vonatkozó kijelentések természetüknél fogva számos olyan kockázatot, bizonytalanságot és feltételezést tartalmaznak, amelyek azt eredményezhetik, hogy a tényleges eredmények vagy fejlemények a jövőre vonatkozó kijelentésekben megadott vagy azokban utalásként szereplő eredményektől vagy fejleményektől lényegesen eltérnek. Ezek a kockázatok, bizonytalanságok és feltételezések hátrányos hatással lehetnek az ebben a dokumentumban leírt tervek és fejlesztések eredményére és pénzügyi következményeire. Nem kötelességünk, hogy új információk, jövőbeni fejlemények alapján vagy egyéb okokból adódón nyilvános közlemény útján aktualizáljuk, vagy módosítsuk a jövőre vonatkozó kijelentéseket. Ezen sajtóközlemény címzettjeinek nem szabad aránytalan módon bízniuk a jövőre vonatkozó kijelentésekben, melyek kizárólag ezen sajtóközlemény napján érvényes állapotot tükrözik vissza. Ebben a sajtóközleményben ismertetett múltban előforduló trendekre vagy fejleményekre vonatkozó kijelentések nem tekinthetők olyan kijelentéseknek, miszerint ezek a trendek vagy fejlemények a jövőben is folytatódnak. Az előbbiekben feltüntetett figyelmeztetéseket a Schaeffler vagy annak nevében cselekvő személyek későbbi írásbeli, vagy szóbeli jövőre vonatkozó kijelentéseivel kapcsolatban figyelembe kell venni.

www.schaeffler.hu     


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: