Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Markerek nélküli lézerszkennert mutatott be a SHINING 3D

2023.11.20

Forrás: Freedee Printing Solutions, Közlemény
HÁROM KAMERA, 98 LÉZERVONAL, ULTRAGYORS SZKENNELÉSI SEBESSÉG
A SHINING 3D, a 3D szkennelési technológiák egyik vezető innovátora novemberben bemutatta a FreeScan Trio-t, a metrológiai 3D szkennerek csúcskategóriájának legújabb tagját.


A FreeScan Trio a világ első olyan lézerszkennere, amely referenciapontok felragasztása nélkül is képes a gyors és pontos digitalizálásra.

A FreeScan Combo hibrid 3D szkenner 2023 év eleji sikeres debütálása, valamint a nemrégiben megszerzett ISO:17025 akkreditáció után a SHINING 3D a FreeScan Trio-val újabb mércét állít fel a metrológiai 3D szkennelés területén. Az új szkennert a Formnexten, a világ egyik legjelentősebb 3D technológiákkal foglalkozó kiállításán (https://www.freedee.hu/termekbemutatok-es-trendek-a-formnext-kiallitasrol/) mutatták be először.

Gyors, referenciapontok nélküli digitalizálás 98 lézervonallal 

A most bemutatott FreeScan Trio kézi 3D szkenner (https://www.freedee.hu/3d-szkennerek/shining-3d/metrologia/freescan-trio/) forradalmi újításnak számít. Nemcsak, hogy 3 db egyenként 5 MP-s kamerával képes két százados pontossággal digitalizálni, de a 98 lézervonalnak köszönhetően ez a világ első és eddig egyetlen lézerszkennere, amely képes rámatricázott referenciapontok nélkül, csupán a geometriát követve gyors és pontos szkennelésre. Ezzel a lézerszkennelés leglassabb részét, a referenciapontok ráragasztását és eltávolítását iktatja ki. 

Maga az adatrögzítés is nagyon gyors vele, másodpercenként több, mint 3 millió pontot képes rögzíteni. A nagy, 650 x 580 mm-es látómező szintén segít a minél több adat minél tempósabb felvételében. A FreeScan Trio újításai együttesen töredékére csökkentik egy átlagos mérési-ellenőrzési folyamat ciklusidejét. 

Négy üzemmód plusz integrált fotogrammetria 

A 98 lézervonalas, gyors 3D szkennelés mellett a FreeScan Trio még három üzemmódot kínál: egyvonalas, 7 párhuzamos vonalas és 26 keresztezett vonalas módot. Ezek a módok számos különféle projektet képesek megoldani iparágak széles körében és olyan sokoldalúsággal ruházzák fel, amely ma már minden SHINING 3D szkennerben (https://www.freedee.hu/3d-szkennerek/shining-3d/) megszokott. 

Végül, de nem utolsósorban a FreeScan Trio integrált fotogrammetriai móddal is fel van szerelve, amely a SHINING 3D praktikus, mágneses mértékrúdjaival működik. Ez az üzemmód 0,02 mm +- 0,015 mm/m-re szűkíti a térfogati pontosságot. Tehát akár nagyméretű összeállításokkal dolgozik, akár kisebb, bonyolult alkatrészeket vizsgál, a FreeScan Trio lézerszkenner hatékony szövetséges lehet minden mérnök és tervező számára. 

www.freedee.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből: