Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Nikon meghirdeti a 39., éves Nikon Photo Contest nevezési dátumát

2022.10.21

Forrás: Nikon, Hírek
Amszterdam, Hollandia, október 21.: A Nikon örömmel jelenti be, hogy a 39. Nikon Photo Contest (Nikon fotóverseny) pályázatára október 27-én reggel 6 órától (közép-európai idő szerint) lehet nevezni. A pályázat 2023. február 13-án, reggel 6 órakor (közép-európai idő szerint) zárul.


A korábbi versenyekhez hasonlóan a 2022–2023-as nevezők is küldhetnek be állóképeket és videókat. A „Beloved” (Szeretett) a fotóverseny témája, ahol a Nikon olyan képeket keres, amelyek különböző perspektívákból fejezik ki az egyéni prioritásokat mind az „Single Photo” (Egyetlen fénykép), mind a „Photo Story” (Fényképes történet) kategóriákban.   

A filmverseny témája a „Next Steps” (Következő lépések) – a „Short Film” (Rövidfilm) és a „Super Short Film” (Szuperrövidfilm) kategóriákba benevezett filmeknek a jövő növekedését és a világ fejlődését kell kifejezniük.

Az idei, elismert szakemberekből álló zsűrit Sarah Leen, a National Geographic magazin és a National Geographic Partners első női fényképészeti igazgatója fogja vezetni. 2020-ban Sarah megalakította a Visual Thinking Collective nevű, vizualitás-központú projektek létrehozására és kezelésére szakosodott, női szerkesztőkből, tanárokból és kurátorokból álló közösséget. 

Zsűrielnöki kinevezése kapcsán Sarah a következőket mondta:

„Azt remélem, hogy a Nikon Photo Contest olyan történeteket gyűjt össze, amelyek a mai világunkat reprezentálják. A COVID-19 világjárványtól való félelem és hároméves elszigeteltség után csak most kezdünk hozzászokni egy új életmódhoz. Mostantól új lehetőségek és új esélyek várnak ránk. Gondoljon tehát a világra, gondolja át, hogy mit látott változni és fejlődni, és most milyen új lehetőségeket találhatunk. Izgatottan várom, hogy a világ minden tájáról származó munkákat lássak. Ezzel a versennyel megmutathatjuk, hol tartunk ma, és elmesélhetjük történeteinket, az Önök személyes történeteit.”

A Nikon Photo Contestet 19659-ben rendezték meg először, és jelenleg a világ legnagyobb nemzetközi fotóversenye. Célja a képalkotási kultúra gazdagítása azáltal, hogy lehetőséget biztosít a profi és amatőr fotósoknak világszerte arra, hogy kifejezzék magukat és kapcsolatot teremtsenek egymással. Az előző versenyen összesen 26.000 résztvevő vett részt a világ 150 országából és régiójából, akik több mint 65.000 fényképet küldtek be.

A verseny valamennyi profi és amatőr fotós előtt nyitva áll, korra, nemre és állampolgárságra való tekintet nélkül. A verseny kategóriáival kapcsolatos további információk, valamint a nevezési móddal kapcsolatos tudnivalók a Nikon Photo Contest (https://www.nikon-photocontest.com/) webhelyén találhatók. A győztesek bejelentésére várhatóan 2023 júliusában kerül sor.

A Nikonról

A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektől az objektívekig, a rendszertartozékokig és a sport- és szabadidős célú optikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.

A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes fényképészeti eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg. A madárlestől a csillagvizsgálaton át a színházig, golfozásig és utazásig, minden tevékenységet lefedő díjnyertes sport- és szabadidős célú optikáival közelebb hozza a világot. A Nikon megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School kezdeményezés – révén.

www.nikon.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Nikon

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: