Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

1.060 versenyző állt rajthoz a repülőtér jótékonysági futóversenyén

2023.09.03

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Szeptember 2-án, szombaton rendezték meg a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt, amelyen idén 1.060 futó állt rajthoz. Az immár tizenegy éves sportesemény a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a lemenő nap fényénél zajlott,


és a hagyományokhoz híven idén is nemes célt szolgált; a Budapest Airport a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítvány, valamint a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ments Életet Közhasznú Alapítvány támogatására fordítja.

Alapos bemelegítést követően az első versenyzők 17:00 órakor vághattak neki a választott távnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lezárt I. futópályáján. Az egyedi helyszínt idén egy különleges vendég is gazdagította: a futók a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) kezelésében álló, korábban a Malév flottájában repülő Tu-154-es mellett elhaladva teljesíthették a távot. Az ikonikus légijármű szeptember 5-én - az LKK gondozásának köszönhetően immár régi pompájában - ünnepli 50. születésnapját.

A Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág összefogását jelképező jótékonysági rendezvény, de évről évre közösségi média játék útján – nevezési díj fejében – civilek is képviseltetik magukat. Az idei versenyen regisztrált magas létszám jól mutatja, hogy a repülőtér világa, a naplementében megrendezett futás páratlan hangulata és a jó cél milyen sokakat motivál a részvételre: összesen 1.060 indulót regisztrálhattak a szervezők. A nagy létszámnak megfelelően idén még több, több mint 200 db hivatalos Runway Run póló talált gazdára, amelyek árából szintén teljes egészében a támogatott alapítványok részesülnek.

A 11. Runway Runon a felnőtt és gyerek távok, valamint a csapatok számára fenntartott mezőny mellett Örömfutás névre keresztelt kategóriát is indított a Budapest Airport, amelyben a 14 éves vagy annál fiatalabb gyerekek önállóan, vagy szülők kíséretében állhattak rajthoz.

Az egyes kategóriák leggyorsabb sportolói az eredményhirdetésen a Ments Életet Alapítvány kiemelt támogatóitól; Dr. Wladár Sándor, Darnyi Tamás és Risztov Éva olimpiai bajnok úszóktól, valamint Márton Richárd Európa-bajnok úszótól vehették át a díjakat.

Eredmények

Kategória ; Leggyorsabb versenyző 
- Felnőtt női – 5 km: Gelencsér Gabriella (00:20:33) 
- Felnőtt férfi – 5 km: Csuka Balázs (00:17:30) 
- Felnőtt női – 10 km: Komjátiné Fekete Éva (00:44:22) 
- Felnőtt férfi – 10 km: Licsák Zoltán (00:35:58) 
- Látássérült: Fejes Nelli (01:04:11) 
- Kézi meghajtású kerékpáros: Schober László (00:25:38) 
- Futókocsi: Győri Gábor (00:46:09) 
- Leggyorsabb repülőtéri hatóság: Repülőtéri Rendőr Igazgatóság 
- Leggyorsabb légiközlekedési szolgáltató csapat: Airbus 
- Leggyorsabb repülőtéri kereskedelmi csapat: Magyar Pénzváltó Kft. 
- Leggyorsabb üzleti szolgáltatások csapat: Expeditive Futárszolgálat Kft. 
- Leggyorsabb logisztikai csapat: Ghibli Kft. 
- Leggyorsabb légitársasági csapat: Aer Lingus 

Az Örömfutás célja a sportolás élményének elsajátítása és közös átélése, így ebben a kategóriában nyertest nem hirdettek.

A jótékony célra fordított támogatások összegéről a Budapest Airport a későbbiekben részletes tájékoztatást nyújt.

A 11. Runway Run támogató partnerei:
Airbus, BONUS SCHILD Kft., Celebi Ground Handling Hungary Kft., Fercom Systems Kft., Ghibli Szállítmányozási Kft., Magyar Duty-Free Kft., Lufthansa Systems Hungária Kft., Lufthansa Technik Budapest Repülőgép Karbantartó és Nagyjavító Kft., Menzies Aviation Cargo (Hungary) Kft., Pomodorini Kft., SITA B.V. Magyarországi Fióktelepe, Smarteq AVS Kft., SSP Hungary Vendéglátó Kft., Z&Z Biztonságtechnika Kft.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: