Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Íme a vadonatúj Ford Tourneo Custom: kilenc üléssel konfigurálható utastér, prémium technológia, magasabb szintű kényelem

2023.10.10

Forrás: Ford Sajtóközlemény
• A Ford Pro vadonatúj, akár kilenc üléssel is felszerelhető Tourneo Custom modellje a sokoldalúság, a luxus és a dizájn új szintjét kínálja


• Nagyobb teljesítményű, kifinomultabb és tágasabb, teljesen új tervezésű jármű személyes használatra vagy céges vásárlók számára
• Az új hajtásláncok kínálatában megtalálható a plug-in hibrid (PHEV) technológia, az intelligens összkerékhajtás, valamint egy kifinomult és hatékony nyolcfokozatú automata sebességváltó is
• Gazdag felszereltség: síneken mozgó, könnyen állítható hátsó ülések, motoros mozgatású oldalajtók, billenthető kormánykerék és B&O audiorendszer
• A vadonatúj Tourneo Custom mostantól konfigurálható és megrendelhető; hamarosan a tisztán elektromos hajtású E-Tourneo Custom modellre is leadhatók majd a rendelések, és az első járműveket 2024-ben kapják meg a vásárlók

2023. október 9. – A vadonatúj Tourneo Custom magasra teszi a lécet vetélytársai számára, hiszen maximális sokoldalúságra és kényelemre tervezett új padlólemezéhez kimagasló hatékonyságú, kifinomultan működő hajtásláncok tartoznak – köztük egy új plug-in hibrid (PHEV) technológia is –, és az autó összkerékhajtással is megrendelhető.

A magán- és céges használatra egyaránt kiválóan alkalmas Tourneo Custom tágas utasterében, akár kilencen is utazhatnak. Az új modell kifejezetten prémium felszereltséggel érkezik; jó példa erre a hihetetlenül rugalmasan állítható, síneken tologatható két hátsó üléssor, a motoros mozgatású oldalajtók, a B&O audiorendszer, a panoráma napfénytető és az innovatív, billenthető kormánykerék, ami asztalként vagy munkafelületként is használható.

A komfortérzetet tovább javítja az új generációs járműtervezési módszereknek köszönhető, kimagasló kifinomultság és járműdinamika. A rugózási kényelmet és a menetstabilitást új szintre emeli a független hátsó felfüggesztéssel kialakított, optimalizált futómű, a relaxált vezetési élményről pedig egy zökkenőmentesen kapcsoló, nyolcfokozatú automata sebességváltó gondoskodik.

“Mindegy, hogy egy aktív családot kell elvinnie a hétvégi kirándulásra, vagy cégvezetőket kell stílusosan és kényelmesen elfuvaroznia a reptérre, a Tourneo Custom fejlett konnektivitása, izgalmas dizájnja és új luxus-felszereltsége minden feladathoz tökéletes választás,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro Európa vezérigazgatója.

Az eddigi legátfogóbb Tourneo Custom-kínálatban megtalálható, a legújabb generációs Ford EcoBlue dízelmotor 136, 150 és 170 lóerős változata*1, a vadonatúj PHEV technológia*2, illetve az E-Tourneo Custom*3 is, amelynek elektromos hajtáslánca egy 64 kWh valós teljesítményű akkumulátor-csomagból és egy 160 kW-os elektromotorból áll; ez a modellváltozat 325 kilométeres hatótávolságot biztosít. A dízelmotoros változatok gyártása már megkezdődött, és a Tourneo Custom PHEV is megrendelhető 2024. tavaszi átadással, míg az elektromos hajtású E‑Tourneo Custom változatok kiszállítása várhatóan 2024. nyarán kezdődik.

Az új generációs Tourneo Custom modelleket a vállalat összehangolta a Ford Pro digitális szoftver- és szolgáltatási platformjával, ami olyan Ford Pro Software*4 flottakezelési megoldásokat kínál, mint a FordPass alkalmazás*5 és a hálózatba kapcsolt, rendelkezési időt optimalizáló FORDLiive rendszer.

Tágasnak és komfortosnak tervezték – rugalmas ülésrendszerrel és luxus kiegészítőkkel

A vadonatúj Tourneo Customot úgy alakították ki tervezői, hogy sokkal kényelmesebbé váljon. A stílusos, új utastér gondos munkával, kiváló minőségű anyagokból készül, és a gazdagon felszerelt kabin prémium kiegészítőket kínál.

Az optimalizált padlólemez bőséges utasteret biztosít, függetlenül attól, hogy milyen hajtásláncot választ a vásárló. A normál és nyújtott tengelytávolságú modellekhez egyaránt rendelhető három üléssor kilenc férőhellyel, így az autó a használati érték egészen új szintjét nyújtja.

Az utastér kialakításának alapja, hogy a második és a harmadik üléssort egy új sínrendszerre szerelték; ez a megoldás maximális rugalmasságot biztosít, így az utasok és csomagjaik mindig kényelmesen elférnek. A kabin hátsó részének padlójába süllyesztett síneken az ülések könnyen mozgathatók előre-hátra, sőt ha kell, ki is emelhetők az autóból. A második sor három ülése egyenként mozgatható, a harmadik sorban pedig egy egyharmad/kétharmad arányban osztva dönthető üléspad található.

Az új ülések könnyebbek a most kifutó modellben használtaknál, és a második sor mindegyik ülése beépített biztonsági övet kapott, így az utastér gyorsabban és könnyebben átvariálható – még akár a kategóriában egyedülálló hatüléses konferencia-kialakításra is. A második sor összes ülésében megtalálhatók az ISOFIX rögzítési pontok, ahogy a harmadik sor két szélső ülésében is.

A luxusszínvonalú belső térben új megoldások szolgálják, hogy a vásárlók saját igényeikhez formálják járművüket, még kényelmesebbé varázsolva ezzel az utazást; ilyen például a nagyméretű üveg panorámatető, ami növeli a térérzetet és fénnyel tölti meg az utaskabint, vagy az infrás érzékelőrendszer, ami erős napsütésben automatikusan átállítja a klímát. A motoros mozgatású oldalsó tolóajtók kézhasználat nélkül, az első kerék felé irányuló láblendítéssel is nyithatók, ha a vezető például nehéz tárgyat készül beemelni az autóba.

A maximális utazási komfort érdekében a mérnökök olyan csúcskategóriás technológiákat építettek be a Tourneo Custom kabinjába, mint a:

• Háromzónás, elektronikus vezérlésű klímaberendezés
• 14 hangszórós B&O hangrendszer, hátul elhelyezett mélynyomóval*6
• Kifinomult utastéri világítás
• Vezeték nélküli töltőtálca*7 a mobil készülékekhez
• Ülésfűtés a második sor szélső ülésein.
• Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika
• Tolatási Fékasszisztens
• 360 fokos kamerarendszer, amely átfogó képet ad az autó környezetéről, megkönnyítve a manőverezést a zsúfolt városi környezetben

A Tourneo Custom vásárlói számos vonzó modellváltozat közül választhatnak, hiszen a kínálatban megtalálható a kalandozáshoz ideális Active kivitel, a mutatós Sport változat és a csúcsot jelentő Titanium X is; ez utóbbi minden idők leggazdagabban felszerelt Tourneo modellje, olyan alaptételekkel, mint a 19 colos könnyűfém keréktárcsák, a mátrix LED világítás vagy a luxusszínvonalú Sensico szintetikus bőr üléskárpitozás.

A Tourneo Customban azonban nemcsak a felszereltség, hanem a használati érték és a teljesítmény is szintet lépett. A vadonatúj szerkezeti kialakításának köszönhetően a jármű padlója alacsonyabban húzódik, a ki- és beszállást, illetve a pakolást pedig új, beépített oldalfellépő segíti, és mindezt praktikusan egészítik ki a kategória legtágasabb nyílásait feltáró oldalsó tolóajtók.

Az optimalizált padlólemez további előnye, hogy ezzel a legtöbb modellváltozat magassága két méter alatt marad, így be lehet hajtani velük a garázsokba vagy a többszintes parkolóházakba, amelyek gyakran tiltott területek a Tourneo Custom szegmensében kapható járművek számára. Az alacsonyabb karosszéria ráadásul az aerodinamikára is kedvezőbb hatással van, ez pedig tovább csökkenti az autó üzemanyag-fogyasztását.

A teljesen újratervezett futómű előnyeit mind a vezető, mind az utasok megtapasztalják majd, hiszen a teljes modellcsaládban bevezetett vadonatúj, független hátsó felfüggesztés révén érezhetően javult a Tourneo Custom rugózása és irányíthatósága.

Innovatív dizájn kívül-belül

A vadonatúj Tourneo Custom határozott megjelenése, hatásos formavilága mind a magán-, mind pedig a céges vásárlók számára vonzó. Az új vizuális megoldások elöl és hátul egyaránt szélesebbnek láttatják a magabiztos, stabil kiállású autót.

A kifinomult, mégis praktikus dizájn az utastér kialakítását is meghatározza, és a stílusos két- vagy háromüléses első kabinszekció az eddiginél jóval több technológiát és kényelmet kínál. A műszerfalon egy ergonomikusan elhelyezett, 13 colos érintőképernyő kapott helyet; ezen fut a SYNC 4 infotainment rendszer*8 is. Ez, és az új digitális műszeregység egy ösztönösen kezelhető, vezetőközpontú cockpitet alkot, ahol az autóban ülők az alapáras, vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay rendszerrel*9 kényelmesen és biztonságosan használhatják okoseszközeiket.

Sok vásárló mobil élettérként és munkahelyként használja autóját. A Tourneo Connect kiválóan alkalmas erre, amiben fontos szerep jut az új E-Transit Custom modellben nemrég bemutatott billenthető kormánykeréknek. A kategóriában egyedülálló megoldásnak köszönhetően a volán ergonomikus állvánnyá alakítható a tabletek és laptopok használatához, illetve sík asztallá, amin kényelmesebb írni. A kormánykerék karimája lapított, az automata váltós modellekben pedig a váltókart egy konzolra helyezték, így nagyobb tér jut a térdeknek és a lábaknak, valamint a be- és kiszállás is egyszerűbb.

További teret szabadít fel – és újabb tárolóhelyet biztosít – az a megoldás, hogy az utasoldali frontlégzsákot a tetőbe építették be. A légzsák eddigi helyén egy zárható rekeszt alakítottak ki a műszerfalban, amelyben elfér egy laptop vagy egy A4-es dosszié, ráadásul így a vezetőhöz közelebb is felszerelhetők a különféle hordozható elektronikus készülékek, az iparági szabványnak számító AMPS rögzítő elemekkel.

A vásárlói igényeknek megfelelő hajtáslánc-kínálat

A Ford Pro a legújabb generációs EcoBlue dízelmotorokat kínálja a Tourneo Custom vásárlóinak (136, 150 és 170 lóerős változatban), amelyekhez egy új, rendkívül hatékonyan működő nyolcfokozatú automata, vagy egy hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozhat.*1

A jármű összkerékhajtású kivitelben is megrendelhető, ami bármilyen időjárás mellett magabiztosabb autózás garantál, ha a vezető nehezebben megközelíthető táborhelyekre, partszakaszokra vagy hegyvidékekre tart. A rendszer egy elektronikus vezérlésű tengelykapcsolóval intelligensen osztja el a vonóerőt a két tengely közt, kevesebb mint 20 ezredmásodperc alatt változtatva meg a hajtás módját; ez a megoldás a 136 és 170 lóerős EcoBlue motoros, automata sebességváltós modellváltozatokhoz rendelhető. A jobb tapadásra, de manuális sebességváltóra vágyó vásárlók mechanikus, részlegesen önzáró differenciálművet kérhetnek a 136 és 150 lóerős EcoBlue erőforrás mellé.

A vadonatúj Tourneo Custom Plug-In Hybrid modellben egy párhuzamos hibrid rendszer működik, ami hatásosan kombinálja a takarékos, 2,5 literes Atkinson-ciklusú benzinmotor, az elektromotor és a 11,8 kWh valós teljesítményű akkumulátor előnyeit; a rendszer kombinált teljesítménye 232 LE. Az autó akár 52 kilométert*2 is képes megtenni tisztán elektromos hajtással, vagyis ideális közlekedési eszköz a nagyvárosok alacsony emissziós zónáiban, emellett pedig a Pro Power Onboard rendszer 2,3 kW-os elektromos csatlakozói is remekül kihasználhatók.

Minden hajtáslánc-változat kiváló vontatóképességet kínál: a dízelmotoros modellek akár 2.500 kg-os, ráfutófékes utánfutót is elbírnak; ez a kapacitás a PHEV hajtás esetében 1.850 kg*10. A kényelmesebb használat érdekében a járműre kihajtható vonóhorog is felszerelhető, ami használaton kívül elrejthető szem elől, így nem rontja az autó összképét.

A Tourneo Custom biztonságos irányítását a Ford legújabb vezetéssegítő rendszerei garantálják, amelyek közül néhány, most először jelenik meg a modell kínálatában:*11

A Tourneo személyszállítók családjából először a Tourneo Custom modellben jelenik meg az Ajtónyitási Figyelmeztetés. Ez a hasznos funkció figyelmezteti az ajtót nyitó utasokat a közeledő járművekre (például a kerékpárosokra), így elkerülhetők a ‘rányitásos’ balesetek, emellett pedig segít a szülőknek észlelni, hogy a hátul utazó gyermekük kinyitotta az oldalsó tolóajtót, és kiszaladhat a forgalomba.

Ford Pro: teljes körű támogatás

Az alapáras 5G modemnek*12 köszönhetően a felhasználók a szupergyors konnektivitás minden előnyét élvezhetik; ez alapozza meg a Ford Pro digitális szolgáltatásait. Az autó tulajdonosai a FordPass alkalmazással5, a flottakezelők pedig a produktivitást javító Ford Pro szoftver segítségével a távolból zárhatják az ajtókat, felügyelhetik a jármű vagyonvédelmét, sőt figyelmeztetéseket is kaphatnak az autó műszaki állapotával kapcsolatban. A modemen keresztül a Tourneo Custom fogadja a Ford Power-Up vezeték nélküli szoftverfrissítéseket, amelyek folyamatosan javítják a jármű funkcióit és képességeit – anélkül, hogy ezért külön el kellene látogatni egy márkaszervizbe.

A Tourneo Custom gyári tartozéka az Alexa Built-in rendszer.*13 Ez a személyes használatra szánt mesterséges intelligencia segít a vezetőnek kapcsolatban maradni a külvilággal, megszervezni a napját, valamint kellemesebbé és produktívabbá tenni az autóban töltött időt. Az Alexa Built-in felhasználói egyszerű, szóbeli utasításokkal adhatják meg a navigációs rendszernek a következő megálló címét, telefonhívásokat indíthatnak, sőt akár az Amazon.com oldalról is vásárolhatnak. A funkció a központi érintőképernyőn, a SYNC 4 rendszeren keresztül kezelhető.

A vadonatúj Tourneo Custom gyártása már megkezdődött a Ford Otosan modern Yeniköy üzemében, a törökországi Kocaeliben.

Témakörök
Motor 

Címkék
Tourneo Custom, ford tourneo custom, Ford E-Tourneo Custom, 

*1  A Ford Tourneo Custom EcoBlue homologizált CO₂-kibocsátása 192-234 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása 7,3‑8,9 l/100 km (WLTP).

*2  A Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid homologizált CO₂-kibocsátása 40-47 g/km (WLTP), homologizált üzemanyag-fogyasztása 1,7-2,1 l/100 km (WLTP), elektromos hatótávolsága pedig 46-52 km (WLTP).

*3  A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján. A 325 km-t is elérő hatótávolság teljesen feltöltött akkumulátorra értendő, az aktuális szériától és akkumulátor-konfigurációtól függően. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső körülmények, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

A hivatalos, homologizált üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 EU direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

*4  A Ford Pro Telematika a garanciális időszak kezdetétől egy éven át ingyenesen, utána előfizetéses alapon elérhető a Ford Smart Mobility szabályai és leírása szerint, széleskörű elérést enged különböző alkalmazásokhoz, emellett a jármű állapotához, beleértve annak helyét, útvonalát, a vezető viselkedését, az üzemanyag/energia-felhasználást, és egyéb diagnosztikai adatokat, és tartalmaz egy kapcsolódó applikációt, amely összeköti a sofőröket a flottakezelővel. Flottaügyfelek a softwaresolutions@fordpro.com email címen, a Ford Pro Software Command Centrumon keresztül kérhetnek információt a Ford Telematika termékekről. Az adatok elérhetőségéhez adatforgalom és a járműadatokhoz való hozzáférési lehetőség szükséges.

*5  A bizonyos okostelefon-platformokkal kompatibilis FordPass és FordPass Pro alkalmazás letölthető. Az üzenet- és adatforgalomért a szolgáltató díjat számíthat fel.

*6  A BANG & OLUFSEN© 2021, a B&O© 2021. BANG & OLUFSEN™ és a B&O™ a Bang & Olufsen Group bejegyzett védjegyei. Licensz: Harman Becker Automotive Systems Manufacturing Kft. Minden jog fenntartva.

*7  Az itt rendelkezésre álló Qi vezeték nélküli töltés nem minden mobiltelefonnal kompatibilis

*8  Ne vezessen zavaró körülmények hatása alatt. Ha lehetséges, használja a rendszerek hangvezérlését. Bizonyos funkciók zárolva lehetnek, amíg az autó sebességváltója menetfokozatba van kapcsolva. Nem minden funkció kompatibilis az összes telefonkészülékkel.

*9  Aktív adatcsomaggal és kompatibilis szoftverrel rendelkező telefon szükséges. Használat közben a SYNC 4 nem vezérli a harmadik féltől származó termékeket. A harmadik felek kizárólagos felelősséggel tartoznak termékeik működéséért

*10  A maximális vontató kapacitás a rakománytól, a járműkonfigurációtól, a tartozékoktól és az utasok számától függ.

*11  A vezetéssegítő technológiák kiegészítő feladatot látnak el, és nem helyettesítik a vezető figyelmét, döntését és irányítását, és a biztonságos autózást. Részletek a Felhasználói Kézikönyvben.

*12  A FordPass Connect, a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás és a kiegészítő csatlakoztatott szolgáltatások szükségesek a távolról vezérelhető szolgáltatásokhoz (lásd: FordPass Felhasználási Feltételek). A csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működése a kompatibilis hálózat rendelkezésre állásától függ. A technológia, a mobilhálózatok és a járművek fejlődése korlátozhatja a csatlakoztatott szolgáltatások és funkciók működését. A csatlakoztatott szolgáltatás nem tartalmazza a WiFi-hotspotot.

*13  Hét európai piacon: Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A támogatott piacokon Alexa kizárólag angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven lesz használható. Más piacokról Alexa akkor sem lesz elérhető, ha képes használni a támogatott nyelvet. Az Alexa Built-in használatához a járműben ülve, a FordPass alkalmazás használatával vagy a jármű beállító felületein keresztül aktiválni kell a FordPass Connect funkciót. Az Alexa funkcióhoz való csatlakozáshoz Amazon ügyfélfiók szükséges, valamint SYNC 4 vagy SYNC 4A, FordPass Connect, és kiegészítő hálózatba kapcsolt szolgáltatás, amit a FordPass alkalmazáson keresztül kell aktiválni (részletek a FordPass Felhasználói feltételeiben). Szükség lehet még további termékekre és beállításokra is.

Globális amerikai márkaként a Ford már több mint 100 éve az európai gazdaság és társadalom aktív szereplője; a vállalat elkötelezett a mozgás szabadsága iránt, ugyanilyen fontossággal kezelve a bolygóról és egymásról való gondoskodást is. A vállalat Model e, Ford Pro és Ford Blue üzletágainak működésével összehangolt Ford+ terv felgyorsítja a Ford európai átalakítását, hogy 2035-re megvalósulhasson a tisztán elektromos alapú, széndioxid-semleges jövő. A vállalat ezt új, előremutató elektromos járművekkel alapozza meg, amelyeket az európai autósok igényeit szem előtt tartva terveztek meg és innovatív szolgáltatásokkal támogatnak, elősegítve az emberek egymás közti kapcsolattartását, a közösségek fejlődését és a vállalkozások gyarapodását. A Ford 50 önálló európai piacon forgalmazza és szervizeli járműveit; ez a tevékenység magában foglalja a Ford Motor Credit Company, a Ford Ügyfélszolgálat és 14 gyártóüzem (nyolc saját tulajdonú vállalat és hat nem összevont közös vállalkozás) működését, négy központtal: a németországi Kölnben, a spanyolországi Valenciában, valamint vegyesvállalatainknál a romániai Craiovában és a törökországi Kocaeliben. Saját tulajdonú és összevont vegyesvállalataiban a Ford mintegy 34.000 embert, illetve a nem összevont közös vállalkozásokkal együtt mintegy 56.000 embert foglalkoztat Európában. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Credit vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

www.ford.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Ford ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: