Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Nyári eBike-újdonságok a Boschtól: a bringás ABS-től a szuperkönnyű elektromos hajtásig

2023.08.03

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
• Innovatív fejlesztésekkel, új hardverekkel és digitális funkciókkal bővíti eBike-megoldásait a Bosch, melyek már 2023 nyarától-őszétől elérhetők.


• Performance Line SX néven új kompakt eBike-meghajtást vezet be a Bosch, amely kis méret és minimális súly mellett maximális rásegítést kínál városban és terepen is.
• Láthatatlanul integrálódik a kerékpárvázba az új a pehelysúlyú CompactTube 400 akkumulátor, ami a Bosch legnagyobb energiasűrűségű eBike energiaforrása. 

Nagyobb biztonság, könnyebb és csendesebb meghajtások, kisebb akkumulátorok – ez csak néhány a számos újdonság közül, amelyet a Bosch a Smart System rendszerrel ellátott eBike kerékpárokhoz nemrég bemutatott. „A Bosch Smart System az eBiking digitális jövőjét jelképezi, fejlesztéseinkkel friss inspirációt szeretnénk adni az eBike-osok számára, ezért a moduláris Smart System elemeit idén is új hardverek és digitális funkciók hozzáadásával bővítettük" – hangsúlyozta Claus Fleischer, a Bosch eBike Systems igazgatója.

eBike ABS: a balesetek 29 százaléka megelőzhető vagy enyhíthető lenne
A tavaly bevezetett Bosch eBike ABS rendszer biztonságosabbá teszi a fékezést bármilyen útfelületen, így jelentősen csökkenti az elesés vagy a kormányon való átesés kockázatát. Az eBike-okkal kapcsolatos balesetek akár 29 százalékának súlyosságát csökkenteni lehetne vagy teljesen megelőzhetők lennének, ha minden eBike-on az autóiparból ismert blokkolásgátló ABS rendszer működne – derül ki a Bosch baleseti kutatórészlegének adataiból.

A Bosch idén bejelentette legújabb együttműködését a Magyarországon is jól ismert tajvani Tektro fékspecialistával az elektromos kerékpárokhoz készülő ABS fékrendszerek gyártása területén. A Magura mellett a Tektro a második neves fékgyártó, amellyel az eBike ABS-ek gyártásában a Bosch együttműködik.
„Szilárd meggyőződésünk, hogy az ABS hosszú távon minden eBike-típuson meghonosodik, és a minőségi eBike-okon alapfelszereltséggé válik" – értékelte a piaci trendeket Claus Fleischer.

Sok jó teljesítmény kis helyen is elfér: bemutatták a Bosch új kompakt hajtásrendszerét
Az új Performance Line SX hajtásrendszert kifejezetten a könnyű eMTB, eGravel és eUrban kerékpárokhoz fejlesztette ki a Bosch. Az új meghajtóegység a nagy teljesítményt alacsony súllyal és kis terjedelemmel kombinálja, melyből a városban kerekezők ugyanúgy profitálhatnak, mint a gravel vagy akár a keményebb terepbringázás szerelmesei. Az új Performance Line SX hajtást elsősorban a sportos kerékpározás kedvelőinek szánják, akik számára a dinamikus haladáshoz – akár városban, akár terepen – fontos az alacsony összsúly.

Az új kompakt eBike hajtás maximális nyomatéka 55 Nm, teljesítmény/tömeg aránya elérheti a 300 W/kg-ot. Magas pedálfordulatszámon 600 W-os csúcsteljesítményt is le tud adni, ami akár meredek emelkedőkön is segíti a feljutást. Sík terepen vagy lejtős szakaszokon a könnyű kialakításnak köszönhetően a rendszer agilitásával, valamint rendkívül hatékony és energiatakarékos működésével tűnik ki. A teljes elektromos hajtáslánc súlya, akkumulátorral együtt mindössze 4 kg körüli.

A rendszer lényegéhez tartozik az innovatív, nagyon alacsony zajszintű motor- és sebességváltó-koncepció, valamint az alig észrevehető pedálellenállás, ami még kellemesebbé teszi az eBike-élményt 25 km/h sebesség felett is.

Láthatatlan akkumulátor a vázcsőbe integrálva
Az energiát a Performance Line SX rendszer számára a szintén új CompactTube 400 akkumulátor biztosítja, amely a váz alsócsövébe integrálható. Ez a Bosch eBike portfóliójának legkönnyebb akkumulátora, amely az innovatív cellatechnológiának köszönhetően a Bosch legnagyobb energiasűrűségű eBike-akkumegoldása. Kapacitása 400 Wh, ami több mint elegendő a sportos stílust kedvelő kerékpárosok számára is.

Új eBike-töltő, ami bárhová befér
A Bosch új kompakt töltője, a 2A Charger mintegy 25 százalékkal könnyebb és 40 százalékkal kisebb, mint az eddigi 4A Charger, így kényelmesen hordozható, könnyen magunkkal vihetjük akár hosszabb túrákra vagy a munkahelyre történő ingázás során.

eShift: egyszerű és kényelmes sebességváltás agyváltós rendszerekhez is
A vezetési kényelmet az elektromos eShift sebességváltó is növeli, amely mostantól egyes agyváltóval és Smart System rendszerrel ellátott eBike-okhoz is elérhető lesz. Az eShift egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a sebességváltást. Nem kell mást tenni csak menet közben kiválasztani a kívánt fokozatot, az intelligens rendszer pedig biztosítja a mindenkor optimális sebességváltást.

Címkék: Bosch, Bosch csoport, elektromos kerékpár, eBike, eBike meghajtás, akkumulátor, eBike ABS, Smart System

Háttér információ 

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 421.000 munkatársat foglalkoztat (2022. december 31-én) és 2022-ben 88,2 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 470 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 136 telephelyen mintegy 85.500 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 44.000 szoftvermérnököt.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 94 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A maradék üzletrészek a Robert Bosch GmbH-nál és a Bosch család tulajdonában lévő társaságnál vannak. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja.

További információért látogasson el honlapunkra: 
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: