Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Ezreket tanított biztonságos közlekedésre a tatabányai Bridgestone

2023.10.03

Forrás: Premier Hungary Communications, Bridgestone Sajtóközlemény
KRESZ-park elektromos kisautókkal, részegszemüveg, előadások és gyalogátkelő-felújítás – csak pár példa az aktivitásokból


2023. 10. 03. Tatabánya – 2023 szeptemberét a közlekedésbiztonságnak szentelte a közel 20 éve sikeresen üzemelő abroncsgyár. Ennek alkalmából flashmobot szervezett a cég, Győrfi Pál tartott előadást a dolgozóknak, a csúcsot pedig a szeptember 30-án megrendezett Bridgestone Közlekedésbiztonsági Nap jelentette, amelyre nem csak Tatabányáról, hanem a vármegye minden pontjáról érkeztek családok. A programok még nem értek véget és a nagy sikerre való tekintettel a jövőben is várhatóak hasonló kezdeményezések a Bridgestone-tól.  

A biztonságos közlekedés fontosságát nem lehet eléggé kihangsúlyozni. A KSH adatai szerint 2022-ben mintegy 14 748 közúti baleset történt Magyarországon, amelyben összesen 19 546 személy sérült meg. Ez a szám magasabb, mint Komárom lakosainak száma, így a közlekedésbiztonság jelentőségét nem becsülhetjük le. 

A Bridgestone számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság témaköre, és ezért számos aktivitással és figyelemfelhívó kampánnyal igyekszik is tenni a cég a biztonságos közlekedésért. Gumiabroncs nélkül nincs közlekedés, a kiváló minőségű gumi pedig a biztonságos közlekedés alapja. Az abroncsok ugyanis nem csak az autók, hanem a benne utazók épségéért is felelősek, éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy megbízhatóan teljesítsenek.

A gyár ugyanakkor nem csak a dolgozóira gondolt, ezért szeptember 21-én a Vértes Center aulájában és a Fő téren is figyelemfelhívó táncos előadást, ún. flashmobot tartottak. Szeptember 22-én Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott előadás a gyár dolgozóinak, saját tapasztalatairól beszélt és hasznos tanácsokat is adott a hallgatóságnak. 

A programok csúcspontját a szeptember 30-án, a tatabányai Tesco parkolójában rendezett Bridgestone Közlekedésbiztonsági Nap jelentette. Az autósoknak ingyenes abroncsállapot-felmérést nyújtottak, miközben a szórakoztató és oktató-jellegű programokkal, feladatokkal tölthették a résztvevők az idejüket. Többek között abroncsemelő kihívás, akadálypálya és számos nyeremény várta a látogatókat, akiknek lehetőségük nyílt indulni a sorsoláson a főnyereményért is: egy vadiúj Bridgestone vagy Firestone abroncsszettért. A gyerekek szórakoztatására külön is gondoltak a Bridgestone munkatársai, a kisebbeket színezők, a nagyobbakat közlekedésbiztonsági kvízek várták, a bátrabbak pedig elektromos kisautókkal egy kiépített KRESZ-parkban ismerkedhettek a közlekedés alapjaival. 

„16 éve már, hogy jelen vagyunk Tatabányán. A kiváló minőség mellett a társadalom szolgálata, a közösségről való gondoskodás ugyanúgy legfőbb elveink között szerepel. A Bridgestone Közlekedésbiztonsági Nappal a biztonságos közlekedés fontosságára hívjuk fel a figyelmet, hiszen gumiabroncsgyártó vállalatként mi is nagyon jól tudjuk, hogy a közlekedésben a biztonság az első! A globális program részeként indult kampány megvalósításához rengeteget tesz hozzá a kollégáink odaadó lelkesedése, így született ez a széleskörű és sokszínű aktivitás-sorozat.” – Mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. 

A Bridgestone ugyanakkor itt nem áll meg, ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan a gyár dolgozói idén is felújítanak majd egy tatabányai gyalogátkelőhelyet, illetve rendhagyó, interaktív tanórát tartanak egy helyi iskolában, amelynek keretében a biztonságos közlekedésről beszélgetnek a tanulókkal.

A közlekedésbiztonsági flashmobról készült videót itt tekinthetik meg: https://youtu.be/cHJx8xp05OM   

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ

A Bridgestone-ról Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában:
A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában (Bridgestone EMIA) a biztonságos és fenntartható mobilitást szolgáló megoldások terén felhalmozott szakértelmének köszönhetően az abroncs- és gumiiparban világviszonylatban vezető Bridgestone Corporation regionális stratégiai vállalategysége. A Bridgestone EMIA, amelynek központja a belgiumi Zaventemben található, több mint 20.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a térség 40 országában folytat üzleti tevékenységet.

A Bridgestone prémium gumiabroncsok, abroncstechnológiák és fejlett mobilitási megoldások változatos portfólióját kínálja. A vállalat jövőképe, hogy fenntartható megoldásokat kínáló vállalatként társadalmi és fogyasztói értéket nyújtson. A Bridgestone E8 kötelezettségvállalása egy széleskörű, globális, vállalati kötelezettségvállalás, amely világosan meghatározza azt az értéket, amelyet a vállalat a társadalom, az ügyfelek és a jövő generációi számára ígér nyolc fókuszterületen: energia, ökológia, hatékonyság, bővítés, gazdaság, érzelem, könnyítés és erősítés. Ezek iránytűként szolgálnak a stratégiai prioritások, a döntéshozatal és a cselekvések irányításához az üzleti tevékenység minden területén.

A Bridgestone EMIA-ról szóló további információkért, kérjük, látogasson el a www.bridgestone-emia.com és www.bridgestonenewsroom.eu oldalakra. Kövessen minket Facebookon, Instagramon, YouTube-on és LinkedInen.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését, és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig mára mintegy 1.300-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán. 

A tatabányai gyárban elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó- és terepjáró-abroncsok készülnek 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben 53,1 milliárd, 2018-ban pedig 66,5 milliárd forint volt.

www.bridgestone.hu      


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bridgestone

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: