Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  


ELADHATJA, HA meghirdeti ipari ingatlanát. EGYET FIZET, TÖBBET KAP: Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

Keresünk: eladó ipari cégeket konkrét szakmai vételi és fejlesztési igényekre, Fémipari, Műanyagipari, Élelmiszeripari cégeket is.
Eladó: Péküzem, 77 M Ft ; Húsüzem, 80 M Ft ; Húsfeldolgozó üzem, 85 M Ft ; Mg-i gépgyártó saját termékkel, 800 M Ft ;
VÉTEL - ELADÁS     ÜZLETI Ajánlatok:  KERESÜNK Eladó működő cégeketELADÓ cégekingatlanokdomainHirdetések Oldaltérkép   Híreink  
SZolgáltatásaink:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   és  Videók készítése   HIRDETHET  
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmisz.   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomtat.   Kállítás   Cégfelvásárlás  IpariBlog  Riport  Hírek közzététele 

Eladó fémipari cégek
Működő cég eladása
Cégből kiszállás
A Cégeladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF
2021.04.16.
KeresőIpariCégek.hu érdekeltség az EladóCégek.hu
még több témaköri írással és az eladó ipari cégek kereslete-kínálata ott is elérhető.
Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

IparCégek.hu érdekeltség az
Ipariingatlanok.hu:
Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok Részletes keresőMASCUS

Térkép
Google Maps

YouTube
YouTube


Egyedülálló rugalmasság számos folyamathoz - Chopperektől a nehézgépjárművekig
Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
A Seeger Präzisionsdrehteile GmbH (Seeger Precision Parts Ltd) éjjel-nappal gyárt termékeket az autóipar számára FANUC-vezérlésű berendezéseken.

Az ideális esztergagép a Seeger GmbH szempontjai szerint masszív, precíz és gyors, emellett FANUC CNC-vezérlővel rendelkezik. A precíziós esztergálás szakértői ehhez az alapelvhez tartják magukat immár 30 éve – az üzemben működő mind a 92 berendezés esetében. Ez 65 hosszú és 27 rövid esztergagépet jelent, amelyek a nehézgépjárművekhez és személyautókhoz készülő különféle alkatrészek mellett továbbra is gyártanak egy saját fejlesztésű terméket: elülső lábtámaszt motorkerékpárokhoz.

A motorkerékpárok elülső lábtartókészletének gyártásba vételét csakis szenvedélyes motoros gondolhatja komolyan, olyasvalaki, akit megfertőzött a „chopper vírus” az Easy Rider filmklasszikus nézése közben. A „chopper” elnevezés olyan módosított motorkerékpárokat jelöl, amelyek lábtartója elöl található, továbbá hosszú első villájuk és magas kormányszarvuk van, így felegyenesedve lehet ülni az országúton haladva. Ezzel egyidőben Wilhelm Seeger felismerte az üzleti lehetőséget is a chopperek rohamos terjedésében. Ezért alapította 1981-ben a saját nevét viselő vállalatot: a már említett lábtartókészletek gyártásához. Az 1980-as évek elején csak néhány chopper szerepelt a gyárak kínálatában – nem kínált ilyet sem a Honda, sem a Yamaha, sem a Suzuki, sem a Kawasaki, de még a Harley-Davidson sem. Így a motorkerékpárok szerelmeseinek fel kellett gyűrniük az ingujjukat, és át kellett építeniük a szabványos kivitelű típusukat.

Wilhelm Seeger kedves emlékeket őriz azokból az időkből: „Szinte minden szabványos motorkerékpárhoz fejlesztettünk olyan készletet, amelynek segítségével a lábtartót legalább 50 cm-rel előrébb lehetett helyezni. Az ügyfelek, illetve a kereskedők mind a mai napig rendelhetnek ezekből a TÜV-tanúsítvánnyal rendelkező, azaz közúti forgalomban használható termékekből. Ezeknek a divattermékeknek 1985 és 1995 között volt a legjobb időszaka. Akkoriban Seeger nagyjából 1 millió német márka éves bevételt ért el 5 teljes munkaidős alkalmazottjával. Wilhelm Seeger számára azonban ez csupán részmunkaidős állás volt. Egy nagy vállalat termelési vezetőjeként dolgozott egészen 2005 végéig. Csak ezt követően fordította minden energiáját saját vállalata működtetésére.

A termelékenység kiemelt szempont

Seeger vállalata tovább fejlődött az évek során. Kezdetben Seeger esztergálási megbízásokat vállalt különféle vállalatok kapacitásbővítéseként. Amikor Wilhelm Seeger munkaadója az 1980-as években úgy döntött, hogy költségmegfontolásokból kiszervezi a 3–40 mm-es esztergált alkatrészek gyártását, az első sorozatgyártási megrendelés is beérkezett. Seeger kihangsúlyozta: „Össze kellett mérnünk magunkat a versenytársakkal, tehát az üzletet nem a személyes kapcsolataimnak, hanem a minőségi vállalásainknak és a versenyképes árnak köszönhetően nyertük el.” Ez utóbbit a minimális adminisztrációs költségeknek tudja be, ami mind a mai napig kiemelten kezelt szempont a Seeger Präzisionsdrehteile GmbH (Seeger Precision Parts Ltd) vállalatnál. A 85 alkalmazottból mindössze 1,5 személy dolgozik az adminisztráción, a többieket a gyártási részleg foglalkoztatja.

A pénzért kínált jó értéknek köszönhetően a Seeger vállalat megrendelésállománya kibővült. A precíziós esztergálás szakértői – a Constance-tó partján található Salem városában – e megrendelések birtokában mindig a megfelelő gépekbe fektették a pénzt. Wilhelm Seeger kifejtette stratégiája lényegét: „Minden egyes megrendelést átszámoltunk, és tettünk egy ajánlatot. Az üzlet elnyerését követően megrendeltük azt a berendezést, amellyel az adott alkatrészt a leggazdaságosabban lehetett előállítani.

A hagyományos görbe vonalú, illetve revolveresztergapadok a lábtartókhoz és az első beüzemelési megrendelésekhez kerültek az üzembe. 1989-ben Wilhelm Seeger megrendelte az első CNC-berendezését – FANUC-vezérléssel. Alaposan átgondolt döntést hozott, hiszen a főállása révén ismerte az összes CNC-szállítót. Indokai a következők voltak: A FANUC-vezérlőket már akkor is maximálisan megbízhatónak és könnyen kezelhetőnek ismerték – ezt alátámasztották a Seeger Präzisionsdrehteile GmbH (Seeger Precision Parts Ltd) tapasztalatai is az évek során.

Egyenletesség a gépek és a CNC-vezérlők terén

Ma a Seeger gépparkja 92 berendezésből áll: 65 Star Micronics-automatikus esztergagépből és 27 Miyano-berendezésből. Mindegyiken a világpiac japán vezetőjétől származó CNC-vezérlés dolgozik. „Ennek jó oka van” – magyarázta Moritz Seeger. Bátyjával, Manfred Seegerrel 2010-ben vették át a vállalat irányítását apjuktól, és azóta ő vezeti a CNC-részleget. „A FANUC-vezérlők hihetetlenül magas rendelkezésre állást biztosítanak. Soha nem fordult elő nálunk gépleállás CNC-probléma miatt. Még a képernyők meghibásodása is ritka.” A folytonosság a FANUC-vezérlők másik nagy előnye. A vezérlési technológiában bekövetkezett nagy fejlődés ellenére igaz, hogy egy olyan gépkezelő, aki valaha dolgozott FANUC-vezérlővel, a legújabb típuson is azonnal tudja, hogy hol találja meg az éppen keresett menüt. Így aztán azonnal a gépspecifikus innovációkra összpontosíthat.

A vezérlési oldal egységessége természetesen további előnyökkel is jár, amelyek mindenekelőtt a munkarutinokban jelentkeznek. Szinte bármelyik dolgozó képes kezelni az összes berendezést, és ez összhangban van Wilhelm Seeger vállalati filozófiájával. Kiemelte: „Ha például egy dolgozó betegség miatt távol marad, fel tudjuk osztani a munkáját mások között. Ráadásul a FANUC CNC kezelése egyszerű – ezt az előnyt is említette Seeger: „Mivel nincs túl sok képzett műszaki szakember, kiemelt szempont a gépek egyszerű kezelhetősége és kiemelkedő megbízhatósága. Ha minden vezérlőhöz szakértőre lenne szükség, az olyan függőséget teremtene, amelyet szeretnék elkerülni.” Miközben a vállalat képez munkásokat, a 2. és a 3. műszakra jellemzően csak kevésbé felkészült munkások érhetők el. Számukra könnyebbséget jelent, hogy átfogó képzés nélkül is képesek kezelni a CNC-vezérlést és a berendezést.

Precíziós esztergálású alkatrészek az autóipar és más ágazatok számára

Jelenleg a Seeger Präzisionsdrehteile GmbH (Seeger Precision Parts Ltd) heti 18 műszakban végez gyártást. Mintegy 150 000 esztergált alkatrész készül nap nap után. Rúdmegmunkálásban az alkatrészátmérő 3 mm és 40 mm közötti lehet. A motorkerékpárok piaca ma már elenyésző szerepet tölt be. A lábtartók mindössze egy százalékát teszik ki a teljes forgalomnak. A legyártott alkatrészek nagy hányada, kb. 50 százaléka haszongépjárművekhez készül, újabb 20 százalékát pedig a személygépjárművek iparága rendeli meg. A kapacitás maradékát általános gépészeti és orvosi felszerelések, illetve egyéb ágazati termékek teszik ki.

E precíziós esztergálási szakértők egyik specialitása például a sebességváltó-vezérlésekben, kormányhidraulikában és fékrendszerekben használt elektromágnesek különálló alkatrészeinek előállítása. Már maga az anyag is speciális gyártási szakértelmet kíván. Ennek oka, hogy a mágnesek anyaga rozsdamentes, mégis mágneses tulajdonságú acélötvözet. Itt fizetődik ki a gépek és a megmunkálási rutinok, a fordulatszámok és a beadagolási sebességek kiválasztása terén szerzett sokévnyi tapasztalat. A Seeger által szállított végterméknek 10–20 µm-es tűréshatáron belül mérethelyesnek kell lennie. Ezt a pontosságot 100%-ban igazolják és dokumentálják az autóiparban érdekelt ügyfelek.

A minőség csak 100 százalékban tökéletes lehet

Gépeink – akár Star, akár Miyano gyártmányúak – képesek 1/100 mm-es pontossággal dolgozni" – mondta el Moritz Seeger. „Ugyanakkor nem zárható ki minden pontatlanságot eredményező hatás. Éppen ezért a minőségbiztosítás rendkívül fontos a számunkra.” A Seeger saját tesztelési területet hozott létre, ahol minden egyes részegység mérésére sor kerül. Öt alkalmazott dolgozik több teljesen automatikus mérési állomáson, amelyek némelyike saját szabadalmaztatott fejlesztés. Ezeket tesztelő robottal szerelték fel: ez felveszi az alkatrészeket a raklapról, majd a nagy pontosságú képalkotó rendszer elé tartja, amely eldönti, hogy az adott alkatrész megfelelő-e. Minden egyes eredményt követően a robot visszahelyezi a tárgyat a raklapra, illetve kiselejtezi a specifikációknak nem megfelelőket.

Utóbbi műveletre viszonylag ritkán kerül sor, ugyanis a Seeger az alkalmazottaiban és a gépparkjában egyaránt megbízhat. Különösen a Star/FANUC és a Miyano/FANUC párosok alkotnak összehangolt együtteseket, amelyek megbízhatóan működnek, és hasznos funkcióikkal segítik a dolgozók munkáját. Ezek elsősorban makrók, amelyek precíz megmunkálási rutinokat garantálnak. Például darabszámlálót lehet aktiválni, hogy küldjön jelet, ha a szerszám vágóélei cserére szorulnak.

A szerszámparamétereket folyamatosan korrigálni kell a kopásnak megfelelően. Ez a helyzet akkor áll elő, ha a gép kezelője a munkadarabok ellenőrző mérésekor az átmérőt a felső méretkorláthoz közelinek találja. A korrekcióhoz elegendő megnyomnia a FANUC-vezérlés speciális eltolási gombját, és máris a megfelelő képernyő jelenik meg – nem kell végiglapozni a menüpontokon. „Ez a gomb minden FANUC-vezérlésen ugyanott található, még a különböző generációhoz tartozó vezérlések esetében is” – erősítette meg Moritz Seeger. „Hihetetlen előnyt jelent az is, hogy a FANUC CNC-vezérlések felfelé kompatibilisek.” Ez általános szabályként azt jelenti, hogy a korábbi típuson megírt programok a vezérlők legújabb generációján is futnak. Moritz Seeger példát is említett: „Elindítottunk egy 2001-es Star Micronics berendezésen írt programot egy 2011-ben készült Star gépen. Mindenféle módosítás nélkül futott. Ugyanezt a kompatibilitást tapasztaltuk az összes SR-20, SR-32 és SA-16 típusú Star gép esetében, amelyeken a 16i, 18i vagy 32i sorozatba tartozó FANUC-vezérlés működik."

Seeger Präzisionsdrehteile GmbH (Seeger Precision Parts Ltd), Salem/Neufrach, Németország, ...

...precíziós esztergált alkatrészek szerződéses beszállítója, fő megrendelői haszongépjármű- és személygépjármű-gyártók. A szabványos tételszámok az 1000-es próbasorozattól az évi több milliós tételszámig terjednek. Az elkészült alkatrészek installációra készek, és igény szerint előre összeszerelve érkeznek. 100%-os vizsgálati arány garantálja az elvárt minőséget. 2010-ben a Seeger Präzisionsdrehteile GmbH 85 alkalmazottat foglalkoztatott, éves bevétele pedig 10,5 millió euró volt. 2011-ben a várt bevétel legalább 12 millió euró.

www.fanuc.eu  


* NEWS * ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; FANUC ; Mágnes, MR, MRI ; Fém, gépipar ; CNC


Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét több mint
20 éves gyakorlati tapasztalatunkkal megvalósíthatjuk.
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?

IpariCégek.hu
vétel - eladás

KapcsolatKapcsolat ; ÁSZF

YT videó csatornánk hírei ;
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu

KERESÜNK ELADÓ Működő ipari cégeket fejlesztésre, felvásárlásra

10 ha erdőben igényes épület mélyen bekerülési ára alatt eladó
10 ha erdőben 880 nm igényes épület

KERESÜNK Eladó FRÖCCSÖNTŐ cégeket vételre, fejlesztésre

Eladó domainek:
befektet.hu,
ipariingatlanok.com,
balatonitelek.hu, videkitelek.hu,
budaitelek.hu, pestitelek.hu,
budapestitelek.hu, pestmegyeitelek.hu, telekblog.hu, raktaringatlanok.hu,
INFO: Domaint.hu
Szponzorált link:
BankWeb Pénzügyek
¤ Online tőzsde tanfolyam
¤ Bankweb tőzsde
¤ Arany befektetések
¤ Mi a váltó? Hogyan használjuk?
¤ Váltó használata
¤ Mire jó egy üzleti terv?
¤ Szakkönyvek
¤ Hogyan indítsunk vállalkozást?

Videók készítése,
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu

SZOLGÁLTATÁSAINK:  Cégkeresés   Eladási, vételi tanácsadás   Befektető ajánlás, keresés, közvetítés   Cégfejlesztés   Videók készítése   Hirdethet   ÁSZF
NEWS:  Ipari cégek   Ipari hírek   Agrár   Élelmiszer   Fém, gép   Autó, jármű   Robot   MI   D nyomt.   Kiállítás   Oldaltérkép  Rólunk   Híreink   Adatvédelem
Főbb kategóriák
¤ ÜZLETI AJÁNLATOK ¤94
Hirdetések18
Hirdethet7
Domain eladó21
EladóIpariCégek.hu: Eladó ipari cégek29
Eladó működő cégeket keresünk23
Keresünk eladó cégeket22
EladóFémipariCégek.hu: Eladó fémipari cégek5
Fémipari cég eladó6
Cégből kiszállás9
Cégeladás13
Működő cég eladása9
A cégeladás4
Cégvétel2
Eladási, vételi tanácsadás17
EladóIpariIngatlanok.hu: Eladó ipari ingatlanok24
Ipari ingatlan eladás, vétel3
Videók készítése3
Cégfelvásárlás77
* NEWS *7361
Ipari cégek2331
Ipari hírek7344
Business4652
Autó, jármű, közlekedés5728
BUD325
Autómegosztás, fuvarmegosztás30
Önvezető 214
e-sport16
Audi520
Mercedes893
Opel305
Suzuki266
BMW244
Das WeltAuto51
Seat295
Škoda292
VW400
Tesla6
Munkagép, haszongép1105
Rába112
Scania445
Robot, automatika1071
ABB432
FANUC146
igm114
KUKA 70
Universal Robots42
Mesterséges intelligencia129
Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR)41
Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő229
Lézer77
Mágnes, MR, MRI24
IT, informatika888
Internet553
YouTube95
D nyomtatás66
Fém, gépipar1393
Hegesztés123
CNC96
Műanyag61
Fa, papír, nyomdaipar19
Agrár198
Élelmiszer215
FMCG, kereskedelem36
Logisztika307
Ingatlan, építőipar367
Energia, közmű, akkumulátor1382
Solar77
Bosch790
Siemens434
Knorr-Bremse114
Apollo Tyres2
Bridgestone79
Continental139
Hankook Tire220
Michelin114
Kiállítás900
Hungexpo252
ÉBSZ Építőgép Kiállítás6
OMÉK17
BMVK, Szentlőrinci Gazdanapok77
NAK, Szántóföldi Napok10
Riport28
Múzeum, ipartörténet12
Ipari Blog80
Link24
Robot link5
Legutóbbi *Robot, automatika* cikkek
Keresünk automatika, robot cégeket fejlesztésre, felvásárlásra
Az ABB új GoFa™ kobotja elnyerte a rangos Red Dot Best of the Best díjat
Az új KR DELTA robot ott nyújt meggyőző teljesítményt, ahol különösen fontos a higiénia
Az ABB Rómában, az Örök Városban támogatja az e-mobilitást
Vevői referencia Magyarországról – Hungaro-Ventilátor Kft.
Salzgitter Mannesmann Renewables GmbH cső csomópont hegesztőrendszer
Digitalizálással enyhíthető az ivóvízszektorra nehezedő nyomás
Az ABB és az Amazon Web Services a teljesen elektromos jövő felé kormányozza a járműflottákat
Önálló beavatkozásra képes fékrendszert fejleszt a Continental és a Pannon Egyetem
Az Alseca Engineering UR5 kobot alkalmazásával biztosította a magas minőséget és duplázta meg termelékenységét ultrahangos hegesztési és marási műveleteiben
Alkalmazási jelentés – Volvo Terex építőipari gépek Motherwellben, Skóciában
Életet menthetnek a Bosch hálózatba kapcsolt eszközei
A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával és a HIPA közreműködésével 120 fővel bővíti kutatási és fejlesztési részlegét a Siemens Mobility
A Bosch mesterséges intelligenciával teszi hibamentessé a gyártást
A felügyelő bizottság jóváhagyta a szervezeti átalakulás következő szakaszát
Vevői referencia Magyarországról – SBS Kft.
Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei az automotív iparágban
A Continental pozitív szabad cash flow-t ért el 2020-ban, és jelentős piaci növekedésre számít 2021-ben
Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották
A Becker Románia UR10 együttműködő robotok által automatizált ragasztóadagolás és összeszerelési folyamatok révén növeli a termelékenységet
Az ABB új megvilágításba helyezi Isztambul modern múzeumát
Ajánló
Elsősorban működő, vagyonnal rendelkező cégek eladásának, vételének megoldásával foglalkozunk, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal.
Eladási kínálatunk és főbb kereséseink elérhetők az EladóIpariCégek.hu keresőben.

Hogyan tudja jól eladni működő cégét?

Keresünk eladó működő cégeket konkrét vételi igényekre

Fémipari cégek is eladók kínálatunkban
EladóIpariIngatlanok.hu:
Eladhatja, ha meghirdeti ipari ingatlanát:
Hirdethet tulajdonos ipari ingatlant

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - Ipari cégek, ipari hírek, Cégkeresés, Eladási, vételi tanácsadás
(cégeladás, cégvétel, ipari ingatlan eladás, ipari ingatlan vétel, ipari ingatlan értékbecslés), Cégből kiszállás (előkészítéstől a megvalósításig),
Befektető ajánlás, keresés, közvetítés, Cégfejlesztés (cégértékelés, cégérték növelés, hatékonyság növelés, kockázatkezelés),
és Videók készítése (több mint 15.000 videó készítés és közzététel tapasztalatával).
Minden videónk saját készítésű, minden jogot fenntartunk! © Copyright Gál József
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
A www.iparicegek.hu szakmai portált a domain név tulajdonosa és az IpariCégek.hu Tanácsadó Kft. üzemelteti.

Minden szöveges oldal - az idézetek kivételével - saját készítésű, minden jog fenntartva!
A közzétett hírek jogtiszták, a hírforrástól érkezők, a Forrás feltüntetésre kerül. Oldalainkon sem hírügynökségtől, sem sajtótól nincs hírfelhasználás.
Az IpariCégek.hu portálon szereplő adatok tájékoztató jellegűek! Bármiféle adatfelhasználásból eredő kárigényt kizárunk!

© Copyright Gál József, IpariCégek.hu - www.iparicegek.hu


Váltás MOBIL nézetre