Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Negyedszer emel bért 24 hónap alatt az ALDI, a boltvezetők akár 1,4 millió forintot is kereshetnek

2024.01.02

Forrás: Aldi Sajtóközlemény
Biatorbágy, 2024.01.02. – Az ALDI ismét emeli a béreket valamennyi munkakörben. 2024. január 1-jétől az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. munkatársai az értékesítés és a logisztika területén, valamint az irodai munkakörökben is egységesen 12%-os béremelésben részesülnek.


Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó ALDI International IT Services Kft.  bérei a legtöbb pozícióban szintén 12%-kal nőnek. Ezzel a vállalat eddigi törekvéseivel összhangban igyekszik megőrizni vagy növelni bérei reálértékét, hiszen 24 hónap alatt ez már a negyedik béremelés, amelyek összértéke legalább 38%, egyes pozíciókban pedig ennél is magasabb. 

Az ALDI Magyarország vásárlói elégedettségét az alacsony árak és a hatékony munkafolyamatok mellett a minőségi kiszolgálás iránt elkötelezett, motivált munkatársak segítségével éri el. A vállalat dolgozói színvonalas munkakörülmények között, számos kiegészítő juttatás mellett végezhetik munkájukat, az ALDI pedig a gazdasági folyamatoktól függetlenül arra törekszik, hogy megőrizze vagy növelje bérei reálértékét.

A vállalat ennek érdekében 2024. január 1-jétől újabb béremelést hajt végre, amely a vállalatcsoport mintegy 6.000 munkavállalójára országosan, egységesen szinte minden pozícióra érvényes. A béremelés mértéke 12% lesz. Az ALDI-nak 24 hónap alatt ez már a negyedik béremelése, amelyek együtt legalább 38%-ot, egyes pozíciókban pedig ennél is magasabb értéket érnek el.

A béremelés után az újonnan belépő áruházi fizikai dolgozók kezdő bére 8 órás munkaviszony mellett 2024. január 1-jétől havi bruttó 482.400 forintra emelkedik, míg az ALDI-nál eltöltött legalább 12 hónapos munkaviszony után már bruttó 500.900 forint. Ebben a pozícióban bruttó 668.400 forint az elérhető legmagasabb bér.

A biatorbágyi központi raktár logisztika területén dolgozó fizikai munkavállalók bére bruttó 534.300 forintnál kezdődik, és a számukra elérhető legmagasabb juttatás bruttó 643.600 forint.

Januártól a boltvezetők bére az ALDI-nál eltöltött szolgálati idő függvényében bruttó 906.500 és 1.399.800 forint között lesz.

A béremelés az ALDI International IT Services Kft. valamennyi munkatársára is vonatkozik, így a budapesti, a pécsi és a debreceni szolgáltatóközpontokban a legtöbb pozícióban átlagosan 12%-os béremelésben részesülnek a dolgozók. Az intézkedés következtében már a belépő szintű pozíciókban is mintegy bruttó 600 000 forintos bérre számíthatnak az újonnan csatlakozó kollégák.

Az ALDI-nál a dolgozók számára mind a béremelés, mind a magasabb bérkategóriába sorolás automatikus. Valamennyi dolgozó esetében a vállalatnál eltöltött szolgálati idő határozza meg, hogy melyik bérsávba kerül, a béremelés pedig egyéni bértárgyalás nélkül jár. A munkatársak lojalitását jól jellemzi, hogy 30%-uk immár több mint 5 éve az ALDI munkavállalója.

A cég kiemelt hangsúlyt fektet munkavállalói egészségének megőrzésére: az ALDI a versenyképes bérek mellett minden alkalmazott számára ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat kínál, továbbá naponta friss zöldséget és gyümölcsöt biztosít a dolgozóknak.

„Az ALDI továbbra is kiemelt értéknek tartja munkavállalóit. Válságálló munkahelyeket, kiváló munkakörülményeket és automatikus béremelést biztosítunk minden dolgozónk számára. A mostani 12%-os béremelés lényegesen magasabb, mint a jövőre vonatkozó inflációs prognózisok. A 24 hónap alatt négy alkalommal, együttesen legalább 38%-kal megemelt béreink is infláció felett növekedtek, így biztosítjuk kollégáink számára a reálbér szinten tartását, illetve növelését” – mondta el Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. 

Az ALDI-ról
Az ALDI a diszkontfilozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első üzletét Magyarországon, jelenleg 172 áruházzal áll a vásárlók rendelkezésére. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkontbenzinkutakkal várja a vásárlókat. Az ALDI mind biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig saját tulajdonú boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja. A vállalat frisshús-kínálatának fejlesztéséért „Az Év Friss Húsáru Kereskedője 2023”, az általa létrehozott munkahelyekért és jóléti intézkedéseiért „Az Év Munkáltatója az FMCG Kiskereskedelemben 2023” díjat, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet elnyert nagyszámú termékéért „Az Év Boltja 2023 NÉBIH KMÉ különdíjat” díjat kapta meg. Az ALDI Magyarország negyedik alkalommal érdemelte ki a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Megbízható Munkaadó” díját. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.    

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le:
https://www.aldi.hu/hu/az-aldirol/sajtoszoba/fotogaleria.html   

www.aldi.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Agrár ; Élelmiszer ; - Aldi ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: