Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB Kft. munkatársai körében népszerűsíti a Veganuár kihívást

2024.01.30

Forrás: ABB, Hírek
2024. januárjában az ABB budapesti irodája egy vállalati fenntarthatósági programot szervezett, melynek célja, hogy munkatársai megtapasztalják a növényi alapú táplálkozás pozitív hatásait fenntarthatóság, állatvédelem és egészség szempontjából.


A fenntarthatóság kiemelten fontos az ABB számára, ami nem csak a cég működésében és a termékeinél jellemző, de a munkatársak mindennapi életében is. Ezért döntött úgy a cég budapesti irodája, hogy munkatársai körében idén először népszerűsíti a Veganuár kihívást. A Veganuár fő célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a környezetvédelem, az állatjólét és az egészség fontosságára, valamint ösztönözze az embereket arra, hogy egy hónapig kipróbálják a vegán életmódot. Az ABB Kft. vezetősége úgy határozott, hogy a kis lépéseket is támogatja. Természetesen örülnek, ha valaki egyik napról a másikra vegán lesz, ugyanakkor hisznek abban, hogy mindennapi szinten, a növényi alapú ételek gyakoribb választásával vagy akár vegetáriánus étrenddel is jelentős változások érhetők el közösen.

A program keretében januárra több szakembert is meghívtak, hogy a vegán életmódról és táplálkozásról tartsanak előadást, többek között Vida Rault, a magyar Veganuárt szervező Empátia Sztori nonprofit szervezet vezetőjét, Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus - belgyógyász szakorvost, valamint Nyitray Dánielt a ProVeg International képviseletében. Az előadók sok hasznos tippet adtak milyen ételeket válasszanak, hol vásároljanak, mit főzzenek, és hogyan kezeljék a nehéz helyzeteket. A munkatársak minden héten belső hírlevelet kaptak a témában, valamint egy intranet oldal is létrehoztak számukra a programmal kapcsolatban, ami a Veganuár után is elérhető marad. Január folyamán a Balance Hall irodaházban üzemelő étterem az ABB Kft.-vel együttműködve minden nap extra vegán és vegetáriánus fogásokat is ajánlott, hogy betekintést adjon a húsmentes ételek sokszínűségébe. 

Sebestyén István, a cég Country Holding Officere 2014-ben tért át vegán majd később peszketáriánus étrendre. „Saját tapasztalatom is igazolja, hogy a vegán étrend egyben életmódváltás is, amely számos kihívást és előnyt tartogat. A vegán étrend hatással van egyszerre a testünkre, a közérzetünkre, a teljesítményünkre és a tudatosságunkra. Megtapasztalhatjuk, hogy javítja az emésztésünket, a bőrünket, az energiaszintünket, az alvásminőségünket, a testsúlyunkat és az egészségünket is. Vegán életmóddal egyúttal hozzájárulhatunk a globális felmelegedés, a víz- és földhasználat, a szennyezés, az erdőirtás csökkentéséhez, és az állatok szenvedésének mérsékléséhez” – osztotta meg tapasztalatait az ügyvezető. „Ezzel a programmal hazai vállalati közösségünket inspiráljuk, hogy személy szerint is járuljanak hozzá a természeti erőforrások hosszú távú megőrzéséhez.” – tette hozzá.

Kalapáti Dóra, az ABB kommunikációs vezetője 95%-ban vegán, 5%-ban vegetáriánus étrendet követ. Az étrendváltásában az állatok szeretete és az etikai megfontolások játszottak kulcsszerepet. Mivel a családja is nyitott és támogató volt, könnyebben megtalálta a helyét a húsmentes étkezés világában. „Büszke vagyok arra, hogy az ABB-nél dolgozom, egy olyan cégnél, ahol ennyire kézzelfogható a fenntarthatóságra való törekvés. A húsmentes életmód felé a három leggyakoribb indíttatás - etikai, egészségügyi és fenntarthatósági - egymást erősíti: aki a saját egészsége érdekében mérsékli a húsfogyasztást, ezzel tesz a fenntarthatóságért és az állatok védelméért is.” - mondta el a kommunikációs vezető.

A cég a Veganuár hónapot egy közös vegán brunchal zárta, amelyen növényi alapú menüvel várták a munkatársakat és többen is beszámoltak a pozitív személyes tapasztalataikról.

„A Veganuár programot nagyon motiválónak találtam annak ellenére, hogy húst is fogyasztok. Inspirált, hogy változtassak az életmódomon és többet tegyek az egészségemért. Ennek jegyében több mindent is kipróbálok, például hétfőnként léböjtöt tartok, tejtermékek helyett jó minőségű növényi alapú kiváltó termékeket kezdtem el használni, kevesebb húst fogyasztok, és törekszem arra, hogy naponta ugyanazokban az időpontokban étkezzem. Az eredmény már látható, az egészségesebb étrend mellett a súlyomat is sikerül jobban kontrollálni, abszolút sikerélményként élem meg az életmódváltást.” mondta el Tuskán Auguszta, IM&S Procurement & Logistics Business Partner.

Máté Judit és Szirmay Krisztina a HURDC Planning and Fulfillment Teamből mindketten családjukban meglévő ételérzékenység miatt érdeklődtek a Veganuár programjai iránt, és az elhangzott előadásoknak köszönhetően nagyon sok alternatív megoldással találkoztak. Mind a ketten csökkentették a húsfogyasztásukat húsmentes napok beiktatásával és vegán menüsor rendelésével. Tapasztalatuk szerint meglepő volt, hogy a hús helyettesítése mennyire könnyű volt és nem járt lemondással.

Az ABB technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, termékeivel és megoldásaival elősegíti egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 140 éve jól ismert ABB közel 105.000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett. 
www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: abb_magyarorszag  
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag  

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: