Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Magyar városi buszt tesztel a BKV

2016.03.18

Forrás: Credo autóbuszok - Kravtex-Kühne Csoport
A legnagyobb magyar autóbuszgyártó, a Kravtex-Kühne Csoport termékét teszteli a hét végétől a BKV Zrt. A Credo Econell CiTY típusú akadálymentes városi busz kialakítástól függően akár 85 %-ban magyar terméknek minősül, műszaki paraméterei alapján pedig a vezető gyártók termékeivel is felveszi a versenyt.


A busz könnyűszerkezetű vázzal készül, így az azonos befogadóképességű külföldi buszoknál legalább 10-15 %-kal kevesebb üzemanyagot használ fel. A Credo Econell CiTY-t a budapesti utasok márciusban díjmentesen tesztelhetik a 110-es, 112-es, 21-es és 105-ös vonalakon.

A Credo Econell CiTY teljes egészében hazai fejlesztésű, alacsony belépésű városi autóbusz, amelyet a Kravtex Kft. és a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. gyárt Győrben és Mosonmagyaróváron. A jármű a Kühne által fejlesztett, könnyűszerkezetű váznak köszönhetően körülbelül 1 tonnával könnyebb a hasonló méretű buszokhoz képest, üzemeltetése ezért rendkívül gazdaságos. Az Econell CiTY 10-15 %-kal kevesebb üzemanyagot használ fel, vételára valamint pótalkatrész árai pedig kedvezőbbek a külföldi buszoknál.

A Credo Econell CiTY akadálymentes kialakítású, a kerekesszékkel, babakocsival utazók a középső ajtónál rámpán szállhatnak fel a buszra. A jármű a kategóriájában kiemelkedő befogadóképességgel és ülésszámmal rendelkezik, amelyet olyan konstrukciós megoldások biztosítanak, mint az alacsony belépésű kivitel, és a minimalizált méretű kerékjárati dobok. 41 üléses változatban – kerekesszék elhelyezési lehetőség mellett – akár 10 ülés is alacsony padlószintre kerülhet, míg a tesztelt, 35 üléses alapkivitelnél rendkívül hosszú (közel 3,5 méter), egybefüggő peron található a második ajtóval szemben. Ráadásul a buszon az állóhelynek minősülő területek több mint kétharmada alacsony padlószinten van.

A világújdonságnak számító FPT SCR Only (Fiat Powetrain Technologies, Selective Catalytic Reduction) motortechnológiával az Econell CiTY kipufogógáz-visszavezetés nélkül teljesíti a legszigorúbb Euro 6 emissziós előírásokat. Innovatív, elektronikus vezérlésű fékrendszere pedig az ABS, és az ASR mellett elektronikus stabilitásvezérléssel (ESC - Electronic Stability Control) rendelkezik.

A Credo Econell CiTY elődjének számító típusból több vidéki nagyvárosban már száznál is több közlekedik. Ezért a Credo buszokat gyártó Kravtex-Kühne Csoport bízik benne, hogy az Econell CiTY tesztfutása hozzájárul, hogy a jövőben a Budapesti Közlekedési Társaságnál is megjelenhessenek termékei. Ez a Credo buszok kedvező műszaki adottságain túl azért is fontos lenne, mert minden egyes autóbusz legyártása 4 magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá évente.

A Kravtex-Kühne Csoportról
A 400 főt foglalkoztató Kravtex-Kühne Csoport névadói a győri Kravtex Kft. és a mosonmagyaróvári Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. A Kühne mezőgazdasági gépgyártással, valamint gépipari részegység-gyártással foglalkozik, a Kravtex pedig autóbuszokat fejleszt, szerel össze és értékesít. Az 1856-ban alapított Kühne a legrégebbi, eredeti profilját megtartó magyar gépgyár. A Credo buszokat gyártó Kravtex az Ikarus óta a legnagyobb magyar autóbuszgyártó, amely 1999 óta 1 200-nál is több autóbuszt gyártott. A cégcsoport 2016-ban ambiciózus lépést tesz növekedési céljai elérése felé kibővített mosonmagyaróvári autóbuszgyártó üzemének átadásával. Az új, 5.600 négyzetméteres csarnokrésszel 16.200 négyzetméterre növekvő csarnokban a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb autóbuszgyára jön létre. Ezzel az egyik legjelentősebb hazai tulajdonú gépipari cégcsoportnak lehetősége nyílik a gyártási volumen számottevő növelésére, amely a hazai és a nemzetközi piacokon is megerősíti pozícióit.

www.credobus.hu
www.kuhne.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Kühne ; - Credobus

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: