Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


Keresünk: eladó, működő ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre Magyarország teljes területén.
Keresünk: Bérbeadott ingatlanokat céggel vagy cég nélkül is. ;
Eladó: Péküzem, 85 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Eladó világszínvonalú gyártó cég eszköz értéken: fémszerkezetgyártó cég eladó, 100 M Ft
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Eladó működő cégeket keresünkEladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

Működő cég eladása
Cégből kiszállás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.09.24.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

A CNC-forgácsolás a legjobb kihasználtsággal - Keménység és nagy pontosság
Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
A Hembrug esztergagépei mikronos pontossággal képesek dolgozni
A kemény anyagok esztergálása a körkörös köszörülés gazdaságos alternatívájává vált.

A Hembrug e technológia egyik úttörőjeként mostanra szinte kizárólag a nagy sebességű, ultraprecíz esztergálási technológiára specializálódott, és 1500 mm-es munkadarab-átmérőig kínál megmunkálóberendezéseket. A FANUC, a gépek meghajtását és vezérlését szállító partner, a specifikációktól függően a 0i-D, illetve a 32i CNC-családot építi be. A hollandiai Haarlemben működő Hembrug Machine Tools állami vállalatként indult, amely 1983-ban került magánkézbe. Az eredetileg az ultraprecíz esztergagépek piacán tevékenykedő cég családi vállalkozásként az 1990-es évek elejétől kezdve a kemény anyagok esztergálására összpontosít. „Akkoriban váltak elérhetővé olyan új szerszámalapanyagok, amelyek az edzett acél megmunkálására is alkalmasak voltak” – emlékezett vissza Bert de Veer, a tervezési részleg vezetője. „A kiemelkedő minőség és a precíz esztergálás érdekében különösen nagy stabilitású gépeket fejlesztettünk ki, ugyanis a kemény anyagok esztergálásakor ébredő erők óriásiak, és a mikronos tartományba eső pontosság elérése másképpen megoldhatatlan.” A hidrosztatikus csapágyazású esztergagépek terén felhalmozott, sok évnyi mérnöki tapasztalat birtokában a Hembrug vezető szereplővé vált a kemény anyagok esztergálásának speciális piacán, és a kifejlesztett technológia a körköszörülés teljes értékű alternatíváját kínálja a precíziós finiseléshez. Ezt több remek példa is alátámasztja. Bert de Veer megemlítette, hogy a Hembrug az első kemény munkadarabokat kezelő esztergagépeit a szerszámkészítésben, illetve öntőforma-készítésben érdekelt ügyfeleknek szállította, ahol PET-palackok gyártásában kaptak szerepet: „Gépeink a mai napig nem csupán az előzetes formák fröccsöntési szerszámait készítik, hanem akár menetes záróelemek öntőformáit is. A hajtott szerszámokat tartalmazó revolver segítségével az apró szellőzőfuratok marása is megoldott, így a gépből teljesen kész szerszámokat lehet kivenni.” További alkalmazási példák: gépjárműipar (befecskendezőfúvókák, fogaskerekek), csapágygyártás (belső és külső futófelület), hidraulika és pneumatika (szelepek).

Akár 1500 mm-es forgatási átmérőig terjedő munkadarabokhoz

A Hembrug Mikroturn gépcsalád gyakorlatilag kopásmentes, teljesen hidrosztatikus, ultraprecíz, kemény anyagokhoz készülő esztergagépekből áll, amelyek számos különféle alkalmazást képesek lefedni. A CNC 100 sorozat vízszintes gépei olyan apró alkatrészek megmunkálására is alkalmasak, amelyek furatmérete 1 mm-nél kezdődik. Függőleges esztergagépek nagyméretű, nehéz munkadarabokhoz is érhetők el – az átmérő 450–1500 mm lehet.
Bert de Veer az összes Mikroturn-gépre teljesülő állítást is megfogalmazott. „Mindegyik a ma elérhető legmagasabb esztergálási pontosságot kínálja kemény anyagok esetében” – és ezt számokkal is alátámasztotta: „E gépek segítségével a következő tűréshatárokat lehet teljesíteni akár 70 HRC keménységű, legfeljebb 1500 mm átmérőjű munkadarabok esetében: Ra = 0,0001–0,0004 mm felületi érdesség, 0,0002–0,001 mm alakpontosság, valamint 0,002 mm vagy annál jobb méretpontosság.

Hidrosztatikus megoldás garantálja a tartós precizitást

Ezekkel a tűréshatárértékekkel a Mikroturn-berendezések a hengeres köszörűgépek fő versenytársai – amelyeket néhány egyéb területen felül is múlnak. Kemény anyagok esztergálásakor a munkadarab nem igényel megfogást, így időt lehet megtakarítani, és elkerülhetők a megfogási hibák. Tetszőleges számú kontúrt lehet létrehozni egyetlen szerszámmal – nincs szükség költséges csiszolókorongokra. Emellett a kemény anyagok esztergálása környezetkímélő eljárás, amely sok esetben vízmentesen zajlik. Köszörüléskor minden esetben iszap keletkezik, amely költséges hulladékkezelést igényel. Összevetésekben kimutatható, hogy a kemény anyagok esztergálása számos megmunkálási feladat esetében magasabb termelékenységet eredményez.
Más esztergagépekkel összehasonlítva a Hembrug gépek kiemelkedően teljesítenek a hosszú távú pontosság terén. Ennek legfőbb oka az orsó és a vezetőelemek hidrosztatikus csapágyazása. Oldalütési és ismétlési pontosságuk 0,1 mikron – és ezt hosszú távon képesek biztosítani, árulta el Bert de Veer: „A hidrosztatikus csapágyazás nélküli gépek ezeket a paramétereket csak új állapotban képesek teljesíteni. A mi gépeink akár 20-30 év után is ezt a minőséget kínálják.

Hembrug és FANUC – megbízható partneri együttműködés

A hajtások és vezérlések terén a Hembrug hosszú évek óta együttműködik a CNC-világpiac első számú szereplőjével, a FANUC vállalattal. Peter van Ommeren, az elektromos tervezési részleg vezetője elmondta: „Korábban a FANUC 15-TB CNC-sorozat tagjait telepítettük. Ma a 0i-D sorozatba tartozó CNC-rendszereket használjuk alapkialakítású Mikroturn gépeinkben. Ez a vezérlés 100 nm-es felbontást biztosít. Az ennél finomabb felbontást igénylő feladatokhoz különleges Mikroturn-gépeket fejlesztettünk, amelyek alkalmasak a FANUC 32i CNC-sorozatának fogadására. Ezek a megfelelő skálázással 10 nm-es felbontásra is képesek.”
A gyártás során a Hembrug különféle saját berendezéseket használ, amelyek vezérlését a FANUC 0i-D CNC látja el, „ugyanis ez a kombináció pompásan működik
” – magyarázta Peter van Ommeren. „Ezt újra és újra megerősítik ügyfeleink. Gyakorlatilag több évnyi működés alatt sincs vezérléssel kapcsolatos meghibásodás. A FANUC elektronikája, motorjai és vezérlőegységei a legjobb minőséget képviselik, rendkívül strapabíróak, és még a külső elektromágneses hatásoknak is igen jól ellenállnak. A FANUC megoldásainak további pozitív jellemzője a felfelé irányuló kompatibilitás. Egy példát említve, ez azt jelenti, hogy az 1990-es években a gépeket 15-TB vezérlővel üzemeltük be. Ma, közel 20 évvel később a programok még mindig használhatók az újabb gépeken és a legújabb vezérlőkön is. Ennek az a magyarázata, hogy a FANUC a kiegészítő funkciók területén megvalósított megannyi újítás mellett is megőrizte az alapvető szerkezeti hátteret. Ez könnyebbé teszi számunkra, gépgyártók számára a megvalósítási lépéseket, egyúttal jelentősen csökkenti az ügyfeleink számára szükséges képzések számát.

Újra és újra megerősítik ügyfeleink, hogy ez a kombináció csodálatosan működik. Gyakorlatilag több évnyi működés alatt sincs vezérléssel kapcsolatos meghibásodás. A FANUC elektronikája, motorjai és vezérlőegységei a legjobb minőséget képviselik, rendkívül strapabíróak, és még a külső elektromágneses hatásoknak is igen jól ellenállnak.

Új fejlesztések növelik a termelékenységet

Az utóbbi néhány évben a Hembrug több új fejlesztést eszközölt, amelyek nemcsak nagy pontosságúak, hanem kiemelkedően termelékenyek is. A vállalat például az EMO 2011 kiállításon bemutatta Mikroturn Twin Spindle, illetve Mikroturn 100 CNC Special termékét. A Mikroturn Twin Spindle két teljes mértékben hidrosztatikus orsóval rendelkezik, és integrált orsómotorokat, lineáris motorral mozgatott X és Z szánt, valamint teljesen automatikus adagoló robotot tartalmaz. Egyes esetekben a kemény anyagok esztergálása eleve háromszor gyorsabb a hasonló jellegű köszörülési műveletnél, ugyanakkor az orsó a ciklusidő további, akár 30%-os rövidítését teszi lehetővé, illetve a termelékenységet akár 100%-kal is növelheti. A Mikroturn 100 CNC Special egy speciális kialakítású, teljesen hidrosztatikus, nagy teljesítményű orsó 2000 ford./perc fordulatszámmal, integrált nyomatékmotorral és a kiterjesztett úthosszú Z szánnal. Nagyobb és nehezebb munkadarabok forgatására képes, mint az alapkivitelű Mikroturn 100 CNC gép.
Bert de Veer szerint ezek a fejlesztések fontos lépések a jövő szempontjából: „Hosszú időn keresztül világelsőként tekintettek ránk a precizitás terén, mi viszont nem fordítottunk elegendő figyelmet a termelékenységre. Ez most teljes egészében megváltozott. Legújabb fejlesztéseinkben kiemelten kezeljük a termelékenység kérdését, egyúttal fokozzuk a rugalmasságot az ügyféligények kiszolgálása érdekében. Nagy örömmel hozunk létre speciális megoldásokat.” Példaként olyan projektet említett, amelyben fogaskerekes szivattyúk különféle tengelyeinek megmunkálása zajlik. Ezeket adagoló szállítószalag juttatja a géphez, ahol képfeldolgozó kamera észleli, majd egy robot helyezi be a tengelyeket. Ebben a folyamatban a gép felismeri az adott munkadarabot, és automatikusan kiválasztja a megfelelő CNC-programot.

A közvetlen kapcsolat garantálja az ügyfél maradéktalan elégedettségét

A FANUC részt vett az új fejlesztésekben. Peter van Ommeren, az elektromos tervezési részleg vezetője kifejtette: „Számunkra fontos volt, hogy a FANUC megkönnyítse a más gyártóktól származó motorok integrációját. Mi például harmadik fél által gyártott integrált orsómotorokat használunk. Eleinte kicsit aggódtunk ezzel kapcsolatban. A FANUC azonban kifejezetten együttműködő volt, így a motorok vezérlését minden nehézség nélkül sikerült megoldani.

A Hembrug jelenleg speciális felhasználói interfészek fejlesztésében vesz részt, amelyek kialakítása egyszerűbbé teszi a gép kezelését. A FANUC Picture olyan nagy teljesítményű fejlesztői környezetet jelent, amely lehetővé teszi ezen felhasználói interfészek saját igényeinknek megfelelő kialakítását. Az eredményt jelenleg is saját gyártóüzemünkben teszteljük a 32i vezérlővel szerelt Mikroturn berendezésünkön, ahol az edzési eljárást követően a nagyméretű csavaranyák belső menetének újraforgácsolása zajlik.

Elektronikai szakértőként Peter van Ommeren bizakodva tekint az együttműködésre a FANUC vállalattal: „Bár más gépgyártókkal összevetve mi viszonylag kevés esztergagépet gyártunk, ezért kevés FANUC-vezérlővel dolgozunk, kitűnő és gyors támogatást kaptunk a FANUC szakembereitől. Bármikor kérdésünk van, közvetlenül vehetjük fel a kapcsolatot a vállalattal, és ez pompásan működő megoldás.” Példát is említett: „Egy USA-beli ügyfél olyan ügyfélspecifikus projekt felől érdeklődött, amelynek egy kifinomult, négytengelyes, két szerszámállvánnyal és két szerszámcserélővel rendelkező gép is a részét képezte. Egyáltalán nem egyszerű feladat, sem a vezérlés, sem a hajtás szempontjából, ezért a FANUC vállalathoz fordultunk segítségért. Rövid időn belül a helyszínre érkezett a FANUC munkatársa, akivel meg tudtuk beszélni a projektet. Meghatározta a szükséges hajtóműveket, és a 32i sorozatba tartozó, többcsatornás CNC-t javasolt. Ezáltal azonnal az ügyfél rendelkezésére bocsáthattuk a kért ajánlatot.

Esztergálás maximális pontossággal

Az 1973-ban állami tulajdonú vállalatként indult, majd 1983-ban privatizált Hembrug terveinek és termékeinek több mint 95%-a gyakorlatilag kopásmentes, teljesen hidrosztatikus, ultranagy pontosságú esztergagép. A Mikroturn gépcsalád akár 70 HRC keménységű, legfeljebb 1500 mm átmérőjű munkadarabokat is képes megmunkálni. A Hembrug kb. 70 dolgozóval rendelkezik, és évente 25-30 berendezést gyártanak. Éves forgalma 2011-ben kb. 15 millió euró volt.

www.fanuc.eu  


NEWS: ; Robot, automatika ; CNC ; Fém, gépipar ; Mágnes, MR, MRI ; Ipari hírek ; Business ; FANUC

Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

KERESÜNK Eladó Működő ipari cégeket vételre, fejlesztésre

2020.10.07-11., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO

2020.10.19-22., Hungexpo:
Ipar Napjai

2020.10.19-22., Hungexpo:
Automotive Hungary

Autótechnika
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre