Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler-csoport mindkét autóipari ágazatában meghosszabbításra került a vezérigazgatók szerződése

2024.02.23

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
A Schaeffler AG Felügyelőbizottsága úgy döntött, hogy Matthias Zink és Jens Schüler Igazgatótanácsi tagok szerződéseit 2025. január 1-jei hatállyal további öt évvel meghosszabbítja.


Matthias Zink (54) 2017. január 1-je óta tagja a Schaeffler AG Igazgatótanácsának és vezérigazgatója az Autóipari Technológiák üzletágnak. Jens Schülert (49) 2022. január 1-én nevezték ki a Schaeffler AG Igazgatótanácsa tagjának és azóta vezérigazgatóként ő felel a Schaeffler-csoport Autóipari Kereskedelem üzletágáért, mely 2024. március 1-ével átnevezésre kerül és a jövőben a Vehicle Lifetime Solutions nevet viseli.

Matthias Zink 1994-ben tesztmérnökként kezdte a szakmai pályafutását az LuK-csoportnál, melyet 2000-ben teljes egészében átvett a Schaeffler. Az ezt követő években különböző vezető funkciókat töltött be az Autóipari Technológiák üzletágban, többek között Kínában. Az okleveles mérnök a Karlsruhe-i Egyetemen folytatott gépészmérnöki tanulmányokat gépjárműtechnika szakirányon. 2024. január 1-től ő a CLEPA, az Európai Autóipari Beszállítók Szövetségének elnöke.

Jens Schüler a Schaeffler AG Igazgatótanácsában történő kinevezése előtt 2018 óta vezette az Autóipari Kereskedelem üzletágon belül az értékesítés és marketing területet. Előtte a Schaeffler Autóipari Kereskedelem üzletágában töltött be vezető funkciókat többek között az amerikai régióban. Jens Schüler 2003-ban a Mainz-i Egyetemen folytatott közgazdasági tanulmányai után jött a Schaefflerhez.

A Vitesco Technologies Group AG-nak a Schaeffler AG-ba történő beolvadása után, amely 2024. negyedik negyedévében várható, a Schaeffler-csoportnak négy fő üzletága lesz: E-mobility (vezérigazgató: Thomas Stierle), Powertrain & Chassis (vezérigazgató: Matthias Zink), Vehicle Lifetime Solutions (vezérigazgató: Jens Schüler), Bearings & Industrial Solutions (vezérigazgató: Sascha Zaps). A regionális struktúra továbbra is négy régióból fog állni.

„Matthias Zink és Jens Schüler szerződésének meghosszabbításával a Felügyelőbizottság a folyamatosság fontosságát kívánta jelezni az autóipar mostani intenzív technológiai átalakulásának időszakában” - mondta Georg F. W. Schaeffler, családi részvényes és a Schaeffler AG Felügyelőbizottságának elnöke. „Mindketten több évtizedes, részben nemzetközi vezető tapasztalatokkal rendelkeznek a Schaefflernél és saját üzleti területükön már bizonyították, hogy a jelenlegi transzformációt aktívan, valamennyi érintett előnyére tudják formálni. Ezek a tapasztalatok nagyon hasznosak lesznek számukra és a vállalat számára egyaránt a Vitesco Technologies céggel történő egyesülés után is. Mottónknak megfelelően: Stronger together.”

Jövőre vonatkozó kijelentések és előrejelzések
Jelen sajtóközleményben bizonyos kijelentések esetében jövőre vonatkozó kijelentésekről van szó. A jövőre vonatkozó kijelentések természetüknél fogva számos olyan kockázatot, bizonytalanságot és feltételezést tartalmaznak, amelyek azt eredményezhetik, hogy a tényleges eredmények vagy fejlemények a jövőre vonatkozó kijelentésekben megadott vagy azokban utalásként szereplő eredményektől vagy fejleményektől lényegesen eltérnek. Ezek a kockázatok, bizonytalanságok és feltételezések hátrányos hatással lehetnek az ebben a dokumentumban leírt tervek és fejlesztések eredményére és pénzügyi következményeire. Nem kötelességünk, hogy új információk, jövőbeni fejlemények alapján vagy egyéb okokból adódón nyilvános közlemény útján aktualizáljuk, vagy módosítsuk a jövőre vonatkozó kijelentéseket. Ezen sajtóközlemény címzettjeinek nem szabad aránytalan módon bízniuk a jövőre vonatkozó kijelentésekben, melyek kizárólag ezen sajtóközlemény napján érvényes állapotot tükrözik vissza. Ebben a sajtóközleményben ismertetett múltban előforduló trendekre vagy fejleményekre vonatkozó kijelentések nem tekinthetők olyan kijelentéseknek, miszerint ezek a trendek vagy fejlemények a jövőben is folytatódnak. Az előbbiekben feltüntetett figyelmeztetéseket a Schaeffler vagy annak nevében cselekvő személyek későbbi írásbeli, vagy szóbeli jövőre vonatkozó kijelentéseivel kapcsolatban figyelembe kell venni.

www.schaeffler.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: