Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Repülőtéri értesítő 2024. február 16.

2024.02.16

Forrás: Budapest Airport, Hírek
• Újra egymillió fő felett a januári utasforgalom
• Átadták a BUD Cargo City fejlesztésének újabb ütemét
• Januárban is nőtt a kezelt árumennyiség


• Autóbérlés a Green Motionnel a repülőtéren

Újra egymillió fő felett a januári utasforgalom

A járvány óta először ismét egymillió fölé ugrott az általában kevésbé forgalmas hónapnak számító január utasforgalma; 2024 első hónapjában 1.100.451 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez 16,5%-os emelkedés 2023 azonos időszakához képest, és egyúttal azt is jelenti, hogy a Budapest Airport forgalma az elmúlt 11 hónapban folyamatosan meghaladta az egymilliós küszöböt. A tavalyi utasforgalom 14,7 millió főben tetőzött, túlszárnyalva az előzetes várakozásokat és elérve a járvány előtti éves adat 91%-át. A vállalat várakozásai szerint az idei utasszám meghaladja a 2019-es szintet.

Átadták a BUD Cargo City fejlesztésének újabb ütemét

Tavaly augusztus óta dupla kapacitás áll rendelkezésre a BUD Cargo City forgalmi előterén, ahol egyszerre már négy F kategóriájú repülőgép kiszolgálása is megvalósulhat. Most újabb mérföldkőhöz érkezett a komplexum fejlesztése: februárban hivatalosan is átadták azt a 10.000 négyzetméternyi új raktárterületet, amely irodákkal és üzemi infrastruktúrával kiegészülve évi 300.000 tonnára növeli a légiáru kezelő komplexum kapacitását. Mindez 40%-os kapacitásnövekedést jelent, válaszul a cargo területén folyamatosan növekvő igényekre. 2040-re a repülőtér légiáru-központja várhatóan 40 milliárd forinttal járul majd hozzá az ország GDP-jéhez.

A BUD Cargo City folyamatos fejlesztése stratégiai befektetés a Budapest Airport számára. A jelenlegi bővítés nem csak tovább erősíti a BUD Cargo City régióbeli elosztóközpont szerepét, hanem a magyar légiáru-fuvarozási ágazat növekedéséhez is hozzájárul.

Januárban is nőtt a kezelt árumennyiség

Általános tendencia a logisztikai iparágban, hogy a karácsonyt megelőző kiemelt időszak után a kezelt árumennyiségben januárban csökkenés figyelhető meg. A budapesti repülőtéren azonban az évek óta jellemző trenddel szemben idén januárban közel azonos mennyiségű árut kezeltek, mint a csúcsidőszaknak számító decemberben; 2023-ban az év utolsó hónapját 18.670 tonna kezelt árumennyiséggel zárta a Budapest Airport, januárban pedig közel azonos mennyiségű, 18.070 tonna áru fordult meg a főváros légikikötőjében. Ez a kiugróan magas érték 38%-kal haladja meg a 2023 januárjában mért adatot, amely növekedés összhangban van a Budapest Airport fejlesztéseinek ütemével; a BUD Cargo City árukezelő kapacitása a tavalyi év azonos időszakához képest 40%-kal emelkedett. Az újabb kimagasló eredmény hátterében elsősorban a kínai forgalom bővülése és az e-kereskedelmi áruk volumenének növekedése áll.

A vállalat a kereslet növekedésével összhangban fejlesztette a légiáru-kezelő komplexum kapacitásait, amelynek köszönhetően a tavalyi évet a 200.000 tonnás álomhatár átlépésével zárta, idén pedig már 300.000 tonna áru kezelésére is képes lesz, München és Bécs riválisává téve ezzel a BUD Cargo City-t.

Autóbérlés a Green Motionnel a repülőtéren

Tovább bővült a budapesti repülőtéren elérhető autóbérlő szolgáltatások kínálata; a Green Motion február 1-jétől minden nap 8:00-tól 23:59-ig várja az ügyfeleket a 2. Terminál bejáratától alig 50 méterre található telephelyén. A Green Motion a környezetvédelmi technológia élvonalát képviselő, alacsony CO2-kibocsátású járműveket kínál, lehetőséget biztosítva az ügyfeleknek, hogy környezetbarátabb alternatívát válasszanak városlátogatásuk során. Flottájában hibrid, kisebb városi autók, SUV-ok, kisbuszok és prémium autók egyaránt megtalálhatóak.

Az új céggel együtt már 8 különböző autókölcsönző közül választhatnak az utasok a repülőtéren.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: