Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.05.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Siemens-technológiák a világűrben
2021.02.23
Forrás: Siemens, Hírek
Az űrkutatás története több, mint 60 évre vezethető vissza – a Föld első műholdjának indításától számítva, az első Holdra szálláson át, a legújabb Mars misszióig.

Köszönhetően a legmodernebb technológiáknak, az évek során számos űreszköz jutott már el a világűrbe, amelyek közül több projektben a Siemensnek is szerepe volt.

A vállalat 170 éve jelentős szerepet játszik a technológiai fejlődésben. A hazánkban is aktív Siemens olyan megoldásokat kínál, amelyek segítséget nyújtanak az energia, az egészségügy, az ipar, az infrastruktúra, vagy akár az űrkutatás terén is.

Így kezdődött

1965-ben a Mariner IV űrszonda 228 nap utazás után érte el a Marsot, a Siemens technológiájával a fedélzetén. A Mariner IV elsőként készített fotókat a „vörös bolygóról”, amelyek továbbítását a Siemens által készített, átadócsőként szolgáló, kerámia és fém ötvözetéből készült sík trióda segítette. A trióda nemcsak képek, hanem repülési és mérési adatok feldolgozásában is szerepet játszott. 1973-ig a Mariner program keretein belül 10 szonda indult útnak, így az emberiség jobban megismerhette a Föld legközelebbi szomszédjait, a Merkúrt, a Vénuszt és a Marsot.

1969-ben az Apollo-11 hold misszió képernyőit olyan, Siemens által fejlesztett, energiatakarékos, zöld világítással szerelték fel, mellyel azok a változó körülmények között is könnyen leolvashatóak voltak. A vállalatnak nemcsak az első Holdra szállásban volt szerepe íly módon, hanem annak közvetítésében is. A Siemens akkor a telekommunikációs piac vezetőjeként különleges anyagokkal, új komponensek kifejlesztésével, tudományos projektekkel támogatta a műholdas kommunikáció fejlődését. A cég továbbá segédkezett a jeladó állomások megépítésében, kutatásokat végzett a rakétahajtás, valamint az űrutazás alatti áramfejlesztés területén is.

Az 1980-as években a Siemens erlangeni fejlesztőrészlege készítette a Halley üstökös megfigyelésére a különleges, sík sugárzásmérőt. A szonda 1986-ban kezdte meg az utazását az üstökös felé, hogy adatokat gyűjtsön róla.

A jövő űrteleszkópja, mellyel a múltba tekinthetünk

A James Webb (JWST) űrtávcsövet a NASA legnagyobb hatékonyságú és legösszetettebb űrteleszkópjaként tartják számon, amelynek tervezésében a Siemens EDA (korábban Mentor Graphics) szoftvereit használták. Egyrészről „analog-to-digital” átalakítóval szerelték fel, amely a távcső által készített analóg képet alakítja át digitális képpé. Másrészről a NASA a Siemens szoftvere segítségével szimulálta a JWST komponenseinek teljesítményét. A szoftver összesítette a JWST összeszerelt moduljainak komplex adatait is.

Az infravörös tartományban működő űrtávcső lényege, hogy képes áthatolni a kozmikus poron és távoli égitestek igen halovány jelzéseit észlelni. Fénygyűjtő rendszerének 70-szer nagyobb a kapacitása, mint a korábbi Hubble űrteleszkópé. A távcső nemcsak a Naprendszeren belüli bolygókat és holdakat, de a legősibb és a legtávolabbi galaxisokat is látja. Így, 2021-től kezdődően a távcső segítségével betekintést nyerhetünk az “első fény” korszakába vagy akár a legelső csillagok születésébe.

Az élet nyomait kutatják a Marson

Egy pilóta nélküli űrhajó leszállása egyike az űrrepülés leglátványosabb vállalkozásainak. A marsi leszállások a földinél sokkal ritkább légkör miatt nagyon kockázatosak, így az irányítók nem véletlenül nevezik a rettegés perceinek ezt a manővert. Onnantól kezdve, hogy a leszállóegység belép a légkörbe, és megkezdi a landolási procedúrát, a földi személyzet már semmit sem tehet azon túl, hogy vár és bizakodik, hogy a manőver során minden a tervek szerint alakul. Ezeknek a küldetéseknek az eddigi csúcsa a Curiosity leszállása volt 2012. augusztus 6-án, ami nyolc hónap és 570 millió kilométer után biztonságosan megérkezett a vörös bolygóra.

Ennek a megvalósulását segítette a NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) kutatóintézet által használt Siemens PLM szoftver, amely segítette a fejlesztőket a szonda megtervezésében, komplex mozgásának szimulálásában és a prototípus megépítése előtt a virtuális térben való összeszerelésében, modellezésében.

A Curiosity a legösszetettebb szonda, amelyet az emberiség valaha egy másik égitest felszínére juttatott. Idén lesz kilenc éve hogy dolgozik a Marson az amerikai űrügynökség autó méretű, nukleáris áramforrással felszerelt marsjárója, amely ez idő alatt feltárta, hogy az élet kialakulásához és az anyagcseréhez nélkülözhetetlen kémiai elemek és stabil, folyékony vizes környezet is megtalálhatók voltak a Marson.

2021. február 18-án ért a Marsra a Perseverance marsjáró, amelynek tervezésében, szimulálásában és összeszerelésében a Siemens Digital Industries Software-t használták. A 2012 augusztusában sikeresen Marsot ért Curiosity marsjáróra épülő Perseverance célja az, hogy a Curiosity által felfedezett nyomokat megtalálja, valamint kőzet- és talajmintákat gyűjtsön. A mintákat a NASA, az európai űrhivatal, az ESA segítségével készül visszahozni a Földre, a tervek szerint még 2031 előtt. A Mars 2020 küldetés keretében elinduló Perseverance-t is a NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) kutatóintézete készítette és irányítja.

Az űrkutatásban is használt PLM szoftver és az automatizálási technológiák egyedülálló Siemens kombinációjával nemcsak 50%-kal csökkenthető a piacra jutás ideje, hanem erőforrásokat és energiaköltségeket is megtakarítunk. Napjainkban, a Siemens PLM szoftverét több mint 70.000 ügyfél használja, közte hazai vállalatok is.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Energia, közmű, akkumulátor ; Siemens


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák:
ÜZLETI AJÁNLATOK94
Hirdetések17
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Videók készítése3
Bird0
Riport32
Ipari Blog80
Cégfelvásárlás75
NEWS 7752
Ipari cégek2709
Ipari hírek7736
Business4958
Múzeum, ipartörténet84
Autó, jármű, közlekedés6104
BUD330
Autómegosztás, fuvarmegosztás31
Önvezető 219
e-sport19
Audi527
Mercedes902
Opel305
Suzuki267
BMW556
Das WeltAuto51
Seat297
Škoda303
VW409
Tesla6
Munkagép, haszongép1131
Rába113
Scania447
Robot, automatika1094
ABB436
FANUC146
igm114
KUKA 71
Universal Robots45
Mesterséges intelligencia134
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)47
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő234
Lézer78
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika949
Internet599
YouTube102
D nyomtatás70
Fém, gépipar1407
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Agrár201
Élelmiszer223
Logisztika316
Ingatlan, építőipar382
Energia, közmű, akkumulátor1509
Solar84
Bosch791
Siemens448
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone81
Continental140
Hankook Tire222
Michelin115
Kiállítás947
A legutóbbi *Robot, automatika* hírek (a több mint 1.000 hírből):
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Beszélgetés Pavel Bezucký-val, a Universal Robots Közép-Kelet-Európa, Oroszország és FÁK térségért felelős vezérigazgatójával
Az ABB piacra dobta a világ leggyorsabb, legérzékenyebb, drónra telepített, gázszivárgást felderítő és üvegházhatású gázokat mérő rendszerét
Támogatási projekt megvalósulása hajtómû fejlesztésre
2021 első negyedévének eredményei
Új szoftverfejlesztési központ Budapesten
Az Év Beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya 2021-ben
Hatékony a betegellátás a chilei kórház földrengésbiztos épületében az ABB eszközeivel
A KR CYBERTECH nano ARC tempót ad az automatizált gyártásnak
Világpremier a szoftver- és érzékelőtechnológiában a Continenaltól
Személyi változás a Universal Robots közép-kelet-európai régióért felelős vezetőségében
Vezetőváltás a hazai Siemensnél - Jeránek Tamás lesz a Siemens Zrt. új elnök-vezérigazgatója
A Siemens a világ legmodernebb gyártói között
Okos és biztonságos a digitális épületfelügyelet a Siemens Desigo CC új verziójával
Ajánló:
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre