Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A magyar salakmotor-történet legnagyobb versenyének ad otthont nyáron Debrecen

2024.02.08

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
Itt rendezik az Európa-bajnoki döntő nyitófordulóját júniusban. Emellett lesznek kvalifikációs tornák és a hagyományos Debrecen Nagydíjat is megtartják.


Szeptemberben bőgtek fel a motorok legutóbb a Perényi Pál Stadionban. Tavaly átlagosan háromezren látogattak ki a Speedwolf versenyeire.

Az idei szezonkezdet még hónapokra van, a versenynaptár viszont már összeállt: hat különböző megmérettetés helyszíne lesz Debrecen. Az egyik ráadásul történelmi jelentőségű, hiszen itt rendezik az egyéni Európa-bajnoki döntő nyitófordulóját.

- Salakmotorozás tekintetében Magyarországon még ilyen rangos versenyt nem rendeztek. Voltak kontinentális döntők, amik a szakmai csúcsai voltak a történelemnek, viszont Európa-bajnoki döntő-sorozat részesei soha nem lehettünk – mutatott rá Baráth Norbert, a SpeedWolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A sportágat a Speedwolf megalakulásától támogató Schaeffler Debrecen dolgozói rendszeres résztvevői a futamoknak. A vállalat a szervezőkkel közösen jelenleg egy szektor kialakítását tervezi a szakképzési centrum diákjai számára.

- Szeretnénk, ha minél több fiatal ismerkedne meg ezzel a sporttal. Szerintem ez egy jó kezdeményezés, hogy segítsük, hogy a DSZC-s tanulók ki tudjanak jönni erre a versenyre. A saját dolgozóink pedig már most is érdeklődtek, hogy mikor és hogyan lehet kijönni. Nagyon népszerű – mondta Szabó Péter, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője.

Az Eb-döntő a várakozások szerint tovább növelheti a sportág iránti érdeklődést.

A legutóbbi Debrecen Nagydíjon ötezren ültek a lelátón. A helyszíni közönségszámot tekintve a város által is támogatott salakmotor a második legnézettebb sportág helyi szinten – erről beszélt Barcsa Lajos.

- Tavaly 11 millió forint támogatást nyújtott önkormányzatunk a salakmotorsport, a SpeedWolf mint főszervező számára. Az idei évben még a költségvetési tárgyalások folyamatban vannak, de azt gondolom, hogy hasonló volumenre mindenféleképpen számítani lehet – közölte az alpolgármester.

A szezon május elsején kezdődik egy Európa-bajnoki kvalifikációs versennyel, de tervek szerint a tavasz folyamán a dán válogatott és lengyel klubok is edzőtáboroznak majd Debrecenben.

www.schaeffler.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: