Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


K e r e s ü n k termelő ipari cégeket fejlesztésre és felvásárlásra is, k o n k r é t befektetési és vételi i g é n y e k r e.
Eladó ipari cégek kínálatunkból: Mezőgazdasági gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
Futárszolgálat, 39,9 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Péküzem, 85 M Ft ;
Eladó ipari ingatlan: Veterán autók tárolására ideális 10 ha erdőben 880 nm igényes épület eladó
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI AJÁNLATOK:  Keresünk eladó ipari céget Eladó ipari cégekEladó ipari ingatlanokHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtatás   Kiállítás   Cégfelvásárlás  Riport  Hírek közzététele 

A cég eladása

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2020.04.09.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok Részletes kereső


Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu

MASCUS


YouTube
YouTube

Térkép
Google Maps
Segítség az IpariCégek.hu honlap
használatához:
Oldaltérkép ;
Rólunk ;
Híreink ;

Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu
YouTube videó csatornánk:
- hírei ;
- lejátszási listái ;

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

A CNC-forgácsolás a legjobb kihasználtsággal - Keménység és nagy pontosság
Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
A Hembrug esztergagépei mikronos pontossággal képesek dolgozni
A kemény anyagok esztergálása a körkörös köszörülés gazdaságos alternatívájává vált.

A Hembrug e technológia egyik úttörőjeként mostanra szinte kizárólag a nagy sebességű, ultraprecíz esztergálási technológiára specializálódott, és 1500 mm-es munkadarab-átmérőig kínál megmunkálóberendezéseket. A FANUC, a gépek meghajtását és vezérlését szállító partner, a specifikációktól függően a 0i-D, illetve a 32i CNC-családot építi be. A hollandiai Haarlemben működő Hembrug Machine Tools állami vállalatként indult, amely 1983-ban került magánkézbe. Az eredetileg az ultraprecíz esztergagépek piacán tevékenykedő cég családi vállalkozásként az 1990-es évek elejétől kezdve a kemény anyagok esztergálására összpontosít. „Akkoriban váltak elérhetővé olyan új szerszámalapanyagok, amelyek az edzett acél megmunkálására is alkalmasak voltak” – emlékezett vissza Bert de Veer, a tervezési részleg vezetője. „A kiemelkedő minőség és a precíz esztergálás érdekében különösen nagy stabilitású gépeket fejlesztettünk ki, ugyanis a kemény anyagok esztergálásakor ébredő erők óriásiak, és a mikronos tartományba eső pontosság elérése másképpen megoldhatatlan.” A hidrosztatikus csapágyazású esztergagépek terén felhalmozott, sok évnyi mérnöki tapasztalat birtokában a Hembrug vezető szereplővé vált a kemény anyagok esztergálásának speciális piacán, és a kifejlesztett technológia a körköszörülés teljes értékű alternatíváját kínálja a precíziós finiseléshez. Ezt több remek példa is alátámasztja. Bert de Veer megemlítette, hogy a Hembrug az első kemény munkadarabokat kezelő esztergagépeit a szerszámkészítésben, illetve öntőforma-készítésben érdekelt ügyfeleknek szállította, ahol PET-palackok gyártásában kaptak szerepet: „Gépeink a mai napig nem csupán az előzetes formák fröccsöntési szerszámait készítik, hanem akár menetes záróelemek öntőformáit is. A hajtott szerszámokat tartalmazó revolver segítségével az apró szellőzőfuratok marása is megoldott, így a gépből teljesen kész szerszámokat lehet kivenni.” További alkalmazási példák: gépjárműipar (befecskendezőfúvókák, fogaskerekek), csapágygyártás (belső és külső futófelület), hidraulika és pneumatika (szelepek).

Akár 1500 mm-es forgatási átmérőig terjedő munkadarabokhoz

A Hembrug Mikroturn gépcsalád gyakorlatilag kopásmentes, teljesen hidrosztatikus, ultraprecíz, kemény anyagokhoz készülő esztergagépekből áll, amelyek számos különféle alkalmazást képesek lefedni. A CNC 100 sorozat vízszintes gépei olyan apró alkatrészek megmunkálására is alkalmasak, amelyek furatmérete 1 mm-nél kezdődik. Függőleges esztergagépek nagyméretű, nehéz munkadarabokhoz is érhetők el – az átmérő 450–1500 mm lehet.
Bert de Veer az összes Mikroturn-gépre teljesülő állítást is megfogalmazott. „Mindegyik a ma elérhető legmagasabb esztergálási pontosságot kínálja kemény anyagok esetében” – és ezt számokkal is alátámasztotta: „E gépek segítségével a következő tűréshatárokat lehet teljesíteni akár 70 HRC keménységű, legfeljebb 1500 mm átmérőjű munkadarabok esetében: Ra = 0,0001–0,0004 mm felületi érdesség, 0,0002–0,001 mm alakpontosság, valamint 0,002 mm vagy annál jobb méretpontosság.

Hidrosztatikus megoldás garantálja a tartós precizitást

Ezekkel a tűréshatárértékekkel a Mikroturn-berendezések a hengeres köszörűgépek fő versenytársai – amelyeket néhány egyéb területen felül is múlnak. Kemény anyagok esztergálásakor a munkadarab nem igényel megfogást, így időt lehet megtakarítani, és elkerülhetők a megfogási hibák. Tetszőleges számú kontúrt lehet létrehozni egyetlen szerszámmal – nincs szükség költséges csiszolókorongokra. Emellett a kemény anyagok esztergálása környezetkímélő eljárás, amely sok esetben vízmentesen zajlik. Köszörüléskor minden esetben iszap keletkezik, amely költséges hulladékkezelést igényel. Összevetésekben kimutatható, hogy a kemény anyagok esztergálása számos megmunkálási feladat esetében magasabb termelékenységet eredményez.
Más esztergagépekkel összehasonlítva a Hembrug gépek kiemelkedően teljesítenek a hosszú távú pontosság terén. Ennek legfőbb oka az orsó és a vezetőelemek hidrosztatikus csapágyazása. Oldalütési és ismétlési pontosságuk 0,1 mikron – és ezt hosszú távon képesek biztosítani, árulta el Bert de Veer: „A hidrosztatikus csapágyazás nélküli gépek ezeket a paramétereket csak új állapotban képesek teljesíteni. A mi gépeink akár 20-30 év után is ezt a minőséget kínálják.

Hembrug és FANUC – megbízható partneri együttműködés

A hajtások és vezérlések terén a Hembrug hosszú évek óta együttműködik a CNC-világpiac első számú szereplőjével, a FANUC vállalattal. Peter van Ommeren, az elektromos tervezési részleg vezetője elmondta: „Korábban a FANUC 15-TB CNC-sorozat tagjait telepítettük. Ma a 0i-D sorozatba tartozó CNC-rendszereket használjuk alapkialakítású Mikroturn gépeinkben. Ez a vezérlés 100 nm-es felbontást biztosít. Az ennél finomabb felbontást igénylő feladatokhoz különleges Mikroturn-gépeket fejlesztettünk, amelyek alkalmasak a FANUC 32i CNC-sorozatának fogadására. Ezek a megfelelő skálázással 10 nm-es felbontásra is képesek.”
A gyártás során a Hembrug különféle saját berendezéseket használ, amelyek vezérlését a FANUC 0i-D CNC látja el, „ugyanis ez a kombináció pompásan működik
” – magyarázta Peter van Ommeren. „Ezt újra és újra megerősítik ügyfeleink. Gyakorlatilag több évnyi működés alatt sincs vezérléssel kapcsolatos meghibásodás. A FANUC elektronikája, motorjai és vezérlőegységei a legjobb minőséget képviselik, rendkívül strapabíróak, és még a külső elektromágneses hatásoknak is igen jól ellenállnak. A FANUC megoldásainak további pozitív jellemzője a felfelé irányuló kompatibilitás. Egy példát említve, ez azt jelenti, hogy az 1990-es években a gépeket 15-TB vezérlővel üzemeltük be. Ma, közel 20 évvel később a programok még mindig használhatók az újabb gépeken és a legújabb vezérlőkön is. Ennek az a magyarázata, hogy a FANUC a kiegészítő funkciók területén megvalósított megannyi újítás mellett is megőrizte az alapvető szerkezeti hátteret. Ez könnyebbé teszi számunkra, gépgyártók számára a megvalósítási lépéseket, egyúttal jelentősen csökkenti az ügyfeleink számára szükséges képzések számát.

Újra és újra megerősítik ügyfeleink, hogy ez a kombináció csodálatosan működik. Gyakorlatilag több évnyi működés alatt sincs vezérléssel kapcsolatos meghibásodás. A FANUC elektronikája, motorjai és vezérlőegységei a legjobb minőséget képviselik, rendkívül strapabíróak, és még a külső elektromágneses hatásoknak is igen jól ellenállnak.

Új fejlesztések növelik a termelékenységet

Az utóbbi néhány évben a Hembrug több új fejlesztést eszközölt, amelyek nemcsak nagy pontosságúak, hanem kiemelkedően termelékenyek is. A vállalat például az EMO 2011 kiállításon bemutatta Mikroturn Twin Spindle, illetve Mikroturn 100 CNC Special termékét. A Mikroturn Twin Spindle két teljes mértékben hidrosztatikus orsóval rendelkezik, és integrált orsómotorokat, lineáris motorral mozgatott X és Z szánt, valamint teljesen automatikus adagoló robotot tartalmaz. Egyes esetekben a kemény anyagok esztergálása eleve háromszor gyorsabb a hasonló jellegű köszörülési műveletnél, ugyanakkor az orsó a ciklusidő további, akár 30%-os rövidítését teszi lehetővé, illetve a termelékenységet akár 100%-kal is növelheti. A Mikroturn 100 CNC Special egy speciális kialakítású, teljesen hidrosztatikus, nagy teljesítményű orsó 2000 ford./perc fordulatszámmal, integrált nyomatékmotorral és a kiterjesztett úthosszú Z szánnal. Nagyobb és nehezebb munkadarabok forgatására képes, mint az alapkivitelű Mikroturn 100 CNC gép.
Bert de Veer szerint ezek a fejlesztések fontos lépések a jövő szempontjából: „Hosszú időn keresztül világelsőként tekintettek ránk a precizitás terén, mi viszont nem fordítottunk elegendő figyelmet a termelékenységre. Ez most teljes egészében megváltozott. Legújabb fejlesztéseinkben kiemelten kezeljük a termelékenység kérdését, egyúttal fokozzuk a rugalmasságot az ügyféligények kiszolgálása érdekében. Nagy örömmel hozunk létre speciális megoldásokat.” Példaként olyan projektet említett, amelyben fogaskerekes szivattyúk különféle tengelyeinek megmunkálása zajlik. Ezeket adagoló szállítószalag juttatja a géphez, ahol képfeldolgozó kamera észleli, majd egy robot helyezi be a tengelyeket. Ebben a folyamatban a gép felismeri az adott munkadarabot, és automatikusan kiválasztja a megfelelő CNC-programot.

A közvetlen kapcsolat garantálja az ügyfél maradéktalan elégedettségét

A FANUC részt vett az új fejlesztésekben. Peter van Ommeren, az elektromos tervezési részleg vezetője kifejtette: „Számunkra fontos volt, hogy a FANUC megkönnyítse a más gyártóktól származó motorok integrációját. Mi például harmadik fél által gyártott integrált orsómotorokat használunk. Eleinte kicsit aggódtunk ezzel kapcsolatban. A FANUC azonban kifejezetten együttműködő volt, így a motorok vezérlését minden nehézség nélkül sikerült megoldani.

A Hembrug jelenleg speciális felhasználói interfészek fejlesztésében vesz részt, amelyek kialakítása egyszerűbbé teszi a gép kezelését. A FANUC Picture olyan nagy teljesítményű fejlesztői környezetet jelent, amely lehetővé teszi ezen felhasználói interfészek saját igényeinknek megfelelő kialakítását. Az eredményt jelenleg is saját gyártóüzemünkben teszteljük a 32i vezérlővel szerelt Mikroturn berendezésünkön, ahol az edzési eljárást követően a nagyméretű csavaranyák belső menetének újraforgácsolása zajlik.

Elektronikai szakértőként Peter van Ommeren bizakodva tekint az együttműködésre a FANUC vállalattal: „Bár más gépgyártókkal összevetve mi viszonylag kevés esztergagépet gyártunk, ezért kevés FANUC-vezérlővel dolgozunk, kitűnő és gyors támogatást kaptunk a FANUC szakembereitől. Bármikor kérdésünk van, közvetlenül vehetjük fel a kapcsolatot a vállalattal, és ez pompásan működő megoldás.” Példát is említett: „Egy USA-beli ügyfél olyan ügyfélspecifikus projekt felől érdeklődött, amelynek egy kifinomult, négytengelyes, két szerszámállvánnyal és két szerszámcserélővel rendelkező gép is a részét képezte. Egyáltalán nem egyszerű feladat, sem a vezérlés, sem a hajtás szempontjából, ezért a FANUC vállalathoz fordultunk segítségért. Rövid időn belül a helyszínre érkezett a FANUC munkatársa, akivel meg tudtuk beszélni a projektet. Meghatározta a szükséges hajtóműveket, és a 32i sorozatba tartozó, többcsatornás CNC-t javasolt. Ezáltal azonnal az ügyfél rendelkezésére bocsáthattuk a kért ajánlatot.

Esztergálás maximális pontossággal

Az 1973-ban állami tulajdonú vállalatként indult, majd 1983-ban privatizált Hembrug terveinek és termékeinek több mint 95%-a gyakorlatilag kopásmentes, teljesen hidrosztatikus, ultranagy pontosságú esztergagép. A Mikroturn gépcsalád akár 70 HRC keménységű, legfeljebb 1500 mm átmérőjű munkadarabokat is képes megmunkálni. A Hembrug kb. 70 dolgozóval rendelkezik, és évente 25-30 berendezést gyártanak. Éves forgalma 2011-ben kb. 15 millió euró volt.

www.fanuc.eu  


NEWS: ; Robot, automatika ; CNC ; Fém, gépipar ; Mágnes, MR, MRI ; Ipari hírek ; Business ; FANUC

Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?
IpariCégek.hu - Ipari cégek, Ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás,
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés és Videók készítése

Videók készítése, Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

Fordító
Google Translate

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

Üzlet, üzleti ajánlatok ;
- Keresünk termelő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület2020.06.10-14., Hungexpo:
Construma

Otthon Design

RENEO


2020.10...., Hungexpo:
Ipar Napjai

2020.08.07-09., Szentlőrinc:
Szentlőrinci Gazdanapok 2020.08.07-09.

Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?


2020.10.14-16., Hungexpo:
Automotive Hungary

AutótechnikaVideók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu: Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre