Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Több mint 18 millió forint adományt adott át a Budapest Airport a Runway Run bevételeiből

2023.10.12

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Szeptemberben rendezték meg a Budapest Airport éves jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt. Az immár 11. alkalommal létrejött sportesemény töretlen népszerűségét mutatja, hogy a nevezési díjakból és a verseny hivatalos pólóinak árából befolyt összeg meghaladja a 18 millió forintot,


amelyet a vállalat egyenlően osztott el a beteg gyerekek gyógyulását segítő Ments Életet Alapítvány és a sérült sportolókat támogató SUHANJ! Alapítvány között.

1.060 sportoló látogatott el a tizenegyedik repülőtéri futóversenyre, a Runway Runra, amelyen a versenyzők a repülőtér lezárt I. futópályáján állhattak rajthoz és – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel - a naplemente fényeiben futhatták le a kitűzött távot. Az érdeklődőknek lehetőségük volt a rajtcsomagban kapott futófelső mellett az elmúlt évek hivatalos pólóit is megvásárolni, így a nevezési díjon felül is támogathatták a kiválasztott alapítványokat. Ezekből az összegekből gyűlt össze az az összesen ) 14.842.926 Ft és 9260 euró, amelyből a Budapest Airport a Ments Életet Alapítvány és a SUHANJ! Alapítvány számára egyenként 7.421.463 Forintot és 4.630 eurót, összesen tehát több mint 18 millió forintot adott át. Ezzel a jótékonysági futóversenyből összegyűlt adományok összege 11 év alatt átlépte a 100 millió forintot.

A Ments Életet Alapítvány a súlyos, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek álmait váltja valóra, ezzel is támogatva gyógyulásukat. A Runway Run bevételeit az alapítvány elsősorban három fő programja finanszírozására fordítja: az Álomiskola a kezelések után a mindennapi életbe visszatérő gyermekek integrációját támogatja iskolai, edukációs programokon keresztül, az Álomkommandó a súlyos betegségből gyógyuló gyermekek családjainak nyújt segítséget, míg az Álomvarázslók csapata életet veszélyeztető betegséggel élő gyerekek titkos vágyait, álmait valósítja meg.

A SUHANJ! Alapítvány - amely kilenc éve tartozik a Budapest Airport által támogatott szervezetek körébe - az adományt egyebek mellett a sérült emberek sportolását támogató eszközökre – kézi hajtású biciklikre, futókocsikra – és az általuk üzemeltetett, a fogyatékkal élő és ép sportolók számára fenntartott integrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja.

„Mint minden nagyvállalat, a Budapest Airport is felelősséggel tartozik a társadalmilag fontos ügyekért. A hazai gazdaság meghatározó szereplőiként fontosnak tartjuk, hogy támogassunk olyan kezdeményezéseket, szervezeteket, amelyek a valamilyen szempontból hátrányt szenvedő embertársainkon segítenek” – mondta Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese. Kiemelte: - „A Runway Run amellett, hogy a közös futás örömét teremti meg a repülőtéri futópályán, egy jótékonysági esemény is egyben, hiszen minden rajthoz álló futó közös cél érdekében teljesíti a távot. Büszke vagyok a repülőtéri közösségre, amiért már tizenegyedik éve bizonyította az összefogásban rejlő erőt.”

A Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág képviselői számára megrendezett, a repülőtéri közösség összefogását jelképező sportesemény, amelynek a SUHANJ! Alapítvány sportolói is rendszeres résztevői, idén először pedig a Ments Életet Alapítvány képviselői is csatlakoztak a versenyzőkhöz. Emellett közösségi média felhívás útján bárki kaphatott lehetőséget a rendezvényre történő nevezésre. A Budapest Airport ezúton szeretne köszönetet mondani a közel 150 civil indulónak azért, hogy a nevezési díjakkal támogatta a választott alapítványok munkáját.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: