Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Scania felgyorsítja az önvezetés elterjedését a logisztikai csomópontok közötti áruszállításban

2024.03.26

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Scania pilot programot mutatott be az önvezető járművek kereskedelmi felhasználására vonatkozóan. Az együttműködés keretében a Plus-tól származó, piacvezető autonóm megoldásokat fogják felhasználni.


A Scania kiterjeszti stratégiai együttműködését az önvezető hub-to-hub (logisztikai csomópontok közötti áruszállítás) megoldások terén az Autonóm Kereskedelmi Pilot Program bejelentésével. A TRATON-csoport részeként a Scania részt vesz az USA-központú Plusszal kialakítandó új partneri kapcsolat kialakításában, amelynek célja, hogy integrálja saját 4-es szintű önvezetésre képes SuperDrive™, teljesen autonóm rendszercsomagját a Scania és a TRATON Csoport járműveibe.

A Scania Autonóm Kereskedelmi Pilot Program része annak a fokozott figyelemnek, amely a hub-to-hub technológia bemutatását célzó, ügyfélközpontú tesztelésre, valamint olyan skálázható működési koncepciók létrehozására irányul, amelyek valódi értéket teremtenek az ügyfelek mindennapi munkájában. 

A biztonságosabb, hatékonyabb és fentarthatóbb vezetésért

A Scania programjának elindítására azért került sor, mert az ügyfelek megbízható és kiszámítható partnereket keresnek az önvezető járművek fejlesztésében és leszállításában az ő saját üzemeltetési igényeik figyelembevételével. Ez az új megoldás illeszkedik az ügyfelek egyedi útvonalaihoz és szállítási profiljaihoz.

„Elkötelezettek vagyunk a teljesen integrált autonóm megoldások iránt. Ez olyan technológiát jelent, amelyet közvetlenül a gyárban szerelünk be és amihez támogatást is tudunk nyújtani. Fontos továbbá, hogy ügyfeleink a meglévő infrastruktúrájukban és működési folyamataikban gond nélkül használhassák” – jegyezte meg Peter Hafmar, a Scania Autonóm Megoldásokért Felelős Részlegének alelnöke.

A várakozások szerint a Scania autonóm hub-to-hub megoldásai segítenek majd növelni a vállalat ügyfeleinek működési hatékonyságát, emellett pedig csökkenthetik a szállítási kibocsátást és javíthatják a közúti biztonságot. Végül, de nem utolsósorban pedig hozzájárulhatnak a világszerte növekvő járművezető hiány kezeléséhez. 

Az autonóm program további bővítése

A mostani bejelentés a legújabb állomása a Scania önvezetéssel kapcsolatos utazásának. A vállalat, - amely már 2021 óta a svéd közutakon teszteli az autonóm áruszállításokat felvonultató megoldásait - azt tervezi, hogy az üzemeltetőkkel végzett kísérleti működést kiterjeszti más európai országokra is 2024-ben.

„Az önvezető hub-to-hub programunk bővítésével vezető pozíciót foglalunk el az autonóm megoldások biztosításában ügyfeleink számára" – tette hozzá Peter Hafmar.

A Plus 4-es szintű önvezető rendszerével felszerelt Scania teherautókat már tesztelik Európa közútjain, biztonsági vezetővel a fedélzetükön. A két vállalat kísérleti jelleggel, flottákban próbálja ki a kereskedelmi üzemeltetést, majd a tapasztalatok felhasználásával és beépítésével megkezdi a sorozatgyártást és a termék globális bevezetését.

„A Plus-t örömmel tölti el, hogy a Scania hosszú távú partnerévé választotta ki az autonóm-technológiák terén. A rendkívül moduláris és rugalmas autonóm vezetési szoftverünk globális bevezetésében szerzett tapasztalatainkat felhasználva segítünk felgyorsítani a nagy teljesítményű autonóm teherautók fejlesztését, amelyek biztonságosan és egyszerűen integrálhatók az ügyfelek működésébe, és kereskedelmi forgalomban is nagy mennyiségben alkalmazhatók" - mondta Shawn Kerrigan, a Plus vezérigazgató-helyettese és alapítója.

Peter Hafmar hozzátette: "Az autonóm közlekedést a biztonságos, hatékony és fenntartható szállítási megoldások kulcsfontosságú részének tekintünk, amely az egyes ügyfelek egyedi igényeihez igazítható és amelyet a TRATON Csoport és a Plus közötti partnerség tovább erősít."

Amennyiben szeretne többet megtudni a Scania kereskedelmi pilot programjáról, ajánljuk figyelmébe ezt a videót.
További információkat a Scania autonóm szállítási megoldásairól itt talál: 
https://www.scania.com/group/en/home/innovation/technology/autonomous-solutions.html   

A Plus-ról

A Plus az autonóm vezetés szoftvermegoldásainak globális szállítója, amely a sofőrrel működő új generációs biztonsági rendszerektől a nagymértékben automatizált PlusDriveⓇ és a sofőr nélküli SuperDriveTM rendszerekig terjed. A kaliforniai Szilícium-völgyben található székhellyel, az Egyesült Államokban, Európában és Ausztráliában működő Plus-t a Forbes Amerika egyik legjobb startup munkáltatójának, a Fast Company pedig a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választotta. A Plus Open Platform for Autonomy már ma is kereskedelmi forgalomban lévő járműveket hajt. Olyan partnerek, mint a Bosch, a dm-drogerie markt, a DSV, az IVECO, a Luminar, a Nikola és a Transurban dolgoznak együtt a Plusszal a következő generációs közlekedési megoldások felgyorsításán. 
További információért látogasson el a www.plus.ai weboldalra. 

A Scania a szállítási megoldások világszinten is vezető gyártója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel közösen haladunk a hosszú távon fenntartható szállítási rendszerek felé vezető átalakulás útján. 2021-ben 88.930 tehergépkocsit, 4.436 autóbuszt, valamint 11.786 ipari és vízi hajtásrendszert szállítottunk ki ügyfeleinknek. A nettó árbevétel meghaladta a 146 milliárd svéd koronát, aminek több mint 20 százaléka a szolgáltatásokhoz köthető. Az 1891-ben alapított Scania mára több mint 100 országban működik, és mintegy 54 ezer főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés főként Svédországban összpontosul, míg a gyártás Európában és Latin-Amerikában zajlik, regionális termékközpontokkal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON GROUP tagja. 
További információ: www.scania.com.   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: