Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Gábor Dénes-díjjal ismerték el a magyarországi Bosch csoport vezetőjét

2023.12.15

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
• Dr. Szászi István a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerésében, Gábor Dénes-díjban részesült


• A Bosch hosszú távú stratégiájának fontos része a felsőoktatás és az ipari kutatás-fejlesztés kapcsolatának erősítése egy egyedülálló innovációs ökoszisztéma kiépítésével
• Dr. Szászi István vezetésével és aktív szerepvállalásával a hazai Bosch csoport az elmúlt években országosan több egyetemmel is szoros, hosszú távú szakmai partnerséget alakított ki, melynek eredményeként az akadémiai szektor még aktívabban vehet részt a jövő technológiájának formálásában 

Budapest – Gábor Dénes-díjat vehetett át ma a Parlamentben Dr. Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban. A díjat ünnepélyes keretek között, idén 35. alkalommal adták át a technológiai innováció, műszaki és mérnöki kutatómunka terén mutatott kiemelkedő teljesítmények elismeréseként. A NOVOFER Alapítvány 1989-ben létrehozott Gábor Dénes-díja a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

„Az innováció a fejlődés motorja, ami csapatmunka nélkül elképzelhetetlen. Ez a megtisztelő díj annak a több ezer kiváló kollégámnak is elismerést jelent, akikkel a Boschnál évtizedek óta az innováció eszközével egy fenntarthatóbb, hatékonyabb és biztonságosabb világért dolgozunk közösen. Fontos célunk, hogy elősegítsük, támogassuk az akadémiai világ és az ipari szereplők közötti együttműködést is, erősítve ezzel Magyarország innovatív erejét. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a munkámat Gábor Dénes-díjjal ismerik el. Inspirációt ad és egyúttal abban is megerősít, hogy a kollégákkal jó úton járunk.” – mondta el Dr. Szászi István.

A magyarországi Bosch csoportnál több mint 3.500 szakember dolgozik a jövőt meghatározó technológiák és innovációk fejlesztésén. A Bosch hosszú távú stratégiájának fontos része a felsőoktatás és az ipari kutatás-fejlesztés kapcsolatának erősítése egy egyedülálló innovációs ökoszisztéma kiépítésével. A vállalat Szászi István vezetésével és aktív szerepvállalásával évek óta komoly szerepet vállal a felsőoktatási intézményekkel való együttműködésekben, a magas színvonalú hazai mérnökképzés támogatásában, és kiemelt partnerként tekint a hazai egyetemekre.

Innovációra hangolt életút
Dr. Szászi István Mátészalkán született, tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte. 1997-ben járműmérnöki diplomát, majd 2004-ben PhD fokozatot, ezt követően pedig 2005-ben MBA diplomát szerzett. Karrierjét a tudományos világban kezdte: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elvégzése után az egyetem doktorandusza, tanársegéde, majd adjunktusa volt. Közel 20 éve dolgozik a Bosch csoportnál: projektmérnökből lett a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője, majd 2021-től a magyarországi és Adria régióbeli Bosch csoport elsőszámú vezetője.

Dr. Szászi István több mint 23 000 Bosch munkavállalóért felel a régióban, köztük többezer fejlesztőmérnök munkáját irányítja Magyarországon, Romániában és Bulgáriában. Számos vezetőknek szóló mentorprogramban vállal szerepet, emellett a Magyar Mérnökakadémia tagja, a BME címzetes egyetemi docense, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumának, valamint a Joint Venture Szövetség (JVSZ) elnökségi tagja. 2023-tól részt vesz a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány kuratóriumának munkájában. 2022-ben az innovációért, az elektromobilitás fejlesztéséért végzett kimagasló munkáját a Menedzserszövetség és a Volkswagen közös Kék Innovációs Különdíjával ismerték el.

Címkék: Bosch, Bosch csoport, innováció, Gábor Dénes-díj, díj, Dr. Szászi István

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2022-es pénzügyi évben 2.255 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 314 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 18.300 munkatársat foglalkoztat (2022. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 421.000 munkatársat foglalkoztat (2022. december 31-én) és 2022-ben 88,2 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 470 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 136 telephelyen mintegy 85.500 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 44.000 szoftvermérnököt.

További információért látogasson el honlapunkra:
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; - BME ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: