Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Díjnyertes autóverseny-szimulátor segíti a betegeket, hogy a Ford Adapta technológiáit használva újra autóba ülhessenek

2023.06.29

Forrás: Ford Hírek
2023. június 29. - Egy súlyos baleset után a gerincsérülést szenvedett emberek hosszú ideig tartó fizikoterápiára szorulnak. Ugyanakkor arról a pszichés félelemről sem szabad megfeledkezni, ami akkor ébred bennük, amikor újra autót kell vezetniük.


Mindkét problémára megoldást kínálhat, hogy a spanyolországi Toledóban működő Országos Végtagbénulási Kórházban elkezdték használni azt a díjnyertes simracing-szimulátort, amit közös munkájával alkotott meg a Ford Spain, a Fundación ONCE, a Team Fordzilla és a Hi-Speed Simulators.

A szimulált autókat ugyanazokkal a technológiákkal lehet irányítani, amelyeket a Ford Adapta is használ (ez egy spanyolországi program a fogyatékkal élő emberek járműveinek átalakítására), így a rendszer nemcsak abban segít, hogy a betegek a virtuális utazásokon keresztül magabiztosabban térjenek vissza az autózáshoz, hanem abban is, megtanulják a módosított kezelőszervek használatát.

Ilyen például a módosított kormánykerék, amivel pedálok nélkül lehet gyorsítani és fékezni. Ez a megoldás igencsak szokatlan a legtöbb vezető számára, de ha a biztonságos virtuális térben megszokják a működését, azzal olyan magabiztosságra tehetnek szert, ami majd a való világban is segít újra a volán mögé ülni.

A szimulátor mostantól az Országos Végtagbénulási Kórház állandó rehabilitációs eszköze lesz, amellyel a gerincsérülést szenvedett emberek fizikailag és mentálisan is felkészülhetnek arra, hogy újra autózzanak.

Mustang Mach-E Ford Adapta

Az év elején a Ford Spain elnök-vezérigazgatója, Jesús Alonso a toledói kórházban mutatta be a Mustang Mach-E Adapta modellt, vagyis a Ford első olyan elektromos autóját, amit kifejezetten a mozgáskorlátozottak számára terveztek. Ugyanezen az eseményen próbálhatták ki a betegek először a Ford Adapta szimulátort is, amelynek használatát a Team Fordzilla egyik sztárja, José Iglesisas mutatta be, bevezetve az érdeklődőket a virtuális autózás és a simracing világába. A szimulátor ugyanolyan kezelőszervekkel használható, mint a módosított Mustang Mach-E, sőt a szimulátor képernyőjén megjelenő műszerfal is megegyezik az autó valódi kijelzőivel, hogy az emberek a lehető legkisebb zökkenővel ülhessenek majd át a virtuális járműből a valódi autóba.

https://www.youtube.com/watch?v=rDuXs4qvlSo  
Ford’s Sim-Racing Simulator Helps Patients on Road to Recovery; 2:00 

Országos Végtagbénulási Kórház  

A Végtagbénulási Kórházat 1974-ben nyitották meg Toledóban, hogy országos referencia-központként működjön a gerincvelő-sérülésekkel kapcsolatos szakellátás, kutatás és továbbképzés területén. A kezelések mellett a kórház számos olyan kezdeményezésen és projekten is dolgozik, amelyek célja, hogy a fogyatékkal élő emberek teljes egészében visszailleszkedjenek a megszokott életükbe – legyen szó akár a sportról, a közösségi életről, a munkahelyről vagy a családról.

Erőforrás linkek
- Ford Adapta Spain 
https://youtu.be/rDuXs4qvlSo 

Témakörök
- Motor 
https://www.mynewsdesk.com/hu/ford-magyarorszag/subjects/motor  

www.ford.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Ford ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: