Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Betöltés...

Hidrogénüzemű járművek gumiabroncsait fejleszti a Bridgestone

2022.06.13

Forrás: Premier Hungary Communications, Bridgestone Sajtóközlemény
PÁRIZS (2022. május 12.) - A HOPIUM, a hidrogénüzemű járművek első francia gyártója a Bridgestone-nal, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális vezető vállalatával fejleszt prémium gumiabroncsokat a Hopium Machina csúcskategóriás szedánjához.


A partnerség célja alacsony gördülési ellenállású technológiával készült, egyedi gumiabroncsok tervezése, a jármű 1.000 km-es hatótávolságának növelésére. A gumiabroncsok a Bridgestone saját, virtuális abroncsfejlesztési technológiájával készülnek, amely jelentős előnyöket biztosít mind a hatékonyság, mind a fenntarthatóság tekintetében. Az együttműködés, teljes összhangban van a Bridgestone E8 kötelezettségvállalásával, amely a fenntartható társadalom megvalósításárára szánt törekvéseket fogalmazza meg.

Olivier Lombard, a Hopium vezérigazgatója és alapítója elmondta: „A Hopium kezdetek óta megtiszteltetésnek tekinti, hogy együttműködhet a szakterületek legjobbjaival. Ma ez a stratégiai megállapodás egy neves ipari világvezető céggel, fontos mérföldkőnek számít. A Bridgestone jelentős szakértelemmel rendelkezik a gumiabroncsok és abroncstechnológiák terén, és minden bizonnyal értékes tanulságokkal járul hozzá a partnerséghez, segítve minket abban, hogy megfeleljünk az előttünk álló kihívásoknak."

 „Ez az izgalmas partnerség a Hopiummal ismét bizonyítja, hogy támogatjuk az innovatív mobilitás úttörőinek következő generációját.  Elismert szaktudásunkat a zéró emissziójú mobilitás területén egy igazi úttörő szolgálatába állítjuk, és ezzel hozzájárulunk a mobilitás fenntarthatóbb jövőjének megteremtéséhez" – hangsúlyozta Steven De Bock, a Bridgestone EMIA Customer Replacement és OE alelnöke.

A Hopiumról:
Olivier Lombard, a Le Mans-i 24 órás verseny legfiatalabb győztese 7 éve vezet hidrogénhajtású versenyautókat. Ezen a téren a világ legtapasztaltabb versenyzőjének számít, melynek eredményeként megalapította a csúcskategóriás hidrogénüzemű járművek gyártóját, a Hopiumot. A versenyzés, akár egy szabadtéri laboratórium, lehetővé tette Olivier Lombard és csapata számára, hogy új mobilitási megoldásokon gondolkodjanak, megfelelve a környezetvédelmi kihívásoknak. Míg a közlekedési ágazat önmagában az üvegházhatású gázok kibocsátásának 20%-áért felelős, a vállalat a klímaváltozás elleni küzdelem fontos szereplőjeként pozicionálja magát. A Hopium a hidrogén üzemanyagcellák, a technológia és az autóipar területén az innováció élvonalába tartozó szakértőkből álló csapatot egyesít.

www.hopium.com   
Kövessen minket Instagramon, Linkedin, Youtube, Twitter.

A Bridgestone-ról Európában, Oroszországban, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában:

A Bridgestone Európában, Oroszországban, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában (Bridgestone EMIA) a biztonságos és fenntartható mobilitást szolgáló megoldások terén felhalmozott szakértelmének köszönhetően az abroncs- és gumiiparban világviszonylatban vezető Bridgestone Corporation regionális stratégiai vállalategysége. A Bridgestone EMIA, amelynek központja a belgiumi Zaventemben található, több mint 20.000 alkalmazottat foglalkoztat, és a térség 40 országában folytat üzleti tevékenységet.

A Bridgestone prémium gumiabroncsok, abroncstechnológiák és fejlett mobilitási megoldások változatos portfólióját kínálja. A vállalat jövőképe, hogy fenntartható megoldásokat kínáló vállalatként társadalmi és fogyasztói értéket nyújtson. A Bridgestone E8 kötelezettségvállalása – egy nyolc értékből (energia, ökológia, hatékonyság, bővítés, gazdaság, érzelem, könnyítés és erősítés) álló keretrendszer – a stratégiai prioritásokat, a döntéshozatalt, a kultúra fejlődését és a fenntarthatósági intézkedéseket is e jövőkép megvalósítása érdekében irányítja.

A Bridgestone EMIA-ról szóló további információkért, kérjük, látogasson el a www.bridgestone-emia.com és www.bridgestonenewsroom.eu oldalakra. Kövessen minket Facebookon, Instagramon, YouTube-on és LinkedInen.

www.bridgestone.hu      


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bridgestone

Legújabb Cégfelvásárlás hírek:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 10.000 ipari hírből: