Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.19.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


A Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége az autóipari vállalkozásokért
2018.04.24
Forrás: IpariCégek.hu Riport
Dr. Nyírő József a MAJOSZ elnöke, az autóipari vállalkozások fejlesztési lehetőségeiről és az autógyártókkal történő kapcsolatépítésről válaszolt kérdéseinkre

- Milyen szempontok alapján, mikor alapították meg a MAJOSZ-t?

A MAJOSZ-t 1993 áprilisában alapította a Magyar Suzuki Zrt. és 21 alapító tagvállalatunk, elsősorban az akkori japán szövetségi, érdekképviseleti működés volt a benchmark. A Fővárosi Bíróság 1993. júniusában, mint érdekképviseleti társadalmi szervezetet jegyezte be szövetségünket. Alapszabályunk szerint, a kormányzati szándékkal összhangban, célunk a hazai gépjárműalkatrész-, és részegység-gyártás szakterületén működő cégek szakmai, gazdasági és társadalmi érdekképviselete.

- Mit jelent a tagok és a pártolók megnevezés? Kik léphetnek be a szervezetbe, mely ma már az egyik legnagyobb ipari szakmai szövetség?

A MAJOSZ rendes tagja lehet bármely szakma területén működő gazdálkodó szervezet, aki a magyarországi járműiparhoz szervesen kapcsolódó gazdasági – elsősorban termelő/gyártó tevékenységet folytat. Pártoló tag lehet minden olyan szervezet, aki a járműalkatrész-gyártási tevékenységhez kapcsolódó egyéb üzleti tevékenységet folytat pl. mérnöki iroda, minőségbiztosítással foglalkozó vállalat, pénzügyi tanácsadó vagy szakképzéssel foglalkozó intézmény. Természetesen csak olyan vállalatokról beszélhetünk, amelyek Magyarország területén végzik munkájukat.

- A szervezet segíti a tagvállalatok piaci jutását és kapcsolatépítését. 2018-ban milyen főbb eseményeken vettek részt és mit vár a további hónapoktól?

Az év eleje rendezvények tekintetében igen sűrűnek bizonyult. Elsősorban gazdasági és járműipari eseményeken vettünk – és veszünk – részt. Ilyen volt többek között a Magyar Nemzeti Kereskedőház által szervezett Kárpát Expo, a HIPA Járműipari konferenciája, a Portfolio és a MAGE által közösen szervezett Járműipari konferencia. Támogattuk a szerb SEE Automotive konferenciát és a bécsi Automotive Leaders Forumot is. Az év második fele is bővelkedik eseményekben: májusban az éves közgyűlés után az Ipar Napjain veszünk részt, május 16-án a Német Kereskedelmi- és Iparkamarával közösen szervezzük idén is a Beszállítói Napot. Utána egészen június közepéig minden hétre jut program: részt veszünk a MOBIL Zalaegerszegen, a Francia Kereskedelmi Kirendeltséggel közösen szervezünk egy beszállítói B2B találkozót, majd utazunk Stuttgartba a GACS Expo kiállításra. Nyáron sem pihenünk, mert szeptemberben várható a MAJOSZ 25 éves születésnapjának megünneplése is. Áprilisban megújult az arculatunk, reményeim szerint a májusi eseményekre elkészülünk az összefoglaló marketing anyagainkkal is, melyek segítségével az összes tagvállalatunkat magunkkal tudjuk vinni ezekre az eseményekre itthon és külföldön is.

- Előtérbe került az automatizálás, ahol az új technológiák megvalósítása komoly költségekkel, és más szemlélettel is jár. Milyen tanácsadással, támogatással tudják segíteni tagjaikat?

A jövő szempontjából a legfontosabb tényező a hatékonyság növelése. Ehhez nagy szükség van az automatizálásra és a digitalizálási folyamatok bevezetésére. Jellemzően az IPAR 4.0 technológia fejlesztés témakörében kerül kialakításra a szemléletváltáshoz tartozó feladatterv. Valóban a technológiafejlesztés jelentős beruházási igénnyel jár és komoly szakmai felkészültség szükséges a hatékony működtetéséhez. Jelen pillanatban a Tagságunk számára készítjük elő a tanácsadási hálózatot és az érdekvédelmi működésünk segítségével igyekszünk támogatásokat szerezni a folyamat megvalósításához.

- A szervezet tagvállalatai mennyire tudnak azonosulni a digitális átalakulás elvárásaival?  

A digitális átalakulás egy nagyon kemény feladat a cégek számára. Nincs az a fejlettségi szint, ahol nem szükséges a továbbfejlesztés, és az iparnak, vevőknek folyamatos elvárása a minél magasabb digitalizáció elérése. Azt gondolom, hogy vannak olyan cégek, akiknek nehéz feladat lesz az elvárásoknak való megfelelés, de számunkra ez jelenti a feladatot, kihívást, hogy támogassuk, segítsük őket a legjobb tudásunknak megfelelően.

- Hogyan látja a magyar autóipari beszállítás helyzetét?

A változások korát éljük, igazi ipari forradalom van kialakulóban és az autóipar igazi zászlóshajója ennek a folyamatnak. Biztosan lesznek változások a beszállítások alakulásában a termék portfólió változása miatt. A cégeknek alakulni kell és alkalmazkodni a jövőbeni helyzethez. Összességében azt gondolom, hogy a járműipar, a járműalkatrész gyártás helyzete és az eredményei továbbra is kimagaslóak lesznek. Viszont a Szövetségünk feladata, hogy figyelje a kialakuló helyzetet, segítse a cégeket információval a könnyebb alkalmazkodáshoz, előrelátáshoz.

- Melyek a szervezet főbb tervei?

A MAJOSZ jelenleg is nagyon sok változáson megy keresztül, célunk, hogy a legújabb kori kihívásoknak is meg tudjunk felelni mind mi, mint érdekvédelmi szövetség, mind pedig tagvállalataink. Ennek érdekében az eddig jól működő szolgáltatásainkat is szeretnénk továbbfejleszteni, ehhez az elkövetkező időszakban egy felmérés keretében kérünk segítséget tagjaink részéről. Az már most körvonalazódott, hogy tagjaink számára az iparra jellemző gyors változások követésében és a fejlesztések tervezésében kell tudnunk segíteni, így erre is szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni. Emellett a kapacitásbővítés, az export, a munkaerőhiány és az ipar 4.0 kérdései merülnek fel rendszeresen a találkozóinkon.

Terveink között szerepel, hogy - az új ügyvezető főtitkár asszonnyal közösen - ebben az évben meglátogatjuk az összes tagvállalatunkat személyesen is, hogy lássuk mi az, amire még szükségük lehet. Természetesen nem hagyjuk ki az idei Automotive Hungary kiállítást sem, és ott leszünk az őszi Automechanika Frankfurton is, ahogy eddig is tettük. Körvonalazódnak még emellett más együttműködések is, melyek még folyamatban vannak így nem mondhatok konkrétumokat, de azt megerősíthetem, hogy a MAJOSZ továbbra is minden erejével azon lesz, hogy segítsen hozzáadott értéket termelni a hazai alkatrészgyártó vállalatoknak.

* Minden IpariCégek.hu Riport és kép is saját készítésű, minden jogot fenntartunk!


* NEWS * ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; MAJOSZ ; Fém, gépipar ; Műanyag ; Riport ; Ipari Blog


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7365
Ipari cégek2332
Ipari hírek7348
Business4654
Autó, jármű, közlekedés5731
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1107
Rába112
Scania445
Robot, automatika1072
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots43
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő230
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika890
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1394
Hegesztés124
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika308
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1384
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone80
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
A UR egyszerű és gyors integrálása a végeffektorokkal
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre