Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler és a Vitesco megkötötték az egyesülési szerződést

2024.03.13

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• Az érintett Felügyelőbizottságok jóváhagyása után aláírásra került az egyesülési szerződés
• Megerősítésre került az egy Vitesco-részvényre jutó 11,4 Schaeffler-részvény cserearány


• Az egyesülés lezárása továbbra is 2024 negyedik negyedévében várható, az érintett társaságok éves közgyűlésének jóváhagyását követően Meetings 

A Schaeffler és a Vitesco a mai napon - Felügyelőbizottságaik jóváhagyásával - egyesülési megállapodást kötött, amely meghatározza a Vitesco Technologies Group AG ("Vitesco") és a Schaeffler AG ("Schaeffler") egyesülésének jogilag kötelező érvényű feltételeit. Az aláírt megállapodásban a korábban közzétett 5:57 arányú előzetes cserearányt kötelező érvényűnek erősítették meg. Ez azt jelenti, hogy a Vitesco részvényesei 11,4 Schaeffler-részvényt kapnak egy Vitesco-részvényért.

A cserearány megfelelőségét egy közös értékbecslő és a bíróság által kijelölt egyesülési könyvvizsgáló is jóváhagyta.

Az egyesülési megállapodás érvényességéhez szükség van még egyrészt a két vállalat éves közgyűlésének jóváhagyására, amelyre a tervek szerint 2024. április 24-én (Vitesco) és 2024. április 25-én (Schaeffler) kerül sor, másrészt ezt követően az illetékes cégnyilvántartásokba történő bejegyzésre. Az ügylet lezárása továbbra is 2024 negyedik negyedévében várható.

Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke elmondta: „Az egyesülési megállapodás aláírásával újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk a tranzakció lebonyolításában. Ezzel egyidejűleg jól haladnak a Vitesco Schaefflerbe történő integrációjának előkészületei. Bízunk abban, hogy a negyedik negyedévben a terveknek megfelelően lezárjuk az ügyletet, és sikeresen megvalósítjuk azt, hogy a Vitescoval közösen egy vezető Motion Technology Company-vá váljunk, melyből ügyfeleink, részvényeseink és munkavállalóink is profitálnak."

Az éves közgyűlések összehívásával kapcsolatban az egyesülési szerződés, a közös egyesülési jelentés, a közös szakértő értékbecslése, a bíróság által kijelölt egyesülési könyvvizsgáló könyvvizsgálói jelentése, valamint az egyéb, a törvény által előírt dokumentumok a Schaeffler és a Vitesco részvényesei rendelkezésére fognak állni.

A fent említett dokumentumok várhatóan 2024. március 14-től lesznek elérhetők a Schaeffler részvényesei számára a társaság honlapján, a rendes közgyűlésre szóló meghívóval együtt: 
https://www.schaeffler.com/en/investor-relations/general-meeting/   

www.schaeffler.hu     


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: