Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Ford betartotta az ígéretét: Spa-ban bemutatkozik a világ autóversenyzői által várva várt új Mustang GT4

2023.06.28

Forrás: Ford Sajtóközlemény
BUDAPEST, Magyarország, 2023. június 28. – Egyre erősödik a Ford ikonikus modellje, a Mustang legendája: a Mustang GT4 hivatalosan is bemutatkozik a világhírű Spa-Francorchamps versenypályáján megrendezett SRO Spa 24 órás futamon.


A Mustang GT4 a márka legújabb versenygépe, ami a Ford elnök-vezérigazgatójának mára szállóigévé vált mondása (“a Ford mindenki ellen”) szellemében született. Testvéréhez, a Mustang GT3-ashoz hasonlóan a GT4 is a vadonatúj Mustang Dark Horse modellváltozatra épül, és az autó színre lépésével a Ford megszakítás nélkül folytatja diadalútját az SRO GT4 géposztályban, ahol 2017-ben lépett először pályára. 

A Mustang GT3-assal való erős párhuzamot az is erősíti, hogy az új gép versenyfényezését Troy Lee dizájner tervezte, aki a GT3 mellett a SuperVan 4.2 festését is megálmodta. Troy Lee a világ legmagasabb szintű motorsport-kategóriáiban készít versenyautó-fényezéseket.

“Versenygépeink kínálatában különösen fontos a Mustang GT4,” mondta el Mark Rushbrook, a Ford Performance globális igazgatója. “A Mustang GT3 és a hamarosan bemutatkozó Mustang Dark Horse R közé pozícionált autóval minden versenypályán lendületben tarthatjuk a Fordot, ráadásul ez a jármű az ügyfélcsapat-programunknak is az egyik alapköve. Az új Dark Horse modellre épülő géppel készen állunk rá, hogy a Ford világszerte megmutassa a versenyeken, mit tud.”

A Mustang Dark Horse 2023-as bemutatása szilárd alapot teremtett ahhoz, hogy már idén megjelenhessen a sorozatgyártású Mustangra épülő versenyautók teljes körű kínálata: az új Mustang GT4, a most leleplezett Mustang GT3, illetve a hamarosan érkező Mustang Dark Horse R – és így tovább. Mindegyik gép tovább mélyíti majd a Mustang hírnevét, hiszen ez a modell a Ford legtöbbet versenyeztetett és legsikeresebb típusa, ami Daytonától Bathurstig a világ legnevesebb futamain ott száguldott már a mezőny élén, eddig is és ezután is számtalan pilóta számára téve lehetővé a versenyzést – legyen szó akár a legprofibb GT-csapatokról, akár a hétvégi pályanapok indulóiról. A Mustang tényleg mindenhol és mindenkivel versenyezni fog.

A Ford Performance tovább mélyíti eddig is kiterjedt együttműködését a Multimatic-kal, hiszen ez a csapat építi majd a Mustang GT4-eseket. A Coyote V8-as motorból kifejlesztett versenyblokk teljes egészében a Ford Performance saját fejlesztése, és az erőforrást a michigani Ford Dearborn üzemben szerelik össze.

“Nagy büszkeség számunkra, hogy ennyi remek partnerrel dolgozhatunk együtt ezekben a versenyautó-programokban,” nyilatkozta Christian Hertrich, a Ford Performance motorsport-hajtásláncokért felelős igazgatója. “Azt is hatalmas eredménynek tartom, hogy a Mustang GT4 teljes motorfejlesztését házon belül tudtuk elvégezni. Remek a csapat, és már alig várom, hogy a Mustang szurkolói versenyzés közben láthassák a Mustang GT4-est!”

A Mustang GT4 versenyautóban olyan kimagasló műszaki megoldások találhatók, mint a Multimatic DSSV lengéscsillapítók, a pneumatikus működtetésű Holinger sebességváltó, a természetes rostokból készült karosszériaelemek, és persze az egyedi aerodinamikai csomag, amit kifejezetten a GT4-versenyzéshez alakítottak ki a mérnökök.

A Mustang GT4 megvásárlása iránt érdeklődő versenyzők és csapatok a https://www.ford.com/performance/mustang-gt4 honlapon kaphatnak részletes tájékoztatást.

Témakörök
- Motor 
https://www.mynewsdesk.com/hu/ford-magyarorszag/subjects/motor   

A Ford Motor Company

Globális amerikai márkaként a Ford már több mint 100 éve az európai gazdaság és társadalom aktív szereplője; a vállalat elkötelezett a mozgás szabadsága iránt, ugyanilyen fontossággal kezelve a bolygóról és egymásról való gondoskodást is. A vállalat Model e, Ford Pro és Ford Blue üzletágainak működésével összehangolt Ford+ terv felgyorsítja a Ford európai átalakítását, hogy 2035-re megvalósulhasson a tisztán elektromos alapú, széndioxid-semleges jövő. A vállalat ezt új, előremutató elektromos járművekkel alapozza meg, amelyeket az európai autósok igényeit szem előtt tartva terveztek meg és innovatív szolgáltatásokkal támogatnak, elősegítve az emberek egymás közti kapcsolattartását, a közösségek fejlődését és a vállalkozások gyarapodását. A Ford 50 önálló európai piacon forgalmazza és szervizeli járműveit; ez a tevékenység magában foglalja a Ford Motor Credit Company, a Ford Ügyfélszolgálat és 14 gyártóüzem (nyolc saját tulajdonú vállalat és hat nem összevont közös vállalkozás) működését, négy központtal: a németországi Kölnben, a spanyolországi Valenciában, valamint vegyesvállalatainknál a romániai Krajovában és a törökországi Kocaeliben. Saját tulajdonú és összevont vegyesvállalataiban a Ford mintegy 34.000 embert, illetve a nem összevont közös vállalkozásokkal együtt mintegy 56.000 embert foglalkoztat Európában. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Credit vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot. 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Ford ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: